دانشمندان نوعی مولكولهای مصنوعی ساختهاند كه با افزودن آنها به غذا بعنوان چاشنی میتوان با سرطان مبارزه كرد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دانشمندان در جستجوی راه كاری طبیعی، از این تركیب چاشنی مانند بعنوان یك نقطه آغاز استفاده كرده و مولكولهای مصنوعی را ساختهاند كه در شرایط آزمایشگاهی میتوانند سلولهای سرطانی را نابود كرده و مانع از انتشار آنها شوند.
پژوهشگران برای تولید و آزمایش این تركیبات دارویی كه میتوانند با سلولهای سرطانی سینه و پروستات مقابله كنند از تركیب شیمی آلی، طراحیهای رایانهای و تكنیكهای بیولوژی مولكولی استفاده میكنند.
این مولكولهای مصنوعی از تركیبی موسوم به curcumin كه به طور طبیعی در چاشنی زردچوبه یافت میشود، گرفته شدهاند.
مدارك موجود حاصل از قرنها پژوهش بعلاوه تحقیقات علمی اخیر همگی نشان میدهند كه تركیب فوق، خواص چند گانه مبارزه با بیماریها از جمله خواص ضد سرطانی دارد. اما وقتی خورده میشود به خوبی جذب بدن نمی شود. در عوض بیشتر كوركومین هضم شده در قالب غذا یا مكمل در دستگاه هاضمه باقی میماند و قبل از اینكه بتواند وارد جریان خون یا بافتها شود، دفع میشود.
شواهد علمی جدید تشریح میكند كه این تركیب چطور با پروتئینهای خاص برای تولید فعالیت ضد سرطانی در داخل بدن تعامل میكند.
پژوهشگران از این خاصیت كوركومین در ساخت چاشنیهای مصنوعی استفاده كردند كه توان ضد سرطانی آن در بدن قابل استفاده شود.
دانشمندان در این تحقیقات،40 نوع تركیب مختلف و میزان تاثیرگذاری آنها را مورد ارزیابی قرار دادند.
این پژوهش از سوی دانشمندان دانشگاه ایالتی اوهایو انجام گرفته و در نشست انجمن شیمی آمریكا ارائه شده است.