یك متخصص تغذیه گفت : مصرف مواد فیبردار می تواند سرعت جذب قندخون بیماران دیابتی را كاهش دهد.
دكتر كوروش جعفریان متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفت وگو با ایسنا ـ منطقه علوم پزشكی تهران با اشاره به فواید فیبرها مصرف 25 ـ30 گرم فیبر را در روز توصیه كرد و افزود : این مواد سبب دیر هضم شدن موادغذایی مانند قند می شوند و افراد دیابتی اگر رژیمشان حاوی مواد فیبردار باشد به آهستگی میزان سرعت جذب قند خونشان كاهش می یابد.
وی ادامه داد : فیبرها در معده و روده كوچك به درستی هضم نمی شوند ولی در روده بزرگ فیبرهای محلول در آب تخمیر شده و وجود این حالت و باكتری های خاصی در روده بزرگ سبب ایجاد موادی مانند اسیدهای چرب كوتاه زنجیر می شود.
دكتر جعفریان اسیدهای چرب كوتاه زنجیر را برای بدن مفید دانست و در مورد مزایای این اسید ها در كاهش كلسترول گفت : این اسیدها می توانند به عنوان سوخت سلولی در بافت روده قرار گرفته و تولید كلسترول را در كبد كاهش دهند; همچنین به نمك صفرا چسبیده و آن را دفع می كنند كه با این عمل خودبه خود كلسترول كاهش می یابد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان كرد : فیبرها آب زیادی را به خود جذب می كنند و این عمل باعث بالا رفتن حجم مدفوع می شود كه روان شدن محل عبور غذا و دفع راحت را بوجود می آورد; همچنین به افراد توصیه می شود همراه مصرف مواد فیبردار آب زیادی بنوشند.