اخبار
منبع :

 

یك روانپزشك توصیه كرد: انجام فعالیتهای ورزشی به خصوص ورزش های دسته جمعی تاثیر شگرفی در بهبود اختلال افسردگی دارد.

دكتر علی اكبر توكلی در گفت وگو با ایسنا، با بیان این كه افسردگی یكی از اختلالات خلقی بوده و تظاهرات بالینی متفاوت در سنین مختلف دارد، اظهاركرد: 20 درصد زنان جوان و 10 درصد مردان زمانی از عمر خود را با این اختلال می گذرانند.

وی، خلق افسرده، خلق برقراری، كاهش لذت اموری كه قبلا برای فرد لذت بخش بوده، كاهش 70 درصد وزن یا اشتها، افزایش 9 درصدی وزن، بی خوابی یا پرخوابی، افزایش یا كاهش فعالیتهای روانی حركتی، خستگی و یا نداشتن انرژی، احساس تحقیر و گناه بدون علت، كاهش دقت و تمركز، افكاری راجع به خودكشی و مرگ را از علائم اختلال افسردگی عنوان كرد و افزود: در صورتی كه پنج علامت از این بیماری به مدت دو هفته در یك فرد بوجود آید باید به این اختلال شك كرد.

توكلی یادآور شد: این اختلال معمولا بین 20 تا 30 سالگی تظاهر یافته و در بعضی موارد كودكان جهان را نیز مبتلا كرده است.

وی با اشاره به این كه با افزایش سن امكان افزایش افسردگی زیاد است، تصریح كرد: از كار افتادگی، دور شدن فرزندان از كانون خانواده، بروز بیماریهای جسمی، مصرف داروهای فشار خون و دیابت و همچنین كاهش كارآیی فرد در تمام زمینه ها سبب افزایش میزان افسردگی در سنین سالمندی می شود.

توكلی با بیان اینكه این اختلال در دوران كودكی با كاهش وزن و بی اشتهای و كاهش رشد كودك همراه است، گفت: قطع قاعدگی، زود به گریه افتادن، اختلال خواب، بیش فعالی، كاهش شدید فعالیت ها، ضعف، بی حالی، جنون آتش افروزی، دزدی مرضی، رفتارهای خطرناك و رانندگی بی پروا از دیگر علائم این اختلال است.

وی اظهار كرد: از آنجا كه اختلال افسردگی در سنین كهنسالی از سنین 65 سال به بالا در فرد ایجاد می شود; بنابراین، این اختلال با علائم شدید زوال عقل بصورت فراموشی و كاهش شدید فعالیت های روانی حركتی، آرزوی مرگ و نخوردن غذا و داروها در فرد ایجاد می شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشكی یزد ادامه داد: این اختلال در دوره جوانی در صورت عدم بهبودی معمولا تا چهار ماه تا یك سال طول كشیده و خودبخود بهبود پیدا می كند و در صورت عدم درمان شانس عود مجدد آن زیاد است.

وی با بیان اینكه افسردگی با علائم اختلال شناختی، رفتاری و فیزیولوژیك همراه است، افزود: ساعت غیبت كار افراد افسرده زیاد بوده و دانش آموزان و دانشجویان افسرده معمولا ناموفق هستند و از سوی دیگر به علت احساس حقارت و احساس عدم دقت و تمركز به شدت افت تحصیلی پیدا می كنند.

دكتر توكلی در پاسخ به این كه با مشاهده بروز علائم اختلال افسردگی در فرد چه اقدامی باید انجام داد، تصریح كرد: در مرحله اول باید از فرد سوال شود كه آیا بیمار سابقه مصرف الكل و مواد مخدر نداشته باشد و دچار بیماریهایی مانند كم كاری تیروئید، دیابت، پركاری و یا كم كاری پاراتیروئید نباشد، در این صورت می توان به اختلال افسردگی در فرد پی برد. این اختلال با درمان های شناختی، رفتاری، دارویی و درمان های حمایتی صورت می گیرد.

این متخصص اعصاب و روان خاطرنشان كرد: از آنجا كه داروها تاثیر بسزایی در بهبود افسردگی دارند; لذا، اگر افسردگی شدید باشد می توان از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و در صورت افسردگی خفیف از داروهای باز جذب سروتنین استفاده كرد.

وی توصیه كرد: مصرف داروهای ضد افسردگی حداقل بین شش ماه تا یك سال تحت نظر پزشك متخصص باید ادامه داشته باشد تا عوارض آن در قلب و مغز و دستگاه گوارش بیمار ایجاد نشود.

توكلی توصیه كرد: از آنجا كه مصرف دارو تا كمترین بروز اثرات بهبودی بین 8 تا 14 روز زمان لازم دارد بنابراین ابتدا عوارضی به مانند خشكی دهان، تپش قلب، پرخوابی در فرد به وجود آمده و سپس اثرات درمانی به مانند كاهش افسردگی، افزایش میل به زندگی و همچنین افزایش لیبیدو (اشتها) در فرد به وجود می آید.

این روانپزشك گفت: با توجه به اینكه افسردگی معمولا بعلت عوامل ارثی و عوامل محیطی بروز پیدا می كند بنابراین اگر خانواده ای پدر یا مادر مبتلا داشته باشد با بوجود آمدن علائم اولیه افسردگی مثل اختلال خواب، اختلال اشتها و خلق پایین باید فورا درمان را شروع كرد تا با مقدار مصرف كمتر دارو و روان درمانی سریع تر بیمار به حالت طبیعی برگشته و فرد به گوشه گیری، افسردگی و غیبت از كار گرایش پیدا نكند.

وی تاكید كرد: علاوه بر مصرف دارو و روان درمانی ورزش منظم نیز به صورت هفته ای سه مرتبه و هر مرتبه یك ساعت بهترین روش درمانی افسردگی است به این ترتیب فرد بعد از انجام فعالیت ورزشی احساس اندكی خستگی همراه به تعریق كرده و نیز ضربان قلب به 140 در دقیقه برسد.

دكتر توكلی عنوان كرد: بررسی ها نشان داده است انجام فعالیت های ورزشی می تواند به اندازه شوك الكتریكی كه 90 درصد افراد افسرده را با آن معالجه می كنند موثر باشد; بنابراین، انجام ورزش های دسته جمعی به بیماران افسرده توصیه می شود.

این روانپزشك خاطرنشان كرد: به عقیده اغلب روانپزشكان، درمان یا شوك الكتریكی برای بیمارانی كه لازم است در تخت بیهوشی انجام می شود كه در این حالت بیمار به طور كامل هیچ احساسی نسبت به این درمان ندارد و بسیار معجزه آسا افكار خودكشی و رفتارهای خودكشی در فرد افسرده را درمان كرده و از سوی دیگر این روش درمانی برای زنان باردار و افراد مسن كه نمی توانند از داروهای ضد افسردگی استفاده نمایند روشی ارجح است.

 


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM