اخبار
منبع : سایت خدمت

پیام رییس جمهور كشورمان به باراك اوباما، رییس جمهور منتخب آمریكا در انتخابات ریاست جمهوری این كشور با بازتابی گسترده در رسانه‌های خارجی همراه شد.

به گزارش "خدمت" ، این نامه می‌افزاید:« ملت بزرگ و تمدن ساز ایران و عدالت جوی ایران از تحولات اساسی، عادلانه و واقعی در سیاست‌ها و رفتارها به ویژه در این منطقه استقبال می‌كند.»

به گزارش "خدمت" ، محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور كشورمان در این نامه تصریح می‌كند‌: «توقع عمومی این است كه پاسخگویی سریع و روشن به مطالبه تحول صحیح و اساسی در سیاست‌های داخلی و خارجی دولت آمریكا كه خواست همه ملت‌های جهان و ملت آمریكاست ، سرلوحه و محور همه برنامه‌ها و اقدامات دولت آینده شما قرار گیرد.»

احمدی‌نژاد می‌افزاید:« ملت‌های جهان انتظار دارند كه سیاست‌های مبتنی بر جنگ طلبی، اشغالگری، زورگویی، فریبكاری تحقیر ملت‌ها و تحمیل روابط تبعیض آمیز و غیرعادلانه بر آنان و بر مناسبات جهانی كه موجب انزجار همه ملت‌ها و اكثریت دولت‌ها از حاكمان آمریكا و مشوه شدن حیثیت مردم آن كشور شده است به رفتاری مبتنی بر عدالت و احترام به حقوق انسان‌ها و ملت‌ها دوستی و عدم دخالت در امور دیگران تبدیل گردد و دایره دخالت‌های دولت آمریكا به مرزهای جغرافیایی آن كشور محدود شود.»

این نامه می‌افزاید:« ملت بزرگ و تمدن ساز ایران و عدالت جوی ایران از تحولات اساسی، عادلانه و واقعی در سیاست‌ها و رفتارها به ویژه در این منطقه استقبال می‌كند.»

شبكه‌ی خبری سی.ان.ان آمریكا با انعكاس این خبر در گزارشی با عنوان «احمد‌ی‌نژاد از تغییر مورد نظر اوباما استقبال می‌كند» آورد: «محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور ایران به باراك اوباما، رییس جمهور منتخب آمریكا تبریك گفت. این اولین بار از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 است كه یك مقام ایرانی برای رییس جمهور منتخب آمریكا چنین آرزویی می‌كند.»

سی‌.ان.ان. افزود: «روابط میان آمریكا و ایران به لحاظ تاریخی سرد بوده است و در سال‌های اخیر بر سر برنامه‌ی هسته‌یی سرسختانه‌تر شده است.»

این شبكه خبری همچنین به نقل از یك تحلیلگر ایرانی آورده است كه پیام احمدی‌نژاد گامی مثبت است كه مسوولیت گام بعدی را به عهده‌ی واشنگتن می‌گذارد.

سی‌.ان.ان افزود: «روز چهارشنبه اولین واكنش رسمی ایران به پیروزی اوباما، خوشبینی محتاطانه بود و پایان "سیاست‌های شكست خورده‌ی بوش" را تحسین كرد و افزود كه اوباما می‌تواند "نقشی مهم را در روابط آتی میان آمریكا و آسیا و خاورمیانه ایفا كند".»

كریستین امان‌پور، خبرنگار ارشد بین‌المللی این شبكه‌ی خبری آمریكایی می‌گوید كه در آمریكا بسیاری از وزیران امور خارجه‌ی سابق و دیگر مقامات نیز به این ایفای نقش باور دارند. آنها می‌گویند كه دولت آمریكا باید امكان تعامل با ایران وقتی احیای روابط دیپلماتیك را به عنوان راهی برای كمك به حل چالش‌هایی نظیر برنامه‌ی هسته‌یی و ایران و نقش آن بر سیاست‌های قدرت منطقه‌ای در عراق، افغانستان و روند صلح خاورمیانه بررسی كند، اوباما در مناظره‌ای در ژوئیه در خصوص اینكه آیا با مقامات ایران، سوریه، ونزوئلا، كوبا و كره‌ی شمالی به طور جداگانه و بدون پیش شرط در اولین سال دولتش ملاقات خواهد كرد یا خیر گفت:« این كار را خواهم كرد؛ به این دلیل كه این مفهوم كه صحبت نكردن با كشورها مجازاتی برای آنهاست - مضحك است.»

اوباما در سپتامبر هم گفت: « من این حق را به عنوان رییس جمهور ایالات متحده دارم كه با هر كسی در هر زمان و مكانی كه انتخاب كنم، اگر آن را برای ایمن نگهداشتن آمریكا مناسب ببینیم، ملاقات ‌كنم.»

شبكه‌ی خبری بی.بی.سی انگلیس هم در گزارشی با عنوان «رییس جمهور ایران از پیروزی اوباما استقبال می‌كند»، نوشت: «محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور ایران تبریكاتش را به باراك اوباما به مناسبت پیروزی انتخاباتی وی تقدیم كرد.»

بی.بی.سی افزود: «این اولین پیام رسمی حسن نیت است كه یك مقام از جمهوری اسلامی به یك رهبر آمریكایی داده است. اوباما در تغییری كلیدی در سیاست خارجی آمریكا، پیشنهاد كرده است كه بدون پیش شرط با ایران در خصوص مساله‌ی هسته‌یی مذاكره كند. احمدی‌نژاد از رییس جمهور جدید آمریكا خواست تا سیاست خارجی "عدم دخالت" را به اجرا درآورد. »

بی.بی.سی ادامه داد: «تماس‌های دیپلماتیك میان آمریكا و ایران بسیار معدود است؛ اگرچه دو كشور در سال 2007 و درباره‌ی امنیت عراق سه دور مذاكره كردند؛ دو طرف مدتی اندك پس از انقلاب ایران در 1979 و گروگان‌گیری در سفارت سابق آمریكا در تهران به مدت 444 روز ، هیچ رابطه دیپلماتیكی با یكدیگر نداشته‌اند. ایران عضوی از چیزی است كه بوش آن را "محور شرارت" خواند. این در حالی است كه آیت الله روح‌الله خمینی،‌ رهبر انقلابی ایران، آمریكا را "شیطان بزرگ" خواند.»

این شبكه‌ی انگلیسی ادامه داد: «گفت‌وگو با ایران مورد انتقاد اسراییل، متحد آمریكا بوده است و تزیپی لیونی، وزیر امور خارجه‌ی اسراییل از اوباما خواسته است با ایران گفت‌وگو نكند و آن را القاگر ضعف خوانده است.»

خبرگزاری انگلیسی رویترز نیز در گزارشی با عنوان «ایران از اوباما تغییر سیاست‌های آمریكا را می‌خواهد» نوشت: «رییس جمهور ایران روز پنجشنبه به باراك اوباما، رییس جمهور منتخب آمریكا تبریك گفت و تغییرات "اساسی و عادلانه" را در سیاست آمریكا در منطقه خواستار شد. »

رویتر افزود: «مقامات ایرانی گفته‌اند كه پیروزی انتخاباتی اوباما در روز سه‌شنبه نشانگر تمایل ملت آمریكا به تغییر اساسی در سیاست داخلی و خارجی در سیاست‌های جورج بوش است. دو كشور در خصوص مسایل مختلف از جمله برنامه‌ی هسته‌یی ایران كه واشنگتن و متحدین اروپایی‌اش می‌گویند پوششی برای سلاح هسته‌یی است،‌ دچار اختلاف بوده‌اند.

اوباما گفته است تحریم‌ها علیه ایران را تشدید می‌كند اما امكان گفت‌وگوی مستقیم برای حل اختلافات از جمله مشاجره‌ی هسته‌یی با غرب را باز گذاشته است.»

خبرگزاری چینی شینهوا نیز در گزارشی با عنوان «ایران به اوباما پیروزی انتخاباتی را تبریك می‌گوید»، به نقل از رسانه‌ی رسمی ایران نوشت: «محمود احمدی‌نژاد به باراك اوباما پیروزی در انتخابات را تبریك گفت.»

این خبرگزاری افزود:‌ «مقامات عالی رتبه ایرانی روز چهارشنبه اظهاراتی در خصوص نتایج انتخابات ریاست جمهوری داشتند و گفتند كه پیروزی سناتور دموكرات باراك اوباما نشانه‌ شكست جورج بوش است. اوباما در اولین مناظره‌ی انتخاباتی با مك‌كین گفت كه آمریكا باید به گفت‌وگوی مستقیم با ایرانی‌ها وارد شود؛ زیرا تلاش‌ها برای منزوی كردن تهران فقط پیشرفت به سوی هسته‌یی شدن را تسریع كرده است.»

خبرگزاری آلمان برای انعكاس این خبر عنوان «احمدی‌نژاد ایران به اوباما رییس جمهور منتخب آمریكا تبریك گفت» را برگزید و گزارش داد: «محمود احمدی‌نژاد روز پنجشنبه در اقدامی بی‌سابقه به باراك اوباما، رییس جمهور منتخب آمریكا پیروزی در رقابت انتخاباتی اخیر آمریكا را تبریك گفت.»

خبرگزاری آمریكایی آسوشیتدپرس نیز در گزارشی با عنوان «رییس جمهور ایران تبریكاتی چشمگیر را به اوباما تقدیم كرد»، گفت: «محمود احمدی‌نژاد، به باراك اوباما، پیروزی‌اش در انتخابات را تبریك گفت. این اولین باری است كه یك رییس جمهور ایرانی برای رییس جمهور منتخب آمریكا از سال 1979 تا كنون چنین آرزویی می‌كند. »

روزنامه‌ی نیویورك تایمز نیز نوشت: «محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور ایران نامه‌ای غیرمعمول را برای تبریك به باراك اوباما به مناسبت پیروزی‌اش در رقابت انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در حالی فرستاد كه دو كشور نزدیك به 30 سال است حتی با یكدیگر رابطه دیپلماتیك ندارند.»

این روزنامه‌ی آمریكایی افزود: «احمدی‌نژاد در گذشته نامه‌هایی را برای سران جهانی از جمله جورج بوش ارسال كرده است، اما این اولین باری است كه یك مقام ایرانی پیروزی در انتخابات آمریكا را دست كم از بعد انقلاب ایران تاكنون تبریك گفته است.»

نیویورك تایمز آورده است: «ارسال این نامه مقارن با تلاش دولت بوش برای اعمال فشار بیشتر علیه ایران از طریق اقداماتی بیشتر است كه موسسات مالی را از كمك به بانك‌های ایرانی،‌ دولت ایران و یا دیگران در این كشور منع می‌كند. این مطلب را خزانه‌داری آمریكا اعلام كرد.»

این روزنامه افزود: «اوباما گفته است كه به دیپلماسی با ایران وارد خواهد شد. موضع وی باعث نگرانی‌های در میان رهبران جهانی شده است. تزیپی لیونی پس از روشن شدن پیروزی اوباما گفت كه اوباما نباید با ایران صحبت كند؛ زیرا پیامی غلط را ارسال خواهد كرد.»

روزنامه‌های نیویورك پست و بوستون هرالد نیز در گزارشی با عنوان «رییس جمهور ایران به اوباما تبریك می‌گوید» این خبر را منتشر كردند.

روزنامه‌ی هاآرتص نیز در گزارشی با عنوان «احمدی نژاد به اوباما تبریك گفت» نوشت: «تهران پیروزی اوباما را پیروزی در برابر سیاست‌های نامحبوب بوش می‌داند كه بارها با مقامات ایران در طول دولتش بر سر برنامه‌ی هسته‌یی مخالفت تهران با تهاجم و اشغال آمریكا در افغانستان و عراق درگیری داشته است.»

هاآرتص افزود: «دولت ایران در طول رقابت‌های انتخاباتی آمریكا از جانبداری علنی از كاندیداهای انتخاباتی خودداری كرد؛ اگرچه علی لاریجانی، رییس مجلس ایران ماه گذشته گفت كه اوباما منطقی‌تر از جان مك‌كین رقیب جمهوری‌خواهش به نظر می‌رسد.»

این روزنامه صهیونیستی ضمن اشاره به درخواست لیونی از اوباما مبنی بر عدم مذاكره ایران نوشت: «سخنان وی اولین نشانه از ناهماهنگی با اوباما از جانب یك مقام عالی رتبه‌ی دولتی اسراییل است. لیونی در پاسخ به این سوال كه آیا از گفت‌وگوی آمریكا با ایران حمایت می‌كند یا خیر؟ گفت: جواب خیر است. »

هندوستان تایمز نیز در مطلبی به عنوان «احمدی نژاد به اوباما موفقیتش را تبریك گفت» نوشت كه رییس جمهور ایران هم چنین ابراز امیدواری كرد كه تغییرات اساسی و روشنی در سیاست‌های داخلی و خارجی واشنگتن با تغییرات در كاخ سفید رخ دهد.»

خلیج تایمز هم در گزارشی با عنوان «ایران از پیروزی اوباما استقبال كرد و به نیروهای آمریكایی هشدار داد» نوشت: «مقامات آمریكایی از پیروزی باراك اوباما در انتخابات آمریكا استقبال و آن نشانه‌ی شكست سیاست‌های بوش می دانند.»

خبرگزاری روسی نووستی نیز در گزارشی با عنوان «پیام تبریك احمدی‌نژاد به اوباما» نوشت: «پیام تبریك رییس جمهور ایران به رهبر جدید آمریكا از جمله پدیده‌های نادر دوستانه در روابط میان دو كشور می‌باشد كه با اختلاف نظرات بسیاری آمیخته است. روسای جمهور كنونی ایران و آمریكا بارها از یكدیگر شدید انتقاد كردند اما كارشناسان امیدوارند كه تغییر ریاست جمهوری آمریكا به عادی شدن روابط میان تهران و واشنگتن كمك كند.»

روزنامه‌ی الاهرام مصر نیز در مطلبی با عنوان «تبریك احمدی‌نژاد به باراك اوباما بر سر پیروزی در انتخابات» و الحیات لندن با عنوان «احمدی نژاد به اوباما تبریك گفت» به انتشار این مطلب پرداختند و الوطن چاپ عربستان الوطن كویت نیز در گزارش‌هایی این خبر را منعكس كردند
 


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM