اخبار
منبع :

رییس دانشكده محیط زیست دانشگاه تهران می‌گوید: یك نمونه‌برداری جدید نشان می‌دهد پسابی كه از پتروشیمی بندر امام خمینی وارد آبهای خلیج فارس می‌شود، به ماده خطرناك جیوه آلوده است.

به گفته وی در حالی كه طبق استانداردهای جهانی، این عنصر سمی نباید درپسابهای صنعتی موجود باشد، مقدار جیوه‌ای كه از پساب پتروشیمی بندر امام وارد آبهای خلیج فارس می‌شود، حدود ? PPM 45?است.

پسابهای صنعتی مجتمع پتروشیمی بندر امام سالهاست كه آبهای خلیج فارس را به ماده خطرناك جیوه آلوده ساخته است و مجمتع پتروشیمی عسلویه هم كه بتازگی فعالیت آغاز كرده، همین كار را انجام می‌دهد.

دكتر "عبدالرضا نبی بیدهندی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا گفت: مواد نفتی و مشتقات پتروشیمی نظیر جیوه موجود در آب دریا از طریق پلانكتونها و دیگر موجودات ریز وارد چرخه غذایی و بدن ماهی‌ها می‌شود.

وی افزود: جیوه جزو تركیبات پایدار و در فهرست سیاه مواد آلاینده محیط زیست است كه در بدن ماهیان بخارات سمی ایجاد می‌كنند و هر چند آنها می‌توانند مقداری از آن را از طریق آبششهای خود دفع كنند، اما بیش از آن در بافتهای چربی آنها ذخیره می‌شود، كه سرطان‌زا است و خوردن ماهی‌های آلوده به جیوه نیز این عنصر سمی را وارد بدن انسان می‌كند.

"فاطمه جوادی" رییس سازمان حفاظت محیط زیست، اردیبهشت امسال از مكلف كردن وزارت نفت به حذف جیوه از فرایند كار پتروشیمی‌ها خبر داد.

با این حال دكتر نبی بیدهندی گفت: نمونه‌برداری از پساب پتروشیمی بندر امام در ماه مرداد نشان داد كه مقدار جیوه این پساب حدود ? PPm 45?است به گفته او میزان جیوه‌ای كه ماهیان قدرت دفع آن را دارند، حدود ?0/001? ? PPM?است.

وی افزود: مردادماه امسال در جلسه‌ای با دست اندركاران وزارت نفت و پتروشیمی و محیط زیست و نماینده‌ای از وزارت بهداشت، این موضوع را اعلام كردیم در حالیكه مسوولان پتروشیمی و وزارت نفت مدعی شدند كه آلودگی جیوه از صنایع پتروشیمی رفع شده است.

رییس دانشكده محیط زیست دانشگاه تهران همچنین گفت: جیوه‌ای كه از طریق پساب صنایع پتروشیمی دفع می‌شود، بار مالی زیادی نیز به كشور وارد می‌كند، زیرا مقدار زیادی از این عنصر را كه در صنایع مختلف مصرف دارد، هدر می‌دهد در حالیكه می‌توان آنها را بازیافت و استفاده كرد.

دكتر بیدهندی همچنین گفت كه نمونه‌برداری نشان داد كه پساب پتروشیمی بندر امام مواد آلی آلوده‌كننده محیط زیست زیادی نیز دارند، ولی چون این مواد به خاطر گرمای آبهای خلیج تبخیر می‌شوند، خطرات آنها بسیار كمتر از جیوه است.

شكی نیست صنعت پتروشیمی گامی مهم در جهت كاستن از صادرات منبع ملی مهمی چون نفت بصورت خام و استحصال هزاران ماده ثانویه صنعتی از آن است كه هم درآمد بسیار بیشتری از صادرات این مواد حاصل می‌كند.

دكتر بیدهندی گفت: اگر بخواهیم صنعت پتروشیمی را در كشور توسعه دهیم باید به نوع تولیدات آن توجه كنیم و تولید برخی از تركیبات نفت را كه به سود نیستند، كناری بنهیم و محصولات بهتری چون ملامین و رزینها تولید كنیم كه سود بیشتری دارند.

این استاد محیط زیست همچنین گفت: حفظ محیط زیست با توسعه صنعتی مخالف نیست اما صنعت باید با فناوریهای برتر و روزآمد شكل گیرد كه هم مقرون به صرفه باشد و هم اثرات زیست محیطی كمتری ایجاد كند، در حالیكه بسیاری از صنایع ما با استفاده از دستگاههای دسته دوم كشورهای دیگر شكل می‌گیرند.

دكتر بیدهندی افزود: همچنین نباید صنایع آلوده‌كننده را برای مقاصدی چون نزدیكی به بنادر و یا استفاده از آب، در نزدیكی دریاها و یا آبهای جاری ساخت، زیرا حمل آب یا استفاده از راههای زمینی، در قیاس با هزینه‌های زیست محیطی، هزینه بسیار كمتری برای كشور دارد.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM