نحوه نگهداری سالم آجیل، دانه ها و مغزها چگونه است؟
جلوگیری از در معرض گرما و رطوبت قرار گرفتن (نگهداری در جای خشک و خنک) و عدم نگهداری مغزها برای مدت زمان طولانی، از اصول اولیه نگهداری دانه ها و مغزهاست.
fjrigjwwe9r0tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r3tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r1tblRecommendation:Result_Question
به توصیه متخصصان، گرما، رطوبت و مدت زمان طولانی همگی از
عوامل مهم فساد انواع آجیل خصوصاً تخمهها به شمار میآیند. وجود هر گونه بوی
نامطبوع، طعم تلخ و تند، ترشیدگی، آثار کپکزدگی، حفره دار
بودن، وجود بقایای حشرات مرده و زنده همگی از نشانههای کهنگی و فساد تخمهها است.
هنگامی که تخمه در شرایط نامناسب قرار گیرد آلوده به نوعی
قارچ به نام آسپرژیلوس میشود. این قارچ با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین باعث
بروز سرطان کبد در مصرف کننده میگردد. از سوی دیگر هم اکنون به کار بردن
هر نوع رنگ حتی مجاز خوراکی بر روی تخمهها ممنوع است مگر رنگهایی نظیر: رنگ
زعفران و زردچوبه که طبیعی دانسته شده است.
11 توصیه
برای خرید، نگهداری و مصرف آجیل ها و
مغزها:
1- از خرید و مصرف آجیل های رنگ شده خودداری کنید. زیرا رنگ هایی
که برای رنگ کردن انواع تخمه، بادام و... استفاده می شوند عمدتاً غیرمجاز بوده و
گاهی حساسیت های شدیدی را در مصرف کننده ایجاد می کنند.
2- نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و
باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب می شود بنابراین از مصرف آجیل کهنه جداً
خودداری کنید.
3- در صورتی که بر روی آجیل نظیر پسته، فندق و بادام
زمینی سوراخ هایی مشاهده کردید، از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید چرا که
علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ ها، لارو حشرات به صورت کرم هایی به اندازه
دانه برنج وجود دارد.
4- ممکن است در مراکز عرضه آجیل، محصولاتی را که کهنه یا آفتزده
هستند، مجدداً بو داده و یا مخلوط کنند، در هنگام خریداری به این موضوع توجه کرده
و مغزها را خام بخرید.
5- نگهداری آجیل و خشکبار در مکان های مرطوب، موجب کپک زدگی و قارچ
زدگی شان می شود که هم موجب تغییر شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع شان می شود و هم
در اثر ترشح بعضی از سموم، عوارض مختلفی را برای شما در صورت مصرف در پی خواهند
داشت.
6- مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و
در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده می شود بنابراین آن را حتماً در
یخچال نگهداری کنید.
7- تخمه آفتابگردان نیز ممکن است با
رنگ مشکی شیمیایی رنگین شود، در هنگام خرید و مصرف به این موضوع نیز توجه کنید و
از مصرف این نوع تخمه ها بپرهیزید.
8- افلاتوکسین یکی از سموم
مترشحه از نوعی کپک است که در هنگام برداشت، فرآوری یا حمل و نقل نامناسب در پسته،
فندق یا بادام زمینی به وجود می آید و بایستی تولید کنندگان و مصرف کنندگان به
این موضوع توجه داشته باشند.
9- انواع آجیل باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.
10- از خریداری و مصرف انواع پسته، مغز گردو و... که توسط دوره
گردها عرضه می شوند، به دلیل این که عمدتاً از محصولات آلوده تهیه یا مخلوط شده
با آن ها هستند، خودداری کنید.
11- آجیل شور برای افراد با فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی و
آجیل شیرین برای بیماران دیابتی و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضرند؛ بنابراین بهتر
است به مقدار مناسب از آجیلهای خام بینمک استفاده کنید.