مقاله ها
نویسنده : IPezeshk.com
بازدید : 247
مصرف قرصها و یا مکمل های فلوئوردر چه سنی، برای چه کسانی و به چه صورتی توصیه می گردد؟ بطور کلی استفاده از فلوراید به دو طریق سیستمیک و موضعی صورت می پذیرد.
fjrigjwwe9r3tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r0tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r1tblRecommendation:Result_Question

راههای استفاده از فلوراید به دو طریق سیستمیک و موضعی است:

 

1-  سیستمیک: فلوریداسیون آب آشامیدنی ( در حد p.p.m 1 می تواند تا 50 % باعث کاهش پوسیدگی گردد).

فلورایداسیون نمک ، شیر و نوشیدنی ها (کاهش پوسیدگی تا میزان 50 %).

استفاده از قطره و قرص حاوی فلوراید (که نقش مهمی در کاهش پوسیدگی دندانهای شیری و دائمی کودکان و نوجوانان و کاهش پوسیدگی سطوح ریشه تحلیل رفته در افراد مسن دارد . این فرآورده ها با توجه به اینکه بلعیده می شوند ظاهراً اثر سیستمیک دارند اما اثر آنها اساساً بصورت موضعی است. میزان کاهش پوسیدگی در استفاده از این مواد 20تا 80 % می باشد).

 

تــــذکر :

در این روش حتماً باید فلوراید آب آشامیدنی اندازه گیری و اگر بیش از 6/0 p.p.m باشد تجویز فلوراید اضافی لازم نیست و همچنین تا شش ماهگی تجویز فلوراید منع دارد.

 

2-  موضعی:  خمیر دندان حاوی فلوراید ( ترکیبات آنها عمدتاً سدیم فلوراید مثل کرست و همچنین منوفلوئورفسفات مثل کلگیت و یا الگاریت فلوراید می باشد) .

ژل حاوی فلوراید ( محلول 2 %سدیم فلوراید – استانوس فلوراید 8 % در دسترس می باشد. ژل 2 % در سنین 3 -7 -11-13 سالگی معمولاً چهار بار در سال هر نوبت برای سه هفته و هر هفته یک بار استفاده می شود که می تواند 30تا 40% کاهش پوسیدگی ایجاد کند. ژل 8 % را سالی یک یا دو بار که می تواند 40 تا 70% کاهش پوسیدگی ایجاد نماید).

دهان شویه فلوراید (سدیم فلوراید 2% یکبار در هفته میزان کاهش پوسیدگی 20 تا 50 % بخصوص در مدارس ابتدایی)
وارنیش فلوراید ( می توان دو بار در سال و برای افراد با خطر بالای پوسیدگی چهار بار در سال می توان استفاده نمود که معروفترین آن وارنیش نوع Durafhat می باشد که پس از مصرف آن تا 12 ساعت نباید دندان ها را مسواک زد. در این روش میزان کاهش پوسیدگی 50 تا 70% می باشد.)

 

?  عوارض جانبی فلوراید :

استفاده از میزان بالای فلوراید به شکل سیستمیک، مشابه هر داروی دیگر عوارضی را در پی خواهد داشت، بویژه در کودکان، مصرف سیستمیک فلوراید باید با احتیاط باشد. علائم مسمومیت حاد با فلوراید، تهوع، استفراغ ودرد شکم می باشد.

مسمومیت مزمن(فلوروزیس دندانی): عبارت است از جذب مقادیر اضافی فلوراید در طی یک دوره طولانی زمان تکامل دندانها و عامل اصلی آن مصرف آب آشامیدنی حاوی مقادیر بالای فلوراید در نوزادان و کودکان طی 6 سال اول زندگی است. در خفیف ترین شکل، فلوروزیس خال یا لکه های کوچک سفید مات روی مینای دندانها است و با شدت گرفتن آن لکه ها قهوه ای شده و به تدریج فرورفتگی ایجاد می شود.



طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *

 

سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر تجمیع
طراحی پرتال سازمانی - بهبود پورتال
طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای بهبود