مقاله ها
نویسنده : IPezeshk.com
بازدید : 251
برای حفظ و تقویت حس چشایی چه میتوان کرد؟ حس بویایی و چشایی در ارتباط عملکردی تنگاتنگی با یکدیگرند، لذا لازم است که با هم دیگر مورد توجه قرار گیرند. تقویت هر کدام از آنها بر دیگری موثر خواهد بود. به برخی از نکات تجربی ذیل در ارتباط با تقویت و سلامت بویایی و چشایی دقت فرمائید.
fjrigjwwe9r3tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r2tblRecommendation:Result_Question

با بالا رفتن سن قدرت حس بویایی و چشایی به طور طبیعی تحلیل می رود.البته این تغییر آن قدر بطئی است که به سختی قابل تشخیص می باشد. بررسی ها نشان می دهد که افرادی که دچار ضعف بویایی و چشایی می شوند کمتر از دیگران رژیم غذایی سالم اتخاذ می کنند و دلیل آن هم تحلیل حس بویایی و چشایی است زیرا برای این که طعم غذا را بهتر احساس کنند مجبورند نمک بیشتری به آن اضافه کنند. بنابراین اگر چه از دست دادن این حواس و یا تحلیل رفتن آن به نظر خیلی ها چندان مهم نباشد اما به دلیل تاثیری که بر سلامت می گذارد جای بحث و بررسی دارد. بویایی و چشایی در ارتباط تنگاتنگی با یکدیگرند و تاثیر زیادی بر روی هم دارند لذا سلامت آنها در ارتباط با هم مورد بحث قرار میگیرد.  بنابراین برای حفظ این 2 حس می توان چند نکته ذیل را مورد توجه قرار داد:

 

- یکی از دلایل مهم از دست رفتن اکتسابی حس بویایی و به تبع آن اختلال در چشایی، (تروما) صدمه به سر است که غالبا در اثر تصادفات رانندگی رخ می دهد. هر نوع ضربه ای، که مغز را در داخل جمجمه جابه جا کند باعث پارگی گیرنده های عصبی می شود.

- خشکی دهان بر اثر مصرف دارو یا کم شدن آب بدن تاثیر نامطلوبی روی حس چشایی می گذارد. بنابراین، آب کافی در روز (به میزان 2 لیتر در روز) بنوشید.

- روزی 10 دقیقه در هوای آزاد پیاده روی کرده و خوب نفس بکشید، این کار برای تقویت تمامی حواس پنجگانه بالاخص بویایی می تواند مفید باشد. پیاده روی تند یا دو 10دقیقه ای؛ قدرت حس بویایی، پس از انجام حرکت های ورزشی بهتر است. علت آن احتمالا رطوبت اضافه داخل بینی است.

- غذایی بخورید که شکل آن مشخص باشد. یعنی اگر قصد دارید ماهی بخورید، ظاهر آن را به همان شکل ماهی حفظ کنید تا حین خوردن با چشم خود ببینید که چه چیزی را میل می کنید. یعنی شکل طبیعی غذا را حفظ کنید؛ برای تزئین غذاها افراط نکنید بلکه سعی کنید تا ماده غذایی شکل طبیعی خود را داشته باشد زیرا حس چشایی زمانی عملکرد مناسب دارد که مغز بتواند ظاهر غذا را با طعم آن مطابقت دهد.

- از مواد غذایی ای که حاوی روی یا زینک هستند – مثل صدف- زیاد مصرف کنید.

- در خصوص داروهایی که به هر دلیلی مصرف می کنید با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا از عدم عوارض سوء آن بر حس چشایی و بویایی خود اطمینان حاصل کرده باشید. داروهای ضدافسردگی، فشار خون بالا و شیمی درمانی از جمله این داروها هستند.

- از سیگار دوری کنید و اگر هم سیگاری هستید، زود برای ترک آن دست به کار شوید.

- فقط موقعی که گرسنه هستید غذا بخورید. این 2 حس در هنگام احساس گرسنگی قوی ترند.

- همراه دیگران غذا بخورید. خوردن غذا در جمع بر روی طعم غذا تاثیر می گذارد و افراد طعم غذا را بهتر احساس می کنند.

- در فصل سرد هوای خانه را مرطوب نگه دارید. بخور سرد می تواند مطلوب تر باشد.

- از عطرهای خیلی تند دوری کنید.

- از بوهای بد و تند دوری کنید؛ بوهای تند و بد، قدرت حس بویایی را از بین می برد. در صورتی که مجبورید برای طولانی مدت در محیطی بدبو قرار بگیرید، از ماسک صورت استفاده کنید.

- در فضای خانه خیلی از اسپری های خوشبوکننده استفاده نکنید.

- ادویه به غذای خود بیفزایید.

- بینی خود را مرتب تمیز کنید.

- کامل و آهسته غذای خود را بجوید. اگر چند نوع غذا برای خوردن دارید، اول یکی را تمام نکرده بعد سراغ بعدی بروید؛ بلکه از هریک میزان کمی بخورید تا در آن واحد همه آنها را تست کرده باشید. این کار باعث دریافت طعم بهتر غذا توسط گیرنده های عصبی می شود زیرا زمانی که غذا به مدت طولانی تری در دهان است پرزهای چشایی در تماس با آن تحریک شده و پیام ها بهتر و سریع تر مخابره می شود.قبل از جویدن غذا را در دهان بچرخانید تا بوی آن را بهتر احساس کنید.

- چشایی خود را با مزه مزه کردن طعم های خالص امتحان کنید. از مصرف نمک و شکر بکاهید؛ برای مدت یک هفته به جای غذاهای آماده حاوی نمک یا شکر از مواد کم نمک و فاقد شکر استفاده کنید.

- سعی کنید هر لقمه از غذا متفاوت باشد؛ در بشقابی که گوشت، سیب زمینی، اسفناج، کاهو و... است به جای این که ابتدا تمامی گوشت را بخورید، هر بار یک نوع غذا را در دهان بگذارید. این کار باعث می شود تا عصب بویایی تحریک شود.

- از مصرف غذا و نوشیدنی های داغ خودداری کنید؛ این امر باعث آسیب پرزهای چشایی می شود.

- بو کردن را تمرین کنید؛ با تمرین دادن بینی و مغز می توان بوها را بهتر تشخیص داد. روزی چند بار بوهای متفاوت را استشمام کنید. بعد از مدتی متوجه عملکرد بهتر حس بویایی خود می شوید.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *

 

سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر تجمیع
طراحی پرتال سازمانی - بهبود پورتال
طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای بهبود