مقاله ها
نویسنده : دكتر كرامت الله ایماندل ـ مهندس اكبر محمد نژاد اقدم
بازدید : 211

متن زیر چكیده می باشد، برای دریافت متن كامل مقاله بر روی فایل مقاله كلیك كنید

 

 رشد سریع جمعیت و روند افزایش تولیدات مواد غذایی و محصولات كشاورزی بیانگر این واقعیت است كه مواد غذایی مورد نیاز مردم جهان روزبه روز با مشكلات فراوانتری تآمین‘ نگهداری‘ توزیع و به مصرف می رسد. كارشناسان بر این عقیده اند كه 600 میلیون نفر جمعیت گرسنه كنونی جهانی ظرف كمتر از 15 سال آینده به 3/1 میلیارد نفر بالغ خواهد شد. لذا بهره گیری مطلوب از محصولات كشاورزی ومواد غذایی ‘ بكار گرفتن روشهای صحیح نگهداری و پیشگیری از فساد و بازیابی معقول و مجدد از مواد زائد در تمام دنیا از جمله كشور ما امری لازم و اجتناب ناپذیر است. در این راستا از نیمه دوم سال 69 لغایت آبان ماه 1370 به مدت یكسال مطالعه گسترده ای در زمینه بازیافت ضایعات نان و مسائل بهداشتی مرتبط با آن در تهران به مرحله اجرا در آمد. این بررسی نشان داد كه قریب 2500 تن آرد روزانه بین 4500 مغازه نانوایی توزیع می شود كه با افزودن 10 تا 25 گرم جوش شیرین و 5 تا 7 گرم نمك و 750 میلی لیتر آب به ازاء هر كیلو گرم آرد‘ پس از پخت و تبدیل آن به نان ماكول ‘ بین اهالی تهران توزیع می شود این در حالی است كه بوسیله 420 مغازه نان خشك جمع كنی (300واحد جواز كسب دار و 120 واحد بدون جواز كسب) و به خدمت گرفتن 6300 چرخ دستی هر یك بین 70 تا 100 كیلو و جمعا رقمی معادل 507 تن روزانه نان خشك به طریق غیر بهداشتی جمع آوری می گردد. جهت پی بردن به آلودگی قارچی‘ از ضایعات نان موجود روی چرخهای دستی و مراكز جمع آوری وگاوداریهای اطراف تهران‘ تعداد 360 نمونه برداشت و در آزمایشگاه روی محیط كشت سابورو دكشتروز آگار كلرامفنیكول انتقال ومدت یك الی 5 روز در یخچال نگهداری و پس از انجام عمل آزمایش قطعه ای خرد شده‘ كشت و رنگ آمیزی با محلول لاكتوفنول كاتن بلو و اجرای كشت روی لام و رنگ آمیزی با محلول یاد شده قارچ رشد شده مورد شناسائی و بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون نشان داد كه: - ضایعات نان به دلیل جمع آوری غیر بهداشتی به قارچهای مختلف آلوده می باشند - قارچهای پنیسیلیوم ‘ رایزوپوس ‘ مركور‘ فوزاریوم ‘ آسپرژیلوس در مطالعه مشخص و شناسائی شدند. - از 360 نمونه برداشت شده قارچ پنی سیلیوم بالاترین درصد موارد 7/35% و قارچ فوزاریوم پایین ترین درصد مواد 4/1% را به خود اختصاص دادند. - قارچهای آسپرژیلوس و پنی سیلیوم كه ازنظرتولید اگزوتوكسین A كه تحت عنوان Ochratoxin معروف می باشدبه ترتیب 7/26% و 35% موارد را شامل می شوند. 
 
 
 
 


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی


نام : *

پیغام : *