مقاله ها
نویسنده : IPezeshk.com
بازدید : 301
عینک طبی مناسب دارای چه ویژگیهایی (ابعاد، وزن و ...) است؟ یک عینک استاندارد دارای ویژگیهای خاصی در عدسی و نوع آن، اندازه، شکل و جنس فریم و همچنین زیبایی ظاهری همراه با تناسب با صورت می باشد که در ذیل تشریح شده اند.
fjrigjwwe9r2tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r3tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r1tblRecommendation:Result_Question

در حالیکه خیلی از افراد به شکل و مد فریم اهمیت می دهند خیلی ها نیز در موقع انتخاب فریم به تناسب فریم با چهره، دوام آن، جنس و جنبه های فنی یک فریم عینک اهمیت می دهند. برای در صد بیشتر افراد راحتی مهمترین عامل برای آنها در انتخاب فریم بوده سپس  دوام عینک و  جنس فریم (مواد جدید مانند تیتانیوم و فلزا ت انعطاف پذیر) و برخی دیگر از ویژگیهای عینک مانند داشتن لولای فنری و ...

شکل هر فرد با دیگری متفاوت است بنابراین هر فرد نیاز به فریمی با اندازه های خاص خودش دارد فریمها در شکل ها واندازه های متفاوتی عرضه می گردند و هیچ اندازه ثابت فریمی وجود ندارد که برای همه افراد مناسب باشد بنابراین برای هر فرد باید فریمی متناسب با اندازه های خاص خودش فیت گرددبرای مثال شما ممکن است اعداد 140-19-48 را بروی یک فریم ببینید عدد 48 نشاندهنده اندازه هر کدام از عدسیها می باشد عدد دوم 19 اندازه پل بینی را نشان میدهد که امکان فیت فریم مناسب برای هر اندازه پل بینی را فراهم می نماید و عدد سوم 140 طول دسته عینک می باشد.

 

ایجاد سردردهای مزمن، اختلافات دید دوچشمی، خستگی مفرط از عوارض متعدد و شایع استفاده از فریم های غیراستاندارد عینک های طبی است. در انتخاب فریم یک عینک طبی چهار چیز مهم است:

1-نحوه استفاده و ساختار فریم

2- پهنای فریم

3- نوع و اندازه پل

4- نوع و طول دسته

 

در انتخاب عینک بطور کلی باید به موارد ذیل دقت کرد:

1) در ابتدا، نکته مهم این است که یک فریم مناسب باید شیشه یا لنز عینک را در فاصله مقتضی نسبت به چشم قرار دهد.

2) عدسی که در فاصله مشخص قرار داده می‌شود، باید انحنایی متناسب با جهت‌های مختلف حرکت چشم داشته باشد.

3) عدسی باید این توانایی را داشته باشد که با توجه به حرکات فرد بتواند از دوام و استحکام برخوردار باشد و بتواند به زیبایی صورت فرد اضافه کند. تمام این پارامترها به انتخاب یک عینک مناسب کمک می‌کند.

4) این نکته بسیار مهم است که  در هنگام انتخاب فریم، قسمت بالای فریم با لبه تحتانی ابرو مماس باشد و قسمت تحتانی فریم قسمت تحتانی چشم را بپوشاند. همچنین در دو طرف چشم با بینی و گیجگاه پوشش کافی را ایجاد کند. 5) دسته‌های فریم نباید دو طرف گیجگاه را فشار دهند و طول دسته‌ها باید به شکلی باشد که در پشت گوش قرار گیرند.

6) فریم باید که بخوبی بر روی بینی سوار شود تا مانع از قرمزی و پرخونی محل تماس پل با پوست بینی شود.

7) وقتی عدسی در داخل فریم قرار داده می‌شود، نباید در اثر فشارهایی کمتر از 3 نیوتون از جای خودش جابجا شود و برای کودکان این نیرو باید 10 نیوتن باشد. پس ثبات عدسی در فریم نیز از نکات مهمی است که باید حتما مورد توجه قرار گیرد.

8) در مورد ساختار عینک، فریم‌هایی که وجود دارند به دو دسته فلزی و غیر ‌فلزی تقسیم می‌شوند. فریم‌های فلزی از آلیاژهای مختلف هماهنگ با بدن که باید سبک و مقاوم باشند انتخاب می‌شوند. این فریم‌ها نباید اثرات سمی در هنگام ترشح عرق داشته باشند و تغییر رنگ هم ندهند. فریم‌های غیر‌ فلزی هم از ترکیب‌های سلولزی یا پلیمری ساخته می‌شوند و می‌توانند در عین ظرافت سطح خوبی برای عدسی فراهم کنند. این فریم‌ها تنوع زیادی هم دارند و از عوارض کمتری نسبت به فریم‌های فلزی برخوردارند. ولی در اثر مرور زمان این فریم ها خشک می‌شوند و ترک خورده و می‌شکنند. برای کودکان فریم‌های غیر ‌فلزی توصیه می شود، چون احتمال آسیب‌ رسیدن به پوست و چشم در اثر سوانح در این فریم‌ها کمتر است.

9) علاوه بر قاب عینک ، شیشه‌ها نیز از اهمیت فوق ‌العاده بالایی برخوردار هستند. شیشه‌های عینک کودکان حتما باید از جنس بسیار سبک و نشکن ساخته شوند. اگر قرار است عینک همیشه روی چشم شما باشد، بهتر است شیشه فتوکرومیک باشد تا بتواند در برابر اشعه خورشید نیز از شما محافظت کند. شیشه ی عینک بچه‌ ها باید درجه فتوکرومیک بالاتری داشته باشد، زیرا چشم‌های بچه‌ ها نسبت به بزرگسالان، به اشعه ماورای بنفش حساس ‌تر است.

10) زیبایی هم می‌تواند یکی از معیارهای فرعی باشد؛ به عنوان مثال شیشه عینک بزرگ، چشم‌ها را بهتر نشان می‌دهد، پس اگر چشم‌های شما زیبا است عینک شیشه بزرگ بیشتر به شما می‌آید، یا کسانی که بینی خوش‌تراشی دارند بهتر است عینکی انتخاب کنند که بخش زیادی از بینی را نپوشاند.

11) انتخاب تنها با شما نیست، اپتومتریست‌ها افرادی هستند که تحصیلات شان در ارتباط با چشم و عینک است. آنها می‌توانند با در نظر گرفتن شکل و فرم صورت، نمره و کاربرد عینک، جنس عدسی، نوع عدسی و خصوصیات رنگی آن، انتخاب‌های مختلفی را به شما پیشنهاد کنند. پس اگر برای تهیه عینک به مغازه‌ای مراجعه کردید که به شما گفتند هر قابی را می‌خواهید انتخاب کنید و فقط سلیقه شما مد نظر قرار گرفت، به کیفیت علمی کار آن مرکز شک کنید، حتی اگر از نظر سلیقه راضی باشید. ممکن است نوع فریم، نحوه تراش عدسی و سایر پارامترهای مطرح در اندازه‌گیری و ساخت و ارائه عینک، در افرادی با نمره عینک‌های مشابه کاملا متفاوت از یکدیگر باشد. عواملی مانند نمره چشم دیگر، ابعاد صورت، شرایط محورهای بینایی و فاصله بین چشم‌ها از عواملی تعیین‌کننده نوع فرم و سایر پارامترهای عینک هستندتجویز و تهیه عینک توسط اپتومتریست، روند پیوسته ‌ای است و اپتومتریست بر اساس چارچوب کلی شکل فرم، جنس و نوع عدسی و …، انتخاب‌های مختلفی را به بیمار پیشنهاد خواهد داد و توجه صرف به سلایق بیمار در مراکز تهیه عینک، تجاری و غیر علمی است.

12) عدسی از مهمترین اجزای یک عینک است که می بایست با در نظر گرفتن موارد طبی و ایمنی برای بینایی بهتر و بهداشت چشم انتخاب شود. داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع عدسی ها چه از نظر خصوصیات اپتیکی، خواص فیزیکی و شیمیایی و چه از نظر کمی و کیفی و تبادل نظر با بیمار و در نهایت هماهنگی عدسی با فریم امری ضروری است. در این میان، انتخاب صحیح قطر عدسی، جهت رعایت PD و ارتفاع و در نظر گرفتن بُعد تجاری آن از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. ویژگیهای عمومی یک عدسی به قرار زیر می باشد: 1- همگنی 2ـ شفافیت 3ـ چگالی 4ـ ضریب شکست 5 ـ اشتعال نا پذیری عدسی پلاستیک توسط آزمایش مربوط. همچنین معایب یک عدسی عبارتند از: 1- وجود حباب در عدسی 2- داشتن رگه 3–وجود مواد ناخالصی. پس در واقع، شیشه ی اپتیکی، شیشه ای است که علاوه بر دارا بودن ویژگیهای عمومی عدسی، فاقد هرگونه از معایب فوق باشد

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *

 

سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر تجمیع
طراحی پرتال سازمانی - بهبود پورتال
طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای بهبود