نحوه تشخیص سبزیجات و صیفی جات ناسالم و مانده چگونه است؟
برخی از مشخصات انواع سبزیجات و صیفی جات سالم و تازه به قرار ذیل می باشند:
fjrigjwwe9r3tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r0tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r1tblRecommendation:Result_Question
نحوه تشخیص برخی از
انواع صیفی جات و سبزیجات سالم و تازه:
- کلمپیچ: کلمپیچ
خوب سفت، سنگین و سفیدرنگ است و برگ آن تلخی و تندی ندارد.
- کاهو: در هنگام خرید کاهو
دقت کنید که دل آن پیچیده باشد و ساقه آن بالا نیامده باشد. در غیر این صورت بخش
عمده وزن کاهو از همان ساقه خواهد بود.
- اسفناج: برگ اسفناج
و جعفری نباید ساقه بلند و خشن باشد. اسفناج خوب برگهای پهن و سبز و ساقه کوتاه
است.
- سیبزمینی: اگر سیبزمینی
دارای جوانههای زیاد و پوست سبزرنگ است از خرید آن خودداری کنید. سیبزمینی سالم
باید پوستش زبر و سفت و محکم باشد و رنگ آن زرد طلایی است.
- کدو حلوایی: در
خرید کدو حلوایی دقت کنید که اولا رنگ آن تیره باشد. ثانیا وزن آن نسبت به حجمش کم
نباشد. زیرا کدوی سبک توخالی است و جدای از آن نازک است و کدوی گردندار سنگینتر
است.
- کنگر: این گیاه فصل بهار به
بازار میآید و میتوان از ساقه آن بورانی یا خورش تهیه کرد.کنگر پیر خارهای نوکتیزی
دارد که باید با قیچی گرفته شود. خارهای کنگر جوان که رنگ زرد بسیار روشنی دارد
نرم و بیآزار است.
- بادمجان: بادمجان خوب دارای
پوست تیره و شفاف است و مغزی سفید و کمدانه دارد.
- فلفل دلمهای: بدنه فلفل دلمهای تازه صاف و
سفت و آبدار است. اگر فلفلی نرم باشد نشانه
ماندگی و پژمردگی آن است.
- بامیه: بامیه جوان
ریز و به رنگ روشن و بامیههای پیر و درشت چوبی و خشن هستند. در هنگام خرید دقت
کنید که فقط بامیههای جوان را جداکنید.
نکات قابل توجه:
• بهترین شرایط برای خرید سبزیجات، خریداری سبزی تازه بدون
مواد ضد عفونی کننده و یا مواد شیمیایی و به طور مستقیم از محل کاشت می باشد.
• سعی کنید از سبزیجاتی که به طور طبیعی رسیده اند استفاده
نمائید نه از سبزیجاتی که به طور نارس چیده شده و به طور مصنوعی می رسند.
• برای خرید سبزیجات از پلاستیک رنگ روشن یا پاکت کاغذی
استفاده کرد از پلاستیک مشکی ( زباله ) و روزنامه استفاده نکنید . اگر سبزیجات به
مدت طولانی لابه لای روزنامه قرار گیرد جوهر نوشته های روزنامه به تدریج جذب سبزی
می شود .
• در خرید سبزیجات توصیه می گردد هر چه سبزی
اندازه اش کوچکتر باشد تردتر است .
• اگر نوعی سبزی در فصل خاصی وجود ندارد ، به جای انواع
کنسرو شده ، از انواع منجمد شده آن استفاده نمائید .
• سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب هستند که در صورت تبخیر باعث
از بین رفتن بسیاری مواد مغذی موجود در سبزی و تغییر مزه آن نیز می شوند با
نگهداری سبزیجات در محیط مرطوب می توان مانع جذب این تغییرات شد.
• نگهداری سبزیجات در مغازه در صورتی که در یخچال
صورت پذیرد مواد مغذی آنها به میزان بیشتری حفظ می شود .آنزیمهای موجود در سبزیجات
باعث تغییر ترکیب سبزیجات و از دست دادن مواد مغذی آنها و همچنین باعث تبدیل
قند موجود در سبزیجات به نشاسته می شود . سرما باعث می شود فعالیت آنزیم ها کاهش
یافته و در نتیجه دوام سبزی بیشتر می شود.
• برای نگهداری سبزیجات خریداری شده در منزل توصیه می شود هر
چه سریع تر آن را شسته و پس از خارج شدن آب آن را در پارچه نازک
تمیز قرار داده و در یخچال نگهداری می کنیم.