ویژگیها و خواص نانهای صنعتی در چیست؟
شاخص ترین مزایای نانهای صنعتی در کنار تهیه سریع و آسان، مدیریت مصرف، نظارت مناسب بر پخت و نیز کیفیت مناسب در آنها، شامل بهداشتی بودن، ماندگاری بالا و ارزش تغذیه ای بالا در آنهاست.
fjrigjwwe9r2tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r0tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r3tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r1tblRecommendation:Result_Question
ویژگیهای نان صنعتی
آنگونه که در دستور کار کشوری ساماندهی به تهیه و تامین نان مورد نیاز مردم مورد
توجه قرار گرفته است، در پی اصلاح الگوی مصرف نان، مدیریت مصرف و نیز مواردی همچون
ارتقای کیفیت و کمیت و سلامت نان است که در ذیل به تفصیل در مورد آن بحث می شود:
الف – رعایت نکات بهداشتی :
1
– حداقل دخالت عوامل انسانی در مراحل تولید نان و عدم تماس آنها با محیط های آلوده
.
2
– استفاده از وسایل بهداشتی و رعایت نظافت کامل .
3
– عاری بودن محیط تولید از عوامل انتقال آلودگی نظیر گرد وغبار و حشرات .
4
– نقل و انتقال کاملا بهداشتی نان از محل تولید تا محل مصرف و جلوگیری از تماس با
دست
آلوده یا وسایل آلوده کننده .
5
– تضمین سلامت محصول نهایی یعنی نان با استفاده از روش های علمی و آزمایشگاهی .
ب
– توجه ویژه به کیفیت پخت :
1
– مهارت در انتخاب مواد اولیه مرغوب و عدم استفاده از افزودنی های غیر مجاز .
2
– تبحر در فرمولاسیون نان و مهارت در خمیرگیری و پخت نان .
3
– رعایت استاندارد های روز در زمینه تولید ، بهداشت و سلامت .
4
- ایجاد طعم ، مزه ، عطر و بو بنابر خواسته و نظر مشتریان .
5
– اهمیت دادن به موضوع تازگی نان در هنگام مصرف با بهبود مستمر در فرآیند تولید .
6
- شکل ظاهری مناسب و وزن متناسب فرد یا خانواده و تطابق با سلیقه
ایرانی و غذاهای
متعارف
.
ج
– ایجاد ارزش تغذیه ای برای آحاد جامعه :
1
– استفاده از آرد هایی که درصد استحصال آنها بالاست و یا در صورت امکان آرد کامل ،
به
منظور
انتقال ارزش های غذایی گندم و سبوس .
2
– ترکیب آرد با مکمل هایی نظیر ید و آهن که مورد نیاز جامعه می باشد .
3
– تلاش در جهت حفظ ویتامین ها و ارزش های غذایی موجود در آرد هنگام خمیر گیری ،
پخت
و تغییرات دمایی نان پس از فرآیند پخت .
4
– اطلاع رسانی کافی به مصرف کننده در خصوص میزان انرژی (کالری )نان تولید شده و
سایر
خواص آن به منظور ترویج عادات صحیح تغذیه ای و اخذ رژیم غذایی مناسب
توسط
هر فرد.
د – تلاش در جهت بالا
بردن ماندگاری محصول :
1
– فرآیند تولید نان تاثیر زیادی در ماندگاری آن دارد . کلیه مراحل از
تهیه خمیر تا کاهش دمای نان از دمای پخت تا دمای محیط و در صورت نیاز به کمتر
از آن نیازمند نظارتدقیق است .
2
– یکدست بودن نان هم در سطح و هم در حجم ، ماندگاری محصول را بالا می برد و
بیاتیآن را به تاخیر می اندازد .
3
– حمل و انتقال نان به محل نگهداری نیازمند مهارت و دقت عمل است تا ماندگاری
آنبالاتر برود.
4
– بسته بندی مناسب و مطابق با نوع نان ، در حفظ تازگی و جلوگیری از بیات شدن
آنبسیار موثر است .
چنانچه
نانوا یا تولیدکننده نان ، نکات فوق را در دستور کار خویش قرار دهد ، قطعا محصول
نهایی ، نانی است که :
بهداشتی
و سالم است ،
مغذی
است ،
کیفیت
پخت بالایی دارد ،
ماندگاری
طولانی تر ( بدون مواد افزودنی نگهدارنده ) و ضایعات بمراتب کمتری دارد ،
خرید
آن با صرفه است و ارزش افزوده زیادی برای خریدار ایجاد می نماید
و
به طور کلی نه فقط رضایت مصرف کننده را جلب می نماید بلکه :
ایمنی
نان و خرید صورت گرفته تضمین شده است .
نکته
پایانی متوجه الزامات موجود در زندگی جدید شهری است. کمبود وقت ، مشغله زیاد و عدم
امکان برنامه ریزی در تهیه جزئیات و احتیاجات روزمره زندگی از قبل ، شرایطی را
فراهم نموده است که مصرف کننده از این پس ترجیح خواهد داد که بتواند نان مورد نیاز
خویش را به سهولت تهیه نماید .