مقاله ها
بازدید : 710

 

سوال : طبق وقف نامه ملك یا املاكی وقف اولاد ذكور گردید كه در آن گفته شده است . . . . در صورت انقراض اولاد ذكور در یك طبقه بر اولاد اناث در همان طبقه تعلق خواهد گرفت و بعد از ایشان براولاد ذكور ایشان و هكذا . . . . و نظر آن كانون راجع به جانشینی اولاد اناث ، در طبقه ای كه از اولاد ذكور فرزندی نباشد ، چه می باشد ؟
جواب ) براساس وقف نامه مذكور ، چنانچه اولاد ذكور واقف باقی باشد ، موقوف علیهم اولاد ذكور است و در صورت انقراض اولاد ذكور جانشینی با اولاد اناث در همان طبقه است و بعد از فرزند اناث ، فرزندان ذكور اناث جانشین آنان خواهند بود و در صورتی كه فرزند اناث به عنوان موقوف علیهم فرزند ذكور نداشته باشد با توجه به كلمه ( ( هكذا ) ) فرزندان اناث اناث جانشین می شوند .

سوال : اظهار نظر در خصوص نحوه اعمال ماده ( ?? ) لایحه استقلال كانون وكلا در مورد وكلائی كه محكومیت جزائی یافته اند و باستناد ماده ( ?? ) مكرر قانون مجازات اسلامی ، تبعا از وكالت دادگستری محروم شده اند ؟
جواب ) علاوه بر اینكه همانطور كه در نامه شماره ???/م/ق مورخ ??/?/?? معاونت قضائی ریاست قوه قضائیه خطاب به وزیر محترم دادگستری نیز اظهار شد ، ماده ( ?? ) لایحه قانونی استقلال كانون وكلا مصوب ?/??/???? نسبت به ماده ( ?? ) قانون مجازات اسلامی مصوب سال ???? قانونی خاصی بوده و مخصص اعم از اینكه مقدم یا موخر یا مقارن با عام باشد ، همانطور كه در علم اصول فقه پذیرفته شده ، به عنوان حكمی خاص باقی و معتبر میماند ، بعلاوه بین دو قانون عام و خاص و یا مطلق و مقید ، مغایرتی متصور نیست تا بتوان ماده ( ??? ) قانون مجازات اسلامی را كه كلیه قوانین مغایر با مواد آن را نسخ كرده ناسخ ماده ( ?? ) لایحه قانونی استقلال كانون وكلا دانست و ماده ( ?? ) لایحه قانونی مذكور نیز با لحنی آمره تعلیق یا ممنوعیت وكلا از شغل وكالت را جز به موجب حكم قطعی دادگاه انتظامی وكلا ممنوع اعلام كرده است ، اصولا نظر به اینكه به موجب تبصره ( ? ) ماده ( ? ) قانون كیفیت اخذ پروانه و كالت دادگستری مصوب ??/?/???? كه قانونی خاص و موخر بر ماده ( ?? ) قانون مجازات اسلامی است ، رسیدگی به وضعیت وكلائی كه فاقد یكی از شرایط قانون مذكور ( از جمله شرط مقید در بند ( ج ) ماده ( ? ) كه نداشتن پیشینه موثر كیفری است ) میگردند ، در صلاحیت دادگاه انتظامی وكلا قرار داده شده تا دادگاه مذكور با اعلام مراتب از طرف كانون وكلا پس از رسیدگی به امر نسبت به تمدید یا عدم تمدید پروانه و در صورت اقتضا تعلیق وكیل از وكالت ، حكم مقتضی صادر نماید ، لذا چه به دلالت حكم خاص ماده ( ?? ) لایحه قانونی استقلال كانون وكلا ( به عنوان قانون خاص مقدم بر ماده ( ?? ) قانون مجازات اسلامی ) و چه به دلالت حكم خاص تبصره ( ? ) ماده ( ? ) قانون كیفیت اخذ پروانه وكالت دادگستری ( به عنوان قانون خاص موخر بر ماده ( ?? ) قانون مجازات اسلامی ) صدور حكم به مجازات محرومیت وكلا از شغل وكالت دادگستری به عنوان مجازات تتمیمی خارج از صلاحیت دادگاههای كیفری به نظر میرسد و رسیدگی به این امر در صلاحیت دادگاه انتظامی كانون وكلا میباشد تا به عنوان ( ( دادگاه صالح ) ) نسبت به تمدید یا عدم تمدید پروانه و یا تعلیق وكیلی كه دادگاه كیفری وی را سبب ارتكاب جرم عمدی به تعزیر یا مجازات باز دارنده محكوم كرده است ، رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید . / پ

سوال : ? - با توجه به مواد ??? و ??? قانون آئین دادرسی كیفری ، طرفین پرونده حداكثر از چند وكیل می توانند استفاده كنند ؟
? - با توجه به اینكه واخواهی چه در مرحله رسیدگی بدوی و چه در مرحله تجدید نظر ، جزئی از رسیدگی مراحل مذكور است آیا ضرورتی به الصاق تمبر وكالتی برای واخواهی می باشد یا خیر ؟
جواب ) ? - در مورد سوال اول با تصریح ماده ??? قانون آئین دادرسی كیفری و عنایت به ماده ??? قانون مذكور بنظر می رسد ، در امور كیفری ، هر یك از طرفین می تواند بیش از یك وكیل داشته باشد ولی در مرحله تحقیق ، به موجب ماده ??? فقط یك وكیل می تواند همراه متهم باشد .
? - در مورد سوال دوم چنانچه وكیل ، در مرحله بدوی وكالت پرونده را عهده دار بوده و تمبر وكالتی مرحله نخستین را ابطال كرده باشد ، و حكم صادره غیابی باشد ، مستفاد از بند ب ماده ? آئین نامه تعرفه حق الوكاله ناظر به ماده ? آئین نامه موصوف ، برای دفاع در مرحله واخواهی ، نیازی به ابطال تمبر جدید نیست ولی چنانچه وكیل در مرحله غیابی ، ابتدائا ، اعلام وكالت كند ، و قبل از وی و در رسیدگی مرحله بدوی یا تجدید نظر ، وكیل دیگری از طرف موكل او دخالت نداشته باشد و ابطال تمبر نكرده باشد مستفاد از تبصره ? ماده ??? قانون مالیاتها آنست كه ابطال تمبر وكالتی مرحله غیابی ، ضروری است .

سوال ) ? - مشخص فرمائید آخرین گروه از قبول شدگان در اختیار كانون وكلای خوزستان و لرستان كه مراسم تحلیف را بجا آورده اند لیكن تا كنون دفترچه پروانه وكالت را دریافت نكرده اند آیا حق شركت در انتخابات را دارند یا خیر ؟
? - در صورت تساوی آراء انتخاب شوندگان مازاد بر حد نصاب اعضاء اصلی ، ملاك ترجیح انتخاب اعضاء اصلی از علی البدل چیست ؟
جواب ) ? - در مورد سوال اول اگر چه مطابق ماده ?? آئین نامه لایحه استقلال ، پس از اتیان سوگند ، باید پروانه وكالت به متقاضی داده شود ولی نظر به اینكه به موجب ماده ? آئین نامه فوق الذكر برای امكان شركت در انتخابات و رای دادن ، ارایه پروانه وكالت ضروری است بنابراین چنانچه پروانه مذكور در اختیار وكلا قرار نگرفته باشد ، امكان شركت در انتخابات و رای دادن ، ارایه پروانه وكالت ضروری است بنابراین چنانچه پروانه مذكور در اختیار وكلا قرار نگرفته باشد ، امكان شركت آنان در انتخابات نیست .
? - در مورد سوال دوم ، در صورت تساوی آراء انتخاب شوندگان ، به نظر می رسد كه با عنایت به استفاده از استقراع در مورد مشابه ، در مانحن فیه نیز به همین وسیله باید رفع اشكال شود .

سوال ) ? - اگر در وكالتنامه ای اختیار فروش اتومبیلی به شخصی داده شود و وكالت در كلیه امور مربوط به آن نیز به وی تفویض گردد آیا اخذ گواهی عدم خلاف از اداره راهنمایی و رانندگی ، نیاز به تصریح دارد ؟
? - اگر وارثی به فردی در ایران تفویض وكالت كند برای دادن دادخواست انحصار وراثت و سایر امور مربوط به آن ، در صورت ضرورت تسلیم دادخواست تحریر تركه كه آیا وكالت تفوض شده كافی است یا اینكه برای این موضوع نیز باید در وكالتنامه حق لازم تصریح شود ؟
? - در وكالتنامه ای با حق مراجعه به اداره ثبت اسناد و تقاضای ثبت زمین با پیش بینی حق وكالت در تمام امور مربوط ، آیا امكان در خواست تحدید حدود زمینی موصوف نیاز به تفویض وكالت و تصریح دارد یا خیر ؟
جواب ) در مورد سوال اول و سوم با عنایت به ماده ??? قانون مدنی ، وكالت در هر امری مستلزم وكالت در مقدمات و لوازم آن می باشد مگر اینكه خلاف آن تصریح شود بنابراین در مورد مذكور چون اخذ گواهی عدم خلاف و یا تحدید حدود از لوازم وكالت تفویض است نیازی به تصریح در وكالتنامه ندارد ، در مورد سوال دوم چون تفویض وكالت محدود به اخذ انحصار وراثت است شامل سایر امور مربوط به تركه از مجله تحریر آن نمی شود .

سوال ) در پرونده ای كیفری كه وكیلی پنجاه میلیون ریال حق الوكاله گرفته است و قراردادی در بین نیست میزان حق الوكاله كیفری بر اساس تعرفه چه میزان است ؟
جواب ) مورد سوال مشمول حكم ماده ? آئین نامه تعرفه حق الوكاله مصوب ??/?/???? می باشد كه به موجب آن میزان حق الوكاله در امور كیفری به تشخیص دادگاه محول شده است چنانچه مورد مستلزم اعمال نظر كارشناسی باشد ، دادگاه می تواند حسب مورد برای تعیین كمیت و كیفیت كار به خبره مراجعه نماید كه در هر حال میزان حق الوكاله نمی تواند از ?????? ریال كمتر باشد .

سوال ) در دعوائی كه از آغاز توسط وكیل طرح و پیگیری می شود ، اخطاریه پرداخت بقیه حق الزحمه كارشناسی باید به وكیل ابلاغ شود یا به موكل و پرداخت بقیه هزینه به عهده كدام یك است ؟
جواب ) برابر ماده ?? قانون وكالت مصوب ???? و ماده ?? قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ، اخطاریه باید به وكیل ابلاغ شود و وكیل موظف به ابلاغ و اطلاع موضوع به موكل خود می باشد ، بدیهی است پرداخت هزینه به عهده موكل است نه وكیل .

سوال ) با عنایت به قانون حمایت وكلا و كارگشایان دادگستری ، آیا اخذ حق بازنشستگی از كارآموزان قانونی است ؟
جواب ) با عنایت به قسمت اول تبصره ماده ?? قانون تشكیل صندوق حمایت وكلا و كارگشایان دادگستری مصوب ??/??/???? ، چون مدت كارآموزی ، جزء مدت سی سال سابقه وكالت برای بازنشستگی منظور می شود بنابراین ، اخذ حق بیمه بازنشستگی از كارآموزان نیز مجاز می باشد .

سوال ) در پرونده كیفری خیانت در امانت یك فقره چك به مبلغ سی و پنج میلیون تومان میزان حق الوكاله چگونه تعیین می گردد ؟ بر اساس رقم چك و بصورت دعوی مالی یا به نحو دیگر ؟
جواب ) برابر ماده ?? لایحه استقلال كانون وكلاء ، چنانچه توافق بین طرفین ( وكیل و موكل ) موجود باشد ، حق الوكاله همان است كه در قرارداد مذكور نوشته شده و بر همان اساس با یك تمبر ابطال شود . چنانچه حق الوكاله طبق تعرفه تعیین شده باشد با استفاده از ملاك ماده ? آئین نامه تعرفه حق الوكاله و هزینه سفر وكلای دادگستری ، برای هر كیفری پانصد هزار ریال است و چنانچه دعوائی مالی هم مطرح شود ( مثل طرح دعوای ضرر و زیان ) بر اساس آئین نامه مذكور ، حق الوكاله محاسبه شده و مالیات بر همان اساس پرداخت می گردد .

سوال ) در چه مواردی وكلا دادگستری مجاز به ارائه فتوكپی وكالتنامه خویش به محاكم هستند ؟
جواب ) از جمع بین ماده ?? قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی و ماده ??? آن چنین استنباط می شود كه وكلا می توانند فتوكپی وكالتنامه های خود را به مراجع محترم قضائی تسلیم دارند .

سوال ) مساله ضرورت یا عدم ضرورت قانونی تصریح موارد مذكور در ماده ( ?? ) قانون آئین دادرسی مدنی در وكالت نامه وكیل نخست تا او بتواند آن مورد را به وكیل لاحق تفوض نماید ؟
جواب ) اختبارات وكیل مع الواسطه محدود به اختیارات وكیل نخست است بنا براین چنانچه وكالتنامه وكیل اول موارد موضوع ماده ( ?? ) قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی تصریح نشده باشد ، این مورد قابل تفوض به وكیل دوم نیست . /پ


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *

 

سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر تجمیع
طراحی پرتال سازمانی - بهبود پورتال
طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای بهبود