مقاله ها
بازدید : 1322

 

عزت‌الله انتظامی، هنرمند ارزنده و بزرگ سینما و تئاتر ایران كه بازی‌های گیرا و هنرمندانه وی به‌خصوص در فیلم‌های «گاو»، «هالو»، «پستچی»، «دایرة مینا»، «خانة عنكبوت»، «كمال‌الملك»، «اجاره‌نشین‌ها» هیچ‌گاه از خاطر و ذهن تماشاچی ایرانی محو نخواهد شد، فرزندانی در رشته موسیقی تربیت و به جامعه موسیقی كشور معرفی كرد كه مجید انتظامی از میان آنان شناخته‌شده‌‌تر است. هرچند كه دو برادر دیگرش نیز هنرمندانی بااستعداد هستند
مجید انتظامی، هنرمند شایسته‌ای كه برای ده‌ها فیلم تاكنون موسیقی ساخته كه به تصدیق اهل فن، این آهنگ‌ها از ارزشی والا برخوردارند، شاهد آن هم آلبوم‌های موجود و فیلم‌های آنان است. وی در سال 1326 در خانواده‌ای هنرمند در تهران متولد و با راهنمایی‌های پدرش، همراه با دو برادر خود به تحصیل موسیقی پرداخت. تحصیلات موسیقی خویش را در كنسرواتوار تهران آغاز كرد و پس از پایان این دوره برای ادامه تحصیل به كشور آلمان غربی رفت و در دانشگاه دولتی برلین نزد استادانی چون كارل اشتاین و لوتاركخ به تحصیل ادامه داد. او به‌عنوان هنرمند تك‌نواز بر صحنه شهرهای برلین در آلمان غربی، نانسی، مارسی و لیون در فرانسه ظاهر شده است.
مجید انتظامی در سال 1352 به دعوت اركستر تهران به‌عنوان تك‌نواز به تهران دعوت شد و پس از اجرای موفقیت‌آمیز یك كنسرت بار دیگر به آلمان غربی بازگشت. در طول اقامتش در آلمان غربی به‌عنوان نوازنده با اركستر سمفونیك برلین و اركستر فیلارمونیك آلمان غربی همكاری داشت.
در سال 1353 به ایران بازگشت و به همكاری با اركستر سمفونیك تهران پرداخت و به تدریس در دانشگاه تهران و هنرستان عالی موسیقی مشغول شد. مجید انتظامی در حال حاضر به‌عنوان هنرمند درجه‌یك در طبقه‌بندی مشاغل هنرمندان شناخته شد و در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به كار اشتغال دارد.
ساخت موسیقی فیلم كوتاه را با فیلم كوتاه «زال و سیمرغ»، به كارگردانی اكبر صادقی، شروع كرده و با فیلم «سفر سنگ»، به كارگردانی مسعود كیمیایی، اولین فیلم بلند خود را شروع كرد. او برای فیلم‌های:
«آفتاب‌نشین‌ها»، «پرونده»، «تفنگ شكسته»، «گرد و غبار»، «سناتور»، «در محاصره»، «دبیرستان»، «دزد و نویسنده»، «آشیانة مهر»، «خط قرمز»، «سردار جنگل»، «عقاب‌ها»، «ترن»، «گذرگاه»، «مأموریت»، «پلاك»، «كانی‌مانگا»، «گودال»، «گنبد نور»، «هراس»، «دست‌فروش»، «زرد قناری»، «بحران»، «راه سرخ شهادت»، «مدرسة رجایی»، «بای‌سیكل‌ران» و «سریال دوازده قسمتی گرگ‌ها» و بسیاری دیگر آهنگ ساخته است. «بای‌سیكل‌ران» در هفتمین جشنواره سینمایی فیلم فجر به‌عنوان بهترین موسیقی متن فیلم برگزیده شد و جایزه سیمرغ بلورین را به خود اختصاص داد و نیز دو قطعه كرال برای اركستر سمفونیك تهران نوشته به نام «آزادی و سیمرغ» كه هر دو به اجرا درآمده است. انتظامی در ایران از جمله شناخته‌شده‌ترین آهنگ‌سازان سینمای دفاع مقدس است كه می‌توان به فیلم‌های جدیدتری مانند «دوئل» و «طبل بزرگ زیر پای چپ» اشاره كرد. او به‌تازگی اثر «سمفونی ایثار» در ژانر دفاع مقدس را در تالار وحدت برای مردم به صورت زنده اجرا كرد كه این اجرا با استقبال زیادی روبه‌رو شد.
مجید انتظامی در رشته خود، موسیقی، و به‌ویژه موسیقی فیلم، شأن و اعتباری همتای پدر نامدارش دارد. او در آستانه وقوع انقلاب اسلامی با تجربه اندكی در ساخت موسیقی فیلم، با قریحه و توانی مثبت و سازنده به سینمای بعد از انقلاب آمد و در سه دهة اخیر یكی از استوانه‌های موسیقی فیلم در ایران به‌شمار آمده است. انتظامی به‌جز «سمفونی ایثار» گاه و بیگاه در موسیقی محض نیز آثار دیگری را تصنیف و اجرا كرده است.
او خود در برشمردن ویژگی‌های این اثر در جایی چنین نوشته است:
«سمفونی ایثار» به‌عنوان یك اثر كلاسیك به دنبال ارائه ترجمانی موسیقایی از مفهوم ایثار و فداكاری به‌عنوان یكی از ناب‌ترین ابعاد فطری انسان‌هاست. این موسیقی برای اجرای اركستر سمفونیك تألیف شده است. مجموعه موسیقی «سمفونی ایثار» در چهار قطعه تحت عنوان «فراق» (در می‌مینور)، «پرواز» (در رمینور)، «حیات» (در سل‌مینور) و «ایثار» (در رمینور) تنظیم شده است.
همراهی گروه كر و تك‌خوانی مَرد (تِنور) از ویژگی‌های دیگری است كه این اثر از آن بهره می‌برد. در تألیف «سمفونی ایثار»، همراهی پیانو، گیتار، گیتار باس، درام و دف مورد توجه قرار گرفته است. بخش‌هایی از این اثر به‌صورت كُرال و قسمت‌های دیگر آن به شكل پاپ كلاسیك نوشته شده است. دف در قطعات مختلف این سمفونی تداعی‌كنندة روح شجاعت، فداكاری و ازخودگذشتگی ایثارگران است كه با همراهی گروه كر و نوای حماسی زنجیرهای دف، مخاطب را به احساس واقعی از مفهوم ایثار نزدیك می‌كند.
بهره‌گیری از نوای آرام و لطیف پیانو و گیتار در انعكاس آرمان‌های بلندی چون عشق، فداكاری، آرمان‌گرایی و خداجویی كه در ماهیت ایثار نهفته‌ است، تبیین‌كنندة ارزش‌های متعالی دیگری است كه امكان ارتباط با مخاطبان داخلی و بین‌المللی را با ادبیاتی كلاسیك فراهم می‌كند. اگرچه تنوع و نوآوری نهفته در «سمفونی ایثار» در حوزه فرم و محتوا می‌تواند علاقه‌مندان موسیقی در گروه‌های مختلف سِنّی را به خود جلب كند؛ لیكن مهم‌ترین مخاطب این اثر، با توجه به ابعاد فنی آن نسل جوان به شمار می‌آید.
انتظامی در اجرای «سمفونی ایثار» از گروهی از بهترین نوازندگان حال حاضر موسیقی در ایران بهره برده است. افرادی چون آندره آرزومانیان، خاچیك بابایان، بیژن كامكار، ناصر رحیمی و بسیاری دیگر. در این راه انتظامی از دستیاری همسر هنرمندش، آذرنوش صدر سالك، نیز سود جسته و صدای خواننده نام‌آشنا، حمید حامی، به همراه گروه كُر زینت‌بخش این اثر ارزشمند است. انتظامی نیز به‌شخصه نوازندگی ساز اُبوا را بر عهده گرفته است. او از بهترین نوازندگان این ساز در ایران است. به‌علاوه صدابردارانی چون ناصر فرهودی، رحیم ناحی و حمیدرضا آداب در استودیو پاپ، صدابرداری این اثر مشكل را انجام داده‌اند.
با این توضیحات گپی با استاد مجید انتظامی و تحلیلی بر «سمفونی ایثار» به قلم یونس اسفندیار (به نقل از سایت سایه) را در ادامه بخوانید.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *

 

سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر تجمیع
طراحی پرتال سازمانی - بهبود پورتال
طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای بهبود