اخبار
منبع : www.isna.ir

شیوع کرونا از روزهای اول اسفند ماه سال گذشته تاثیری گسترده بر جنبه‌های مختلف زندگی مردم گذاشته است. در این میان جامعه علمی کشور هم با تعطیلی دانشگاه‌ها و لغو برگزاری حضوری برخی همایش‌ها، نشست‌ها و کنفرانس‌ها روبه‌رو شده است.

به گزارش ایسنا، از روزهای ابتدایی اعلام خبر شیوع ویروس کرونا در کشور، با تعطیلی دانشگاه‌ها، سرنوشت برگزاری گردهمایی‌های علمی نیز در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.  برخی از دست اندرکاران برگزار کننده کنفرانس‌ها و همایش‌ها تصمیم گرفتند از بستر فضای مجازی برای برگزاری کنفرانس‌ها استفاده کنند و برخی دیگر هم به کلی نشست را لغو و برگزاری آن را به سال آینده موکول کردند.

دانشگاه پیام‌ نور سوم اسفند ماه در یک نشست فوق‌العاده اعلام کرد که تمامی همایش‌ها، نشست‌ها و کنفرانس‌های این دانشگاه در سراسر کشور لغو می‌شود.

در همین روز، علیرضا وهاب‌زاده، مشاور وزیر بهداشت در حساب توییتر خود اعلام کرد که تمامی همایش‌ها و کنگره‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تا اطلاع ثانوی لغو شده است.

همچنین رسانه ها در روزهای ابتدایی اسفند ماه از ابلاغیه‌ جدیدی از سوی وزیر بهداشت خبر دادند که بر اساس آن، برگزاری تمامی همایش‌ها و کنگره‌های علمی و دانشگاهی به دلیل شیوع ویروس کرونا منتفی شد.

یکی از این رویدادهای لغو شده، گردهمایی ملی منجمان آماتور بود که پیش ازهمه‌گیری کرونا قرار بود روزهای هشتم و نهم اسفند در تبریز برگزار شود اما پس از شیوع کووید-19 برگزاری آن به زمان دیگری موکول شده است.

برگزاری هشتمین همایش بین‌المللی علوم شناختی نیز که قرار بود فروردین ماه سال جاری برگزار شود نیز لغو و اعلام تاریخ جدید برگزاری همایش به زمانی دیگر موکول شد.

انجمن ریاضی ایران نیز در اردیبهشت ماه اعلام کرد تعدادی از سمینارها و همایش‌های مربوط به ریاضیات لغو شده است. رئیس این انجمن در گفت‌وگو با ایسنا گفت: برگزاری ششمین همایش‌ ریاضیات و علوم انسانی، دومین همایش ریاضیات زیستی، پانزدهمین سمینار معادلات دیفرانسیل و سیستم‌های دینامیکی و پنجمین سمینار آنالیز غیرخطی و بهینه‌سازی به تعویق افتاد.

نهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز امسال به صورت مجازی برگزار شد، علاوه بر آن، یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های دانشجویی نیز به دلیل شیوع کرونا به صورت برخط برگزار شد. سیزدهمین جشنواره دانشگاهی حرکت نیز به صورت مجازی از 25 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد.

جهاد دانشگاهی نیز اعلام کرد به دلیل شیوع کرونا، برگزاری چهاردهمین همایش ملی خلیج فارس به تعویق می‌افتد. این نهاد ششمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی را نیز به صورت مجازی برگزار کرد.

علاوه بر موارد بیان شده، یازدهمین کنفرانس فیزیک آماری، ماده چگال نرم و سیستم‌های پیچیده نیز که قرار بود در 27 و 28 فروردین ماه در دانشگاه شهید بهشتی برپا شود به دلیل شیوع کرونا منتفی شد و تاریخ جدید برگزاری آن نیز همچنان اعلام نشده است.

برخی از دست‌اندرکاران رویدادهای علمی با توجه به پایان نامعلوم کووید-19 تصمیم گرفته‌اند گردهمایی‌های ماه‌های آینده را نیز به صورت مجازی برگزار کنند. به عنوان مثال انجمن فیزیک ایران اعلام کرد: سومین گردهمایی یک روزه بانوان در فیزیک ایران نیز که قرار بود در تاریخ 8 اسفند ماه سال 98 و به صورت حضوری برگزار شود، 30 مرداد سال 99 و به صورت مجازی برگزار خواهد شد. همچنین کنفرانس  فیزیک سالیانه ایران نیز از اول تا چهارم شهریور ماه در دانشگاه رازی کرمانشاه و به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود.

شیوع کووید-19 و پایان نامعلوم آن باعث شد برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری گردهمایی‌های علمی با تغییراتی مواجه شود. مسئولان برخی از کنفرانس‌ها و رویدادهای علمی‌ که قرار است در ماه‌های آینده برگزار شود، تصمیم دارند رویکردی متناسب با شرایط فعلی جامعه بر همایش حاکم شود. 'همایش ملی التهاب' یکی از این همایش‌ها است که رویکرد دومین دوره برگزاری آن به التهاب شدید کووید-19 اختصاص دارد.

علاوه بر آن، اولین همایش بین‌المللی مجازی طب تلفیقی و اقدامات بالینی هم با تمرکز بر نقش طب تلفیقی در مقابله با کووید-19 در ماه جاری برگزار شد.

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز یکی از این مراکز بود که همایش مجازی چهار روزه‌ای با عنوان همایش ابعاد انسانی-اجتماعی کرونا در ایران برگزار کرد. علاوه بر آن در دانشگاه‌ها پژوهشگاه‌های مختلف نیز نشست‌هایی با محور کرونا برگزار شد که از آن جمله می‌توان به سلسله سخنرانی‌های تخصصی کووید-19 که توسط پژوهشگاه دانش‌های بنیادی برگزار شد اشاره کرد.

با توجه به شیوع کرونا، برگزاری برخی جشنواره‌هایی که معاونت فرهنگی وزارت علوم متولی برگزاری آنها بود نیز در هاله‌ای از ابهام قرار داشت تا اینکه دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد اعلام کرد: درخصوص جشنواره حرکت، انتخاب مدیران نشریات دانشجویی، جشنواره رویش و برگزاری مسابقات قرآنی نیز در حال رایزنی، همکاری و مشورت هستیم تا بدانیم تا چه حد می‌توانیم زیرساخت‌های لازم برای برگزاری این فعالیت‌ها در حوزه فضای مجازی را فراهم کنیم.

دکتر امین ناجی معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور نیز اعلام کرد که این دانشگاه 12 جشنواره فرهنگی را در بستر وب و به میزبانی استان‌های مختلف در طول سال برگزار خواهد کرد.

نیمه‌ی دوم سال نیز زمان برگزاری کنفرانس‌ها، جشنواره‌ها و سمینارهای بسیاری است که در این روزها فراخوان‌های ارسال مقاله‌ آن‌ها به وفور دیده می‌شود. باید دید در صورت ادامه شیوع کرونا سرنوشت این همایش‌ها که برای برخی از آن‌ها بودجه مشخصی از سوی نهادهای علمی معین شده است چه می‌شود.

انتهای پیام


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM