اخبار
منبع : http://narenji.ir/
 

ارتش آمریکا در آزمایشی که روز گذشته انجام داد، توانست با یک جت waverider مافوق صوت بر فراز اقیانوس آرام به سرعت 6 ماخ (6900 کیلومتر در ساعت) دست یافته و رکورد جدیدی را ثبت کند. برای این که مقیاس درستی درباره این سرعت داشته باشید، تصور کنید که در پروازی کوتاه و کمتر از یک ساعت، از نیویورک به لندن (5570 کیلومتر) برسید. البته نتایج دقیق و کامل این پرواز آزمایشی هنوز منتشر نشده اند.

ناسا و پنتاگون امیدوارند که از دستاوردهای این پروژه در تولید موشک های فضایی سریع تر بهره ببرند. و البته این جت موج سوار، یکی از چندین پروژه در دست اقدام برای تولید هواپیماهای مافوق صوت است. محققان همچنین با یافته های این چنینی می توانند هواپیماهای تجاری تولید کنند که سرعتی بسیار بالاتر از جت های امروزی دارند.


پرواز 5 دقیقه ای

در این پرواز آزمایشی، ارتش از یک هواپیمای بمب افکن b52 استفاده کرد تا این جت پرنده بی بال بدون سرنشین را از پایگاه هوایی یو اس ادواردز به ارتفاع 15250 متری از سطح زمین برساند. 4 ثانیه پس از جدا شدن این پرنده از بمب افکن و یکی دو بار سعی و خطا، موتورهای پیشرانه آن روشن شدند. موج سوار x-51a بعد از آغاز پرواز و رسیدن به ارتفاع 21300 متری، توانست به سرعت 6 ماخ دست پیدا کند.

ماخ در واقع نسبت سرعت در مقایسه با سرعت صوت است. 1 ماخ برابر با سرعت صوت و تقریبا 343 متر بر ثانیه است که البته بسته به شرایط مختلف همچون دما و ارتفاع تغییر می کند. پس 6 ماخ به معنی سرعتی 6 برابر سرعت صوت است. سریع ترین هواپیمایی که تا کنون به صورت تجاری مورد استفاده قرار گرفته، کنکورد (محصول مشترک انگلیس و فرانسه) با سرعت 2 ماخ بود که فاصله نیویورک- لندن را در حدود 3 ساعت می پیمود. این هواپیما به دلیل مشکلات و ایرادات فنی از سال 2003 کنار گذاشته شد. البته توپولوف تی یو 144 روسیه هم دیگر هواپیمای مافوق صوت جهان بود که به دلیل ایرادات فراوان، مدت زمان بسیار کوتاهی مورد استفاده قرار گرفت.

گفته می شود که پرواز موج سوار با سرعت 6 ماخ (و قبل از سقوط در اقیانوس آرام) بیش از 5 دقیقه طول کشیده است. در آزمایش دیگری که تابستان گذشته انجام شده بود، این پرنده توانسته بود به سرعت 5 ماخ دست بیابد، اما قبل از رسیدن به سرعت هدف برنامه، سقوط کرده بود.

گفته می شود که نتایج رسمی این آزمایش امروز یا فردا منتشر خواهند شد.


میراث کنکورد

سازمان فضایی اروپا و غول تجهیزات دفاعی eads معتقدند که پروازهای مسافربری مافوق صوت در آینده نزدیک شروع خواهند شد. در سال 2011 شرکت eads طرح مفهومی از یک هواپیمای تجاری مافوق صوت با سرعت تقریبی 4 ماخ را رونمایی کرد.

معاون توسعه تجاری این شرکت می گوید: «گروه های تجاری که می خواستند کمتر از سه ساعت از نیویورک به لندن و بالعکس رفت و آمد کنند، کنکورد به یاد ماندنی را ساختند. اکنون هم در هر دو سوی اقیانوس، علاقه فراوانی برای پرش به نسل بعدی هواپیماهای پرسرعت و عبور دوباره از مرز سرعت صوت دیده می شود. چنین هواپیماهایی بسیار گرانقیمت خواهند بود و البته به دلیل میزان انرژی مورد نیاز برای رسیدن به چنین سرعت هایی، این موضوع کاملا قابل درک است.»

«اما این ایده که کمتر از سه ساعت بین توکیو و پاریس پرواز کنید، برای تجار و سیاسیون آنقدر جذاب و فریبنده است که فکر می کنم تا سال 2050 تبدیل به یک پرواز عادی مسافرتی خواهد شد.»

لازم به ذکر است که در آگوست 2011 هم دانشمندان آمریکایی سعی کردند که با یک هواپیمای بدون سرنشین دیگر به سرعت 20 ماخ! دست پیدا کنند. که البته پس از جدا شدن هواپیمای htv-2 یا hypersonic test vehicle از راکت پرتابگرش، ارتباط خود را با آن از دست دادند.

پیش بینی شما در خصوص آینده سفرهای بین قاره ای انسان چیست؟ با چه ابزارهایی این سفرها انجام خواهند گرفت و به چه سرعتی دست خواهیم یافت؟


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM