اخبار
منبع : http://konjkav.com

   

mems، ریزفناوری‌ها یا سیستم‌های میکرو‌الکترومکانیکی در واقع تلفیقی از اجزای مکانیکی، حس‌گر‌ها، بازوهای مکانیکی و اجرای الکترونیکی هستند که بر روی لایه‌‌ای از ماده استراتژیک سیلیکون قرار دارند.


این ساختار مکانیکی بسیار کوچک در ابعاد میکرون بر پایه تکنولوژی تراشه‌های الکترونیکی استوار است.

امروز در کشورهای پیشرفته جهان توسعه تلفیقی سیستم‌های مکانیکی و الکترونیکی در ابعاد بسیار کوچک مورد نظر است زیرا این بخش مهم علمی موجب افزایش سرعت و کم حجم شدن ابعاد صنایع در بخش صنعت خواهد شد.

فناوری mems یا فناوری سیستم‌های میکروالکترومکانیکی در صنایع مختلف و اثرگذار جهان از جمله صنایع خودروسازی، موشکی، تراشه‌ها و نظامی کاربرد بسیار زیادی دارند.

امروزه لزوم توسعه این فناوری باعث شده است تا بسیاری از کشورهای جهان برای توسعه این فناوری و تولید محصول اقداماتی انجام و در این راستا سرمایه‌گذاری‌هایی صورت دهند.

کشورهای ژاپن و کره جنوبی که از پیشگامان توسعه این فناوری در جهان بودند امروزه تولیدات بسیاری در زمینه صنایع خودرو سازی و محصولات الکترونیکی ریزفناورانه دارند.

در حالی که بر اساس آمارهای ارائه شده نیاز به mems روز به روز در حال گسترش است بازار این فناوری در سال 2011 از مرز 11 میلیارد دلار گذشت ضمن این‌که نکته قابل تأمل دخالت تنها چند کشور در صادرات محصولات این فناوری است.

از دیگر موارد برجسته در این موضوع نیاز روز افزون به این فناوری با توجه به این مسأله که بشر دریافته است باید نیازهای خود را بدون ایجاد آلودگی و اشغال فضای بیهوده توأم با سرعت بیشتر برطرف کند.

بر اساس این گزارش کشورهایی که وارد مرحله تولید و تجاری‌سازی کالاهایی بر پایه این فناوری شده‌اند بسیار محدود هستند که آمریکا، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و تایوان از جمله این کشورها هستند اما نکته مهم ورود و سرمایه‌گذاری کشورهایی مانند چین، هند، ترکیه و روسیه به این زمینه گسترده فناوری‌ است.

هند با همکاری وزارت علوم این کشور طی سه سال گذشته 15 میلیون دلار در زمینه آموزش نیروی انسانی خود هزینه کرده است در حالی‌که ترکیه تنها با همکاری اساتید معتبر از سایر نقاط دنیا در زمینه آموزش افراد فعال در این شاخه علمی فعالیت می‌کند.

به طور کلی مطالعه و ارزیابی عملکرد برای توسعه تولید و تجاری‌سازی محصولات بر پایه ریزفناورانه می‌تواند الگویی مفیدی برای شکل‌دهی یک مدل توسعه در کشور ما باشد زیرا تجارت پر سود این فناوری و آینده صنعتی دنیا و ارتباط آن با این فناوری کتمان ناپذیر است ضمن این‌که برطرف کردن نیازهای اصلی صنعتی کشور در گرو توسعه این فناوری است.

در پایان خاطرنشان می‌شود با توجه به پیشرفت‌های کنونی بعضی کشورها در این زمینه و احساس نیاز فعلی به این فناوری که کمک شایانی به بخش‌های مختلف کشور از جمله صنعت نفت، نظامی، خودرو سازی و ریزپردازنده‌ها خواهد کرد و با توجه به میزان تجارت پرسود این محصولات توجه مسئولان کشور در وزارت‌خانه‌های علوم، صنعت و نفت را جهت آموزش نیروی انسانی را طلب می‌کند.

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM