رابطه مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعده
محققان در سوئد می گویند که مصرف گوشت فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس می تواند با سرطان لوزالمعده رابطه مستقیمی داشته باشد.
این محققان می گویند که مصرف پنجاه گرم گوشت
فرآوری شده اضافه تر در روز (معادل یک سوسیس) می تواند خطر ابتلا به سرطان
لوزالمعده را 19درصد افزایش دهد.
با این حال سرطان لوزالمعده نسبت به برخی دیگر از سرطانها بسیار نادرتر است.
صندوق جهانی تحقیقات سرطان می گوید که رابطه
مستقیم میان مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعده می تواند در افراد
"چاق مفرط" پدیدار شود.
گوشت فرآوری شده، از جمله سوسیس و کالباس، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
پیشتر رابطه مصرف کوشت قرمز و گوشت فراوری شده با
سرطان روده بزرگ مورد توجه محققان قرار گرفته بود و در نتیجه آن دولت
بریتانیا رسما توصیه کرده است که مصرف روزانه گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده
به حد اکثر 70گرم در روز محدود شود.
توصیه صندوق جهانی تحقیقات سرطان این است که مردم از مصرف گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس کلا خودداری کنند.
دکتر ریچل تامپسون، معاون علمی صندوق جهانی
تحقیقات سرطان، می گوید که این صندوق همچنین توصیه می کند که مصرف گوشت
قرمز پخته شده نیز از 500گرم (نیم کیلو) در هفته تجاوز نکند.
سوزانا لارسون، استاد و محقق موسسه کارولینسکا
سوئد، می گوید که رابطه مصرف گوشت و سرطانهای روده بزرگ از قبل مشخص بوده
است، آنچه که دانشمندان کمتر نسبت به آن آگاهی دارند چگونگی رابطه مصرف
گوشتهای فرآوری شده با دیگر سرطانها است.
نتیجه تحقیقات انجام شده در موسسه کارولینسکا
سوئد، در مجله علمی موسوم به نشریه بریتانیایی سرطان (british journal of
cancer) منتشر شده و حاوی نتایج یازده مطالعه عملی و 6643بیمار مبتلا به
سرطان لوزالمعده بوده است.