پژوهشگران با انتشار گزارشی در مجله ساینس تاكید كردند: پرورش محصولات گیاهی در آب شور با هدف غلبه بر كمبود منابع آب شیرین به یك پروژه ضروری مبدل میشود.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان با ارائه این گزارش و تحقیقات متعاقب آن تلاش كرده اند كه آب دریا را به عنوان بستر جدیدی برای پرورش محصولات و تهیه غذای بشر زمینی در آینده معرفی كنند.
این دانشمندان پیشنهاد میكنند كه اهلی كردن گیاهان وحشیای كه در آبهای شور زندگی میكنند، میتواند بحران كمبود موادغذایی در جهان را تخفیف دهد.
تنها یك درصد از منابع آلی زمین، شیرین هستند و بسیاری از اراضی كشاورزی در سراسر جهان به دلیل افزایش نمك در منابع آبی حاصلخیزی خود را از دست دادهاند .
دكتر جلت روزیما، محقق دپارتمان سیستمهای اكولوژی در دانشگاه فیری در آمستردام هلند كه در این مطالعات مشاركت داشته، در این زمینه اظهار داشت: پیشرفت روند نمكدار شدن آبها برگشت ناپذیر است و دیر یا زود بشر باید بپذیرد كه ذخایر آبی جهان شورتر میشوند .
به همین دلیل دانشمندان به دنبال روشهایی هستند كه در آینده از محیطهای شور برای كشاورزی استفاده كنند.
به گفته محققان، زمینهای زراعی به دلیل بالا آمدن آب دریاها در سطح جهان نمكدارتر میشوند، اما گیاهانی كه در حال حاضر در این محیطها جان سالم به در میبرند میتوانند منابع غذایی قابل استفاده برای آینده باشند.
همچنین افزایش هزینه كشیدن آب شیرین به زمینهای محصولات قدیمی ممكن است كشاورزان را مجبور كند كه به كشاورزی در آبهای شور روی بیاورند.