براساس یافتههای یك پژوهش ارائه شده در كنگره بینالمللی طب سنتی و مكمل، مصرف دمكرده چای ترش بهطور معنی داری نسبت به چای معمولی بر پرفشاری خون بیماران مبتلا به دیابت نوع دو موثر است. بنابر این گزارش براساس یافتههای پژوهشی كه نتایج آن در كنگره بینالمللی طب سنتی و مكمل كه هفت تا 10 آبان ماه در ساری برپا شد، ارائه گردید 60 بیمار مبتلا به دیابت به دو گروه تقسیم شده، گروه اول از چای معمولی و گروه دوم از چای ترش به مدت 30 روز روزانه دو بار صبح و عصر مصرف كردند. این گزارش با هدف تعیین اثر كوتاهمدت مصرف چای ترش توسط بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بر پرفشاری خون آنها صورت گرفته است.
گزارش فوق میافزاید: در این آزمایش فشار خون سیستولیك (انقباضی) در مصرفكنندگان چای ترش بهطور معنیداری 4/15درصد كاهش یافت. در حالیكه این ارقام برای مصرفكنندگان چای معمولی 4/8درصد افزایش نشان داد. میانگین فشار خون دیاستولیك (انبساطی) در گروه گیرنده چای ترش 3/4درصد كاهش داشته ولی در گروه گیرنده چای معمولی 6/4درصد افزایش داشته است. همچنین درصد اثر مثبت درمانی گروه گیرنده چای ترش و چای معمولی به ترتیب 1/48 و 4/15 بهدست آمده است. بنابراین این مداخله نظیر سایر مطالعات مشابه، اثر كاهشدهنده فشار خون را كه در طب سنتی بسیاری از كشورها مورد توجه است، تایید میكند. پژوهشگران این مطالعه اظهار دارشتند، گیاه Hibiscus Sabdariffa یا چای ترش بهطور گسترده در مناطق حاره كاشت شده و در طب سنتی بسیاری از كشورها برای درمان پرفشاری خون استفاده میشود.