اخبار
منبع :
عملیات خاكریزی در خلیج چابهار به‌منظور توسعه بندر شهید بهشتی كه تاكنون چندین بار با اعتراض سازمان محیط‌زیست متوقف شده بود بار دیگر از سر گرفته شد.
امید صدیقی، ‌مدیر كل دفتر اكوبیولوژی سازمان محیط‌زیست با اشاره به این موضوع گفت:‌ سازمان بنادر و كشتیرانی قول داده بود تا زمانی كه ضمانتنامه بانكی برای انتقال مرجان‌های چابهار را ارائه نکرده، پروژه را آغاز نكند اما در بازدید روز پنج‌شنبه گذشته متوجه شدیم كه كار نزدیك به یك‌ماه است كه بار دیگر شروع شده و نزدیك به دو سوم منطقه را خاكریزی كردند تا دایك ایجاد كنند كه به طور حتم جلوی این اقدام را خواهیم گرفت. وی افزود:‌ مجری طرح بعد از اینكه سازمان مانع از ادامه عملیات عمرانی شد پیشنهاد انتقال مرجان‌های خلیج چابهار را مطرح كرد كه پس از بررسی موضوع سازمان با این كار به صورت مشروط موافقت كرد و مجری موظف شد در قبال این نقل و انتقال یك ضمانتنامه بانكی بدهد كه اگر مرجان‌ها بعد از انتقال مردند و از بین رفتند این خسارت پرداخت شود. به گفته او اكنون اختلاف نظر بر سر مبلغ این ضمانتنامه و مساحت مرجان‌هاست.
به گزارش سبز پرس، وی افزود: ما معتقدیم كه مساحت منطقه مرجانی چابهار بین 5 تا 6 هكتار است اما آنها این مساحت را بسیار كمتر عنوان می‌كنند لذا قرار شده در این سفر با حضور كارشناسان دو طرف در یك عملیات غواصی مساحت منطقه به طور دقیق مشخص شود، بعد از آن نیاز به ارزشگذاری مرجان‌ها داریم كه زمان‌بر است و اگر مجری طرح حاضر به صبر نباشد، ‌باید بر اساس استانداردهای بین‌المللی مرجان‌ها را ارزش‌گذاری كنیم و بعد از آن آنها می‌بایست یك ضمانتنامه بانكی بدهند اما متاسفانه هنوز این روند طی نشده، که ‌مجری مجددا خاكریزی به داخل دریا را شروع كرده و قطعا برخورد خواهیم كرد و طی روزهای آتی جلوی این كار را خواهیم گرفت.
در چند ماه اخیر ساخت و سازهای غیراصولی در اطراف اسکله‌های بندر شهید بهشتی سبب قطع جریانات دریایی در داخل خلیج شده و این امر میزان رسوب‌گذاری در داخل خلیج را که زیستگاه اصلی مرجان‌هاست، افزایش داده است. از سوی دیگر ساخت موج‌شکن فرعی مابین اسکله شهید بهشتی و مخازن نفت اداره بنادر به مشكلات موجود دامن زده است. این موج‌شکن فرعی به طول حدودا 800 متر که از قائده موج‌شکن اصلی با زاویه 37 درجه شروع و با انحنای ملایمی به‌سمت هتل دریایی امتداد می‌یابد، احداث شده است كه جریان آب را در منطقه رویش مرجان‌ها شدیدا کاهش داده و سبب افزایش میزان رسوبات در اطراف بوته‌های مرجانی و مرگ مرجان‌ها شده است.

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM