اخبار
منبع :
 مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در قالب كتابی راهكارهای استفاده بهینه از منابع گازی در كشور را بررسی و در نهایت نیز نظر خود را پیرامون راهكار برتر اعلام كرد.



به گزارش دفتر اطلاع‌رسانی مركز پژوهشها، دفتر مطالعات انرژی صنایع و معادن این مركز در قالب كتابی به نام «استفاده بهینه از منابع گازی در ایران» خاطرنشان ساخت كه حجم عظیم ذخایر گازی و ظرفیت‌های متنوع این بخش در اقتصاد كشور، تصمیم‌گیری منطقی برای بهره‌برداری و استفادة بهینه از آن را در محافل علمی و سیاسی بسیار حساس و مناقشه‌آمیز ساخته و این حساسیت، به خصوص با توجه به مشترك بودن قریب به 50 درصد از ذخایر گازی كشور با كشورهای همسایه و شتاب توسعه و بهره‌برداری آن كشورها – خصوصا كشور قطر – در این حوزه اهمیتی مضاعف یافته است.
در این كتاب آمده است: بر اساس نتایج حاصل از مطالعات جامع، ارزیابی اقتصادی پروژه‌های مختلف با خوراك گاز طبیعی بجز مصارف بخش خانگی، تجاری و نیروگاه‌های برق ( كه سیاست‌گذاری آن بر عهدة دولت است) ، برای اولویت‌بندی كلی استفاده از مخازن گاز كشور سه پیشنهاد تزریق گاز به مخازن نفت، تامین خوراك پتروشیمی و صادرات گاز وجود دارد كه در این میان طرح تزریق گاز ( در دو حالت تزریق 170 و 480 میلیون متر مكعب در روز) بر دو طرح دیگر صادرات گاز و مصرف در پتروشیمی (با در نظر گرفتن دو شاخص نرخ بازگشت داخلی سرمایه و ارزش خالص حال) ارجحیت مطلق دارد.
نویسنده این كتاب با اشاره به این كه نرخ بازگشت داخلی سرمایه در طرح تزریق 480 میلیون متر مكعب گاز در روز كمتر از طرح دیگر است، افزود: بر طبق این شاخص، طرح 170 به طرح تزریق480 میلیون متر مكعب گاز در روز ارجحیت دارد در حالی كه مقایسه بین ارزش خالص به دست آمده از دو طرح نشان دهندة ارجحیت طرح 480 میلیون متر مكعب در روز بر طرح 170 میلیون متر مكعب در روز است زیرا در این شرایط، شاخص ارزش خالص حال به نرخ بازگشت داخلی سرمایه برتری دارد.
در بخش دیگری از تحلیل اقتصادی این كتاب آمده است: شاخص نرخ بازگشت داخلی سرمایه هر طرح با توجه به شرایط داخلی خود (هزینه،زمان، درآمد و... ) به صورت مستقل مشخص می‌شود كه این میزان از هر طرح به طرح دیگر ممكن است متفاوت باشد ولی شاخص ارزش خالص حال در هر طرح كاملا وابسته به نرخ بهره‌ خارجی بوده و با در نظر گرفتن نرخ بهره‌های متفاوت ممكن است ارجحیت طرح‌ها بر یكدیگر رفتار مختلفی را نشان دهند. بنابراین در مقایسه طرح‌های تزریق 170 میلیون متر مكعب و 480 میلیون متر مكعب در روز در سطح نرخ تنزیل 4 درصد ، برتری طرح تزریق 480 میلیون متر مكعب بر طرح 170 میلیون متر مكعب در روز كاملا مشهود است و بنابراین با قاطعیت می‌توان طرح تزریق روزانه 480 میلیون متر مكعب گاز را بر همة طرح‌های دیگر ترجیح داد.
در این كتاب آمده است: البته در طرح‌های ترزیق گاز فقط درآمد حاصل از فروش نفت در طول پروژه محاسبه شده و بازیافت مجدد گاز تزریق شده به مخازن در انتهای عمر مخزن در نظر گرفته نشده است در صورتی كه اگر با احتساب خطرپذیری حداقل 55 درصد گاز تزریقی بازیافت شود، بعد از دورة بیست سالة تزریق گاز می‌توان به ترتیب با تولید 320 و 110 میلیون متر مكعب گاز در روز به مدت 20 سال از آن بهره‌برداری كرد.متن كامل كتاب در نشانی www. Majlis.ir موجود است.

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM