اخبار
منبع :
یك متخصص پوست در یزد با بیان اینكه ریزش مو یك علامت است گفت: ریزش مو صدها علت دارد كه این علل می‌تواند از یك استرس عصبی ساده تا یك سرطان در مغز باشد.

دكتر محمدتقی نوربالا در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزرای دانشجویان ایران (ایسنا)-منطقه یزد، با بیان اینكه موها از دوران جنینی تشكیل و تا پایان عمر نیز باقی می‌مانند اظهار كرد: موها مدتی رشد داشته سپس رشدشان متوقف شده و در برخی موارد شروع به ریزش و مجددا رویش پیدا كرده و به این ترتیب تكرار می‌شود. به عبارتی؛ به طور دائم موها در حال رشد و رویش و ریزش و استراحت هستند.


وی در خصوص ریزش مو با بیان اینكه ریزش حدود 50 تا 100 عدد تار مو در روز طبیعی است افزود: زمان ریزش حدود 3 ماه است كه این ریزش طبیعی كمتر از 10 درصد موی سر را شامل می‌شود.


دكتر نوربالا گفت: ‌موهایی كه به طور طبیعی می‌ریزد، ‌موهای جدید به جای انها روییده بنابراین حجم موهای ما تغییر زیادی نمی‌كند. مگر اینكه اختلالاتی پیش آید كه ریزش مو از حد طبیعی بیشتر شود و موهای جایگزین كمتر شود در این صورت ریزش مو صورت می‌گیرد و به حدی می رسد كه دیگر در سر مویی وجود ندارد.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی یزد در خصوص علل ریزش مو تصریح كرد: ‌ریزش مو علل زیادی داشته كه می‌توان آنها را به بیماریهای مختلفی تقسیم بندی كرد.

وی افزود: دسته اول بیماری‌هایی به مانند زخم شدن و صدمه دیدن پوست هستند كه با ایجاد اختلال در پوست و بافت اطراف پوست بروز می‌كنند و در این صورت پوست كه زمینه‌ای برای رشد مو است تخریب شده و در نهایت مو هم نمی‌تواند ادامه حیات پیدا كند. از طرفی بیماری‌های غیر پوستی (مانند كم خونی، اختلالات تغذیه‌ای، سل و سیفلیس) با ایجاد اختلال در سیستم بدن و مجموعه ارگانها شده و در نهایت باعث اختلال در رشد مو می‌شوند.

وی دسته سوم بیماری‌ها را بیماری‌های اختلال در موها دانست و گفت: یك سری قارچ‌ها كه در داخل مو رشد نموده و سبب تخریب مو می‌شود.

دكتر نوربالا اضافه كرد: دسته دیگری از بیماری‌ها، بیماری‌های مو هستند كه اختلال در ساختار یا ظاهر مو ایجاد نمی‌كنند كه عمده‌ی مشكل بیماران این نوع ریزش است و با دارا بودن زمینه ژنتیكی و اختلالات هورمونی همراه بوده و در مردان شایع تر از زنان است.

دكتر نوربالا اضافه كرد: ‌موهای دوران جنینی با تولد بچه هم وجود دارند كه یك سری حالت كركی و ریز دارند كه با رسیدن به سن بلوغ و افزایش هورمون مردانه این موهای كركی در دوران بلوغ به موهای مشكی و پر رنگ تبدیل شده كه در واقع موهای هورمونی هستند.

وی با اشاره به اینكه موهای سر وابستگی هورمونی ندارند گفت: مو از دوران جنینی وجود دارد ولی موهای سر با توجه به اینكه وابستگی هورمونی ندارند و گیرنده‌ای برای آندروژن دارند كه این هورمون باعث كاهش رشد موها می‌شود كه در قدیم به این ریزش مو، ریزش موی مردانه می گویند و امروزه به آن طاسی مردانه می‌گویند و طیف وسیعی هم دارد و در مردان شایع‌تر است و نزدیك به 70 تا 80 مردها حداقل ریزش را دارند.


دكتر نوربالا با بیان اینكه قبل از بلوغ مردان و زنان موهای یكسانی دارند ابراز كرد: در مردان در دوران بلوغ حدود 80، 90 درصد ریزش مو در ناحیه بالای پیشانی به صورت زاویه‌ای ایجاد می‌شود و این زمینه ژنتیكی دارد كه اولین و ابتدایی ترین ریزش موی مردانه است.


این متخصص پوست در ادامه گفت: ‌ریزش مو در مردان موهای جلوی سر، ناحیه دو طرف سر تا مركز سر گیرنده آندوژن دارند كه به خاطر زمینه ژنتیكی است كه ژن‌های مادری قوی‌تر است و در واقع موهای این ناحیه زودتر و بیشتر می‌ریزد و این بیماری معمولا در مردان است. ولی اگر در خانمها ایجاد شود كل سر را مبتلا می‌كند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی یزد، در پایان متذكر گردید: ‌این نوع ریزش مو در مردها از دهه دوم و سوم عمر شروع شده و در بعضی مواقع پیشرفت سریع دارد.



قابل توجه مدیران
سیستم جمع آوری خودکار تجیزات it و help desk سازمانی مدیریت خدمات مدیریت آمار و فناوری- it –مدیریت فناوری اطلاعات-نرم افزار مدیریت آمار و فناوری-نرم افزار جمع آوری مشخصات سیستم-جمع آوری اطلاعات سخت افزاری کلاینت ها-سیستم مدیریت اطلاعات سخت افزاری-گزارش گیری از اطلاعات کلاینت ها-نرم افزار help desk-مدیریت نرم افزارها-help desk سازمانی


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM