اخبار
منبع :
 
 
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: مصرف شیر آلوده به آفلاتوکسین موجب بروز سرطان‌های مختلفی در انسان می‌شود
دکتر جواد اعلمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: نان کپک‌زده از منابع اصلی آفلاتوکسین شیر است که به عنوان خوراک توسط دام مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه مهمترین خطر آفلاتوکسین در دام در بحث فرآورده‌های لبنی است، ادامه داد: مصرف شیر آلوده به ‌آفلاتوکسین موجب بروز سرطان‌های مختلفی از جمله سرطان کبد در انسان می‌شود.

اعلمی درباره حد مجاز آفلاتوکسین در ایران نسبت به سایر کشورهای دیگر اظهار کرد: حد مجاز آفلاتوکسین در شیر را نسبت به سرانه مصرف تعیین می‌کنند به طوری اگر سرانه مصرف شیر در کشوری پایین باشد حد مجاز آفلاتوکسین را بالا در نظر می‌گیرند.

معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: بحث باقی مانده‌ها در مواد غذایی در بخش‌های آنتی بیوتیک، سموم و فلزات سنگین مطرح می‌شوند که وقتی توسط انسان مصرف می‌شوند موجب ایجاد مقاومت دارویی خواهد شد.

اعلمی گفت: زمانی که دارویی برای دام تجویز می‌شود، باید مدت زمانی طی شود تا دارو از بدن دام و طیور خارج شود و آنگاه دام و طیور را برای کشتار به کشتارگاه انتقال داد. توجه به زمان پرهیز از کشتار در بحث آنتی بیوتیک‌ها و داروها برعهده دامپزشکی است، به طوری که براساس دستورالعمل سازمان دامپزشکی برای اعزام دام به کشتارگاه باید گواهی دامپزشکی ارایه شود.

وی با بیان اینکه باقی مانده‌ها در گوشت به لحاظ ظاهری قابل مشاهده نیستند و تنها می‌توان در شرایط آزمایشگاهی باقی مانده‌ها را تشخیص داد، افزود: رنگ زرد در گوشت ناشی از تغذیه، مسن بودن یا بسیاری دام است که در صورت وجود بیماری در دام، گوشت این گونه دام‌ها از چرخه توزیع حذف می‌شود.

معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی بیان کرد: تجویز دارو به صورت خودسرانه در دام توسط دامداران در روستاها اتفاق می‌افتد که بلافاصله پس از یک روز توسط دامداران این گونه دام‌ها کشتار می‌شوند.

وی افزود: طرح شناسنامه‌دار کردن دام‌ها از برنامه‌های سازمان دامپزشکی است که به دلیل هزینه‌های زیاد، تاکنون این طرح به نتیجه نرسیده است.

معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی اذعان کرد: نظارت و کنترل بیشتری بر روی گوشت‌های وارداتی نسبت به گوشت‌های داخلی می‌شود و مصرف گوشت‌های وارداتی جای هیچ گونه نگرانی ندارد.

اعلمی ادامه داد: نمونه‌گیری و آزمایش باقی مانده‌ها در عسل و تخم مرغ در حال اتمام است و به‌زودی نمونه‌گیری و آزمایش باقی مانده‌ها در گوشت مرغ و قرمز ابلاغ خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه تشخیص باقی مانده‌ها در خراسان رضوی از آزمایشگاه‌های منطقه‌یی کشور است، اظهار کرد: در تامین اعتبار مجهز کردن دستگاه‌های این آزمایشگاه با مشکل مواجه هستیم.

معاون فنی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در صورت تامین اعتبار، بحث باقی مانده‌ها در مواد غذایی در برنامه‌ای حداکثر چهار ساله به شرایط قابل مطلوبی خواهد رسید.

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM