دکتر محمد امین حجازی در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:
بعد از انجام تحقیقات برروی انواع جلبکهای میکروسکوپی ترکیبات غنی شده آن به دست آمد و در محصولاتی مانند ماکارونی، شکلات و بیسکویت مورد استفاده قرار گرفت.
به گفته وی این محصولات در سطح آزمایشگاهی و نیمه صنعتی در کشور تولید شدهاند که در صدد تولید انبوه آن هستیم.
وی در خصوص خواص جلبکهای میکروسکوپی توضیح داد: تحقیقات نشان داده که این جلبکها دارای خواص ضد سرطانی ، جلوگیری از تصلب شرایین و تقویت سیستم دفاعی بدن بوده و به دلیل داشتن پروتئین خاصیت ضد توموری نیز دارند.
وی که خود مجری طرح تولید ترکیبات غذایی غنی شده با جلبکهای میکروسکوپی است ادامه داد: محصولاتی که از این جلبکها به دست میآید به عنوان محصولات یا غذاهای فرا ویژه شناخته میشوند و علاوه براینکه کاربرد غذایی دارند دارای خواص فیزیولوژیکی و دارویی برای بدن نیز هستند.
حجازی گفت: این جلبکها دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند از این رو از پیری زودرس سلولها و بروز سرطان جلوگیری میکنند. دارا بودن پروتیین بالا و اسیدهای چرب امگا ? ??و ? ??از دیگر خصوصیات این جلبکها است.
وی ادامه داد: جلبکهای میکروسکوپی هم در آبهای شور، شیرین و آب دریاها وجود دارند و کشور ما به دلیل دارا بودن دریای خزر از شمال و خلیج فارس از جنوب و دریاچههای شور در نقاط مختلف دارای منابع زیادی از این جلبکها است.
به گفته وی شناسایی ، جداسازی جلبکهای مهم صنعتی ، کشت و پرورش آنها در کشور از دیگر طرحهای در دست اجرای این بخش است.
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی غرب و شمال غرب کشور با بیان اینکه دربرخی کشورها از این جلبکها در مواد آرایشی نیز استفاده میکنند گفت این جلبکها به صورت قرص، کپسول، مایعات و یا به صورت افزودنی در انواع غذاها و حتی آدامس نیز مصرف میشوند.