اخبار
منبع :

پژوهشگران می‌گویند راز رویش گوجه فرنگی‌های غول پیكر نه به خاطر كود یا شرایط عالی خاك بلكه به دلیل تغییرات ژنتیكی معدودی است كه به مرور زمان به رویش گوجه فرنگی‌هایی منجر شده است كه هزار برابر نیاكان وحشی خود رشد می‌كنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از شیكاگو، اگر این تغییرات اتفاق نمی‌افتاد گوجه فرنگی از اندازه تمشك بزرگتر نمی‌شد و گوجه فرنگی‌های كوچكی كه آنها را درسته در سالاد می‌ریزند، در مقایسه با آنها گوجه فرنگی‌های بسیار درشتی به نظر می‌رسید.

استیون تانكسلی متخصص ژنتیك گیاهی از دانشگاه كورنل در ایتاكا نیویورك برای پی بردن به تغییرات ژنتیكی كه امكان تبدیل گوجه فرنگی وحشی به انواع امروزی را با وزن نیم كیلوگرم فراهم ساخت مطالعاتی انجام داده است.

انسانها حدود ? 10?هزار سال پیش بومی‌سازی این گیاه را آغاز كردند. آنها هیچ گونه دانش ژنتیك و پرورش گیاه نداشتند، اما این تغییرات ژنتیكی را در این گیاه ایجاد كردند.

اكنون این سوال مطرح است كه چگونه و چطور این اتفاق افتاد. تانكسلی توجه خود را بر روی تغییرات ژنتیكی كه منجر به افزایش تعداد بخشهای داخل گوجه فرنگی شد معطوف كرد. خاستگاه این گیاه قاره آمریكا است.

اگر یك گوجه فرنگی را باز كنید درون آن اتاقك مانندها و دیواره‌هایی می بینید. معمولا هر كدام ? 10?تا? 20?اتاقك دارند.

مشروح تحقیقات تانكسلی در مجله نیچر ژنتیك منتشر شده است.

یك گوجه فرنگی وحشی واقعی فقط دو تا چهار اتاقك دارد اما یك اتفاق گیاه را به سوی ایجاد اتاقكهای بیشتر هدایت كرد و طبیعی است كه هرچه تعداد این اتاقك‌ها بیشتر باشد ، میوه بزرگتر می‌شود. محققان ابتدا نقشه ???? هزار ژن گوجه فرنگی را ترسیم كردند تا تفاوتهای میان گوجه فرنگی وحشی و امروزی را بیابند. آنها ? ???ژن را مشخص كردند. سپس در بررسی بانك‌های مختلف ژن و به منظور مشاهده اینكه آیا این تغییرات ژنتیكی در سایر گیاهان نیز وجود دارد یا خیر در نهایت تعداد انگشت شماری ژن باقی ماند. با مقایسه توالی این ژنها محققان ژنی را به نام ? fas?را یافتند كه دچار جهش بزرگی شده بود.

هیچ یك از گوجه فرنگی‌های وحشی این جهش را نداشتند. وقتی نسخه وحشی این ژن را از یك گیاه وحشی گرفتند و درون یك گوجه فرنگی جدید گذاشتند ، گوجه فرنگی شروع به تولید میوه‌های كوچك كرد.

این جهش پیامی را كه به گیاه می‌گوید اتاقك‌سازی را متوقف كن ضعیف می نماید.

در تحقیقات قبلی محققان تغییراتی را در ژن مشابهی یافتند كه دستور توقف تقسیم سلولی را به سلولها صادر می‌كند.

این ژن به میوه بسیار كوچك در حال رشد و نمو فرمان توقف رشد را صادر می كند. گوجه فرنگی با این تغییر می‌تواند به اندازه گوجه فرنگی‌های ریز شود هر دو تغییرات ژنتیكی علت تفاوتهای زیاد در اندازه گوجه فرنگی وحشی و امروزی را مشخص می‌كند. یك تغییر ژنتیكی كنترل ساختار و دیگری كنترل تقسیم سلولی را به عهده دارند.

آنچه كه شگفت آور است این است كه انسانها ی قدیم هیچ دانشی از ژنتیك نداشتند .

این محقق می‌گوید با كمك این دانش می‌توان در آینده بومی‌سازی گیاهان را دگرگون كرد .


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM