اخبار
منبع :
یك كارشناس بیوتكنولوژی، گفت: تولید میكروجلبكها در جهان یك انقلاب در صنایع بیوتكنولوژی محسوب می‌شود.

مهندس "رضا رنجبر" دانشجوی دكترای دانشكده مهندسی دانشگاه كوبه ژاپن، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: جلبكهای میكروسكوپی كه حدود ? 2/8?میلیارد سال قدمت دارند از قدیمی‌ترین موجودات زنده كره زمین می‌باشند كه توانسته‌اند اكسیژن موجود در جو را بوجود آورند.

رنجبر با بیان این كه از دیگر مشخصات این موجودات، سرعت رشد بسیار بالای آنها است، اضافه كرد: میكروجلبكها، همچنین انواع بسیار گسترده‌ای دارند به طوری كه تاكنون بیش از ? 20?هزار نوع از آنها شناسایی شده‌اند.

به گفته رنجبر، جلبكها غنی از روغن ، پروتیین و كروبوهیدراتها هستند و میزان آن نیز بستگی به نوع میكروجلبك دارد.

وی توضیح داد: جلبكها می‌توانند در شرایط مختلف آب و هوایی رشد كنند و نكته مهم در خصوص جلبكها این است كه آنها قادر هستند در آبهای شور و غیرقابل استفاده برای مصارف كشاورزی نیز رشد كنند.

این دانشجوی دكترای دانشكده مهندسی دانشگاه كوبه ژاپن با اشاره به این كه برخی جلبكها غنی از روغن هستند، گفت:این نوع جلبكها جایگزین بسیار مناسبی برای دانه‌های روغنی می‌باشند، به طوری كه برخی از گونه‌های جلبكهای دریایی دارای ? 60?تا ? 70?درصد روغن هستند.

رنجبر بااشاره به میزانی كه دانه‌های روغنی قادر هستند به ازای هر هكتار در سال روغن تولید كنند ، اظهارداشت: دانه روغنی سویا به‌ازای هر هكتار در سال می‌تواند فقط ? 400?لیتر روغن تولید كند،در صورتی كه جلبكهای میكروسكوپی می‌توانند تا ? 246?هزار لیتر در سال روغن تولید كنند كه واقعا باور نكردنی است.

وی خاطرنشان كرد: جمهوری‌اسلامی ایران از جمله كشورهایی در جهان است كه شرایط جغرافیایی آن برای رشد جلبكهای دریایی‌بسیار مناسب است و به رغم این كه برخی‌اوقات ناراحت هستیم‌كه‌چرا خشكسالی درایران وجود دارد اماهمین شرایط جغرافیایی دارای مزیتهای بسیار است.

رنجبر گفت: در بسیاری از مناطق ایران در طول سال ? 365?روز آفتاب داریم كه این یك مزیت بسیار مناسب برای تولید جلبكهای میكروسكوپی محسوب می‌شود.

معاون سابق مركز بیوتكنولوژی خلیج‌فارس در جزیره‌قشم،افزود: مركز تحقیقات بیوتكنولوژی خلیج فارس شش سال پیش تحقیقات خود را روی جلبكهای میكروسكوپی آغاز كرد و متخصصان ایرانی در این مركز توانستند به موفقیتهای بزرگی دست یابند.

رنجبر در همین حال گفت: مشكلاتی كه برای تولید جلبكهای میكروسكوپی وجود دارد، این است كه حداكثر بازده آنها هنوز در مقیاس صنعتی به دست نیامده و روشهای متفاوتی نیز برای تولید آنها وجود دارد.

وی استفاده از جلبكهایی را كه قادر به تولید روغن هستند برای تولید سوخت زیستی یك دستاورد بزرگ دانست و گفت: با توجه به‌این كه برای تولید جلبكهای میكروسكوپی نیاز به آب با كیفیت بالا نیست و می‌توان از آب شور نیز استفاده كرد، بر این اساس در تولید این نوع جلبكها بحران آب نیز حل شده است.

به‌گفته رنجبر، برخی‌از گونه‌های جلبكهای میكروسكوپی قادر هستند بیش از ?70? درصد پروتئین تولید كنند كه غذای فضانوردان نیز از همین نوع جلبكهای میكروسكوپی تامین می‌شود.

وی خاطرنشان كرد: براین اساس استفاده از جلبكهای میكروسكوپی می‌تواند كمك بزرگی به حل مشكل غذا در جهان كند.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM