اخبار
منبع :

تهران –  حیات

امام علی ( ع )  در صبحگاه روز نوزدهم ماه مبارک رمضان  سال 40 هجرى به دست عبد الرحمان بن ملجم مرادى از ناحیه سر مجروح شد.
امیرالمومنین على (ع) چهارمین پسرابوطالب  روزجمعه سیزده رجب سال بیست وسه پیش ازهجرت درمکه معظمه، از مادرى بزرگوار، به نام فاطمه، دختر اسد بن هشام بن عبدمناف ، درکعبه (خانه خدا) به دنیا آمد.
ایشان  تا شش سالگى در خانه پدرشان ابوطالب بودند و مدت هفت سال نیز در خانه پیامبر اکرم(ص) تربیت شدند. على(ع ) نخستین مردى بود که به پیامبر( ص)  گروید و آمادگى خود را براى یارى و همراهى پیامبراکرم ص در تمام مواضع زندگی  اعلام کرد. پیامبر اکرم(ص ) پس از این وقایع بود که فرمودند: " این على، برادر و وصى و وارث و جانشین من در میان شما پس از من است"  . بعد از سیزده سال دعوت رسول خدا(ص ) در مکه، مقدمات هجرت آن حضرت به مدینه فراهم شد. در شب هجرت پیامبر اکرم( ص ) ، على(ع )در بستر رسول خدابه جای ایشان خوابید و آن شب که اول ربیع الاول سال چهاردهم بعثت بود، لیله المبیت نامیده شد در حالی که در کمال آگاهی می دانست جانش درخطر است و بر اساس روایات در همین شب آیه اى درباره على(ع )نازل گشت . آن حضرت در سال دوم هجرت  با فاطمه زهرا(س) ازدواج کرد. ایشان در طول عمر پر بر کتشان درتمام غزوات ( مگریک غزوه ، که جانشین رسول خدا درمد ینه بود.) و سریات بسیاری شرکت کرد و در تمامی این غزوات شمشیر برنده اسلام و عطوفت  بخشنده نبوی و تجسم رافت و شجاعت اسلامی  بودند ....
بنا به نقل ابن سعد، سه نفر از خوارج با نام هاى عبد الرحمان بن ملجم، برک بن عبد الله تمیمى و عمرو بن بکیر تمیمى، در مکه با یکدیگر قرار گذاشتند تا امام على (ع) ، معاویه و عمرو بن عاص را به قتل برسانند . ابن ملجم مرادی چون  به کوفه رسید به دیدار گروهى از طایفه تیم الرباب  رفت. در آنجا زنى را با نام قطام بنت‏ شجنة بن عدى‏  دید که پدر و برادرش در نهروان کشته شده بودند. ابن ملجم دلباخته  او گشت و  از او خواستگارى کرد. قطام مهر خویش را مبلغ هنگفتی دینار  و قتل امام على (ع) قرار داد. ابن ملجم هم که به همین دلیل به کوفه آمده بود از این پیشنهاد وی استقبال کرد  . وی پس از چندى ،  شمشیر خویش را به زهر آلوده ساخت  و با همان شمشمیر آخته زهر آلود ، ضربتى برفرق  امام وارد کرد  که به دلیل عمیق بودن زخم و سمى بودن شمشیر، امام در سومین روز ضربت خوردن به شهادت رسیدند.
روایات مشهور بیانگر این مطلب اند که هنگام  حمله ابن ملجم ،  امام مشغول نماز و در حال سجود بوده است. بسیاری از روایات نیز در باره حال روحی امام (ع ) در شب قبل از ضربت خوردن مطالب بسیاری را بازگو کرده اند . گویند آن حضرت به هنگام ورود به مسجد کوفه، عبدالرحمان بن ملجم مرادی را در خواب می بیند ،  به همین دلیل به سوی او رفته و وی را به نماز فرا می خواند . 


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM