اخبار
منبع :

لزوم به‌كارگیری نرم‌افزارهای متن باز، موضوعی شخصی و مربوط به یك دانشگاه خاص نیست بلكه یك مساله فراگیر و همه‌جانبه است و باید كمك كرد ضعف‌های پروژه‌های لینوكس یا نرم‌افزارهای آزاد و متن باز رفع شود چرا كه تمامی پروژه‌ها بدون ضعف نیستند و باید جهت‌گیری صحیح باشد تا این مسائل رفع شوند.

به گزارش خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا ربیعی - رییس مركز ICT پیشرفته‌ی دانشگاه صنعتی شریف با بیان این مطلب اظهار كرد: مقوله‌ی Open Source در دنیای امروز بسیار اهمیت دارد و بیشتر شركت‌های بزرگ دنیا استراتژی خود را بر روی این بحث قرار داده‌اند اما در كشور ما این مساله به خوبی درك نشده است و بسیار سطحی و كم عمق به آن نگاه می‌كنند.

ربیعی عنوان كرد: ‌در اجرای پروژه‌ی نرم‌افزارهای آزاد و متن باز (لینوكس) آگاهی در سطح كلان به وجود آمد و این موضوع در سطح امنیت ملی و پدافند غیرعامل به خوبی درك شده و استراتژی نیروهای مسلح بر روی متن باز است.

او افزود: ‌با وجود این آگاهی‌ها، استفاده كاربردی در سطح كلان جامعه برای ما بسیار اهمیت دارد چرا كه نشان می‌دهد كشور ما به سمت نرم‌افزار متن باز حركت كرده است.

وی با اشاره به این كه نباید از اهمیت نرم‌افزارهای آزاد و متن باز غافل بود، تصریح كرد: ‌هیچ گاه خروجی این پروژه CD نبوده و ادعا نكرده‌ایم كه توزیع لینوكس ارائه می‌كنیم بلكه تلاش‌مان این بود كه مشكلات زبان فارسی را بر روی سیستم عامل لینوكس به صورت پایه‌یی رفع كنیم.

رییس مركز ICT دانشگاه صنعتی شریف خاطر نشان كرد: ‌پروژه‌ی نرم‌افزارهای آزاد و متن باز ادامه پیدا خواهد كرد و مهم نیست چه كسی این كار را انجام می‌دهد بلكه اطمینان داریم این كار انجام خواهد شد چرا كه آگاهی به وجود آمده و باید به درك عمیق تبدیل شود كه این وظیفه رسانه‌هاست.

در ادامه نیز دكتر محمد خوانساری - مجری پروژه‌ی نرم‌افزارهای آزاد و متن باز (لینوكس) - به ارائه گزارشی درباره‌ی روند اجرای این پروژه پرداخت و گفت: پروژه‌ی لینوكس با فعالیت‌هایی كه در سال گذشته انجام شده پایان یافت و محصول آن قابل استفاده است اما برای جامعه كاربری تنها 10 درصد كار است بلكه باید دولت حمایت‌های لازم و فضا را فراهم كند تا به خوبی بكارگیری این پروژه در سطح كشور فراگیر شود.

او افزود: نقش رسانه‌ها در این زمینه غیرقابل انكار است چرا كه اگر توجه رسانه‌ها به نرم افزارهای آزاد و متن باز نبود امروز به این سطح آگاهی در كشور نمی‌رسیدیم اما باید تلاش بیش از این شود تا نهادهای آموزشی مانند آموزش و پرورش، آموزش استفاده از نرم افزارهای آزاد و متن باز را در برنامه‌های خود قرار دهند.

وی با اشاره به این كه موضوع فارسی‌سازی در لینوكس به معنای ترجمه نیست گفت: در این پروژه تنها 10 درصد كار ترجمه بوده و بخش عمده‌ی آن كارهای پایه‌یی برای استفاده كاربردی فارسی در این سیستم عامل بوده است.

او در پایان خاطر نشان كرد: امیدواریم دولت برنامه‌های مشخصی در زمینه‌ی فرهنگ سازی استفاده از نرم افزارهای آزاد و متن باز در سطح جامعه گسترش دهد.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM