اخبار
منبع :
انواع فرآورده های خوراکی با منشا دامی بخصوص گوشت قرمز و سفید از اجزای لاینفک رژیم غذایی هستند که برای دستیابی به جامعه سالم بویژه در ابعاد جسمی و ذهنی اقشار جوان و رو به رشد بسیار ضروری است.
در کشور ما اکثریت جمعیت را جوانان تشکیل می دهند و از طرفی بیش از دغدغه تامین پروتئین حیوانی در رژیم غذایی مردم ، تامین سلامت و کیفیت آن مطرح است و در همین ارتباط هم بسته بندی بهداشتی و عمر ماندگاری محصول دارای جایگاه ویژه است.
به طور کلی بسته بندی یک عامل محافظ و نگهداری کننده است که از مواد غذایی در برابر صدمات فیزیکی محافظت کرده و از آلودگی آنها طی حمل و نقل ، نگهداری و توزیع جلوگیری می کند.
درخصوص وضعیت بسته بندی در ایران و بالاخص تهران باید گفت : اولین مرکز بسته بندی فرآورده های خام دامی به شکل رسمی در سال 1374 در تهران شروع به کار کرد که درحال حاضر در سطح کشور بیش از 700 واحد بسته بندی درحال فعالیت هستند و در استان تهران 80 واحد بسته بندی گوشت قرمز ، گوشت مرغ ، گوشت ماهی و سایر آبزیان ، آلایش خوراکی و غیر خوراکی و تخم مرغ نیز فعالیت می کنند که تحت نظارت 93 نفر دکتر دامپزشک و 24 نفر کاردان دامپزشک خدمات ارائه می دهند.
در این میان بر اساس نوع بسته بندی و شرایط نگهداری این زمان تعیین می شود که به آن عمر ماندگاری (Shelf - Life) می گویند. به طورکلی عمر ماندگاری به مدت زمانی پس از تولید فرآورده می گویند که در صورت نگهداری در شرایط تعریف شده ویژگی های مطلوب حسی ، شیمیایی ، فیزیکی یا ویژگی های میکروبی حفظ می شود و در نهایت فرآورده سالم و مناسب باقی می ماند.
در این میان گروه مصرف کننده آسیب پذیر یا جمعیت حساس که جمعیت هدف هستند 25درصد هر جامعه ای را تشکیل می دهند بنابراین استفاده فرآورده های خام دامی پس از عمر ماندگاری حتی اگر ظاهر فرآورده تغییر قابل ملاحظه ای هم پیدا نکرده باشد از نظر علمی صحیح نیست.
به طور کلی و با توجه به خطر انتقال برخی از بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق تماس یا مصرف فرآورده های خام دامی از جمله : 16 نوع بیماری باکتریایی مثل سیاه زخم ، 30 نوع بیماری ویروسی مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و 22 نوع بیماری انگلی مثل کیست هیداتید ، سلسله مراقبت های بهداشتی تحت عنوان «From Stable To Table» که شامل پیشگیری و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و بیماری های واگیر دام و بیماری های انگلی در مزرعه ، بازرسی بهداشتی لاشه و آلایش مربوطه در کشتارگاه ها، بازرسی بهداشتی در مراکز بسته بندی در تمامی مراحل و بازرسی بهداشتی محلهای توزیع و مراکز عرضه فرآورده های خام دامی صورت می گیرد.
با توجه به اهمیت نقش تغذیه در ماه رمضان لازم است به توصیه های بهداشتی درباره توجه به بهداشت فرآورده های خام دامی توجه کرد.

دکتر داوود امان اللهی

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM