بهزودی از نانوذرات برای ساخت مواد بستهبندی اصلاحشده ارزانقیمت و زیستسازگار، استفاده میشود.
به گزارش سرویس فنآوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشمندان آلمانی در دانشگاه Bonn و Leuven کشف کردند که با افزودن صفحات کوچک نانومقیاس به پلاستیکها، میتوانند نفوذپذیری آنها را نسبت به آب و گاز کنترل کنند؛ استفاده از این پلاستیکها در بسته بندی مواد غذایی از فساد میوهها، سبزیجات و دیگر کالاهای فاسدشدنی جلوگیری و زمان ماندگاری آنها را بیشتر را میكند.
علاوه بر این هزینه نقل و انتقال(جابهجایی از کارخانه تا فروشگاهها) نیز کاهش مییابد.
افزودن صفحات کوچک نانومقیاس به پلاستیکها نفوذناپذیری آنها را در مقابل مایعات و گازها از جمله اکسیژن بهبود میبخشد.
این ویژگی کاربرد پلاستیکها را در مواردی مثل بستهبندی مواد غذایی که ارزان و زیستسازگار مفید میسازد.
به گزارش ستاد ویژه توسعه فنآوری نانو، فنآورینانو امکان بستهبندی بهبودیافته را نه تنها در صنایع غذایی، بلکه در بخشهای دیگر نیز فراهم میكند؛ به عنوان مثال از نانولولههای کربنی در بستهبندی اجزای الکترونیکی استفاده میشود.