اخبار
منبع :
 
images/20070802/nokha.jpg معلولیت از دیرباز در جوامع بشری وجود داشته است. پدیده ای که هم جسم و هم روح و روان فرد معلول را تحت تاثیر قرار می دهد.
اگر در گذشته تلاشهای صورت گرفته صرفا برای کمک به گذران زندگی فرد معلول بود، امروزه با تغییر در نگرشها و فعالیت ها معطوف به حداکثر بازتوانی وی با توجه به قابلیت هایش بعد از آسیب است تا حتی الامکان بتواند به صورت مستقل به فعالیت های فردی ، اجتماعی و شغلی بپردازد.
باید بر این نکته تاکید کرد که فرد معلول با شرایط خاص جسمی و روحی ، به عنوان بخشی از جامعه باید بتواند از قابلیت ها و ظرفیت های بالقوه اش استفاده کند و همچون دیگر افراد زندگی عادی و بی دغدغه ای داشته باشد.
در فرآیند توانبخشی ، زمان و استمرار اقدامات ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، بویژه تشخیص زودرس ، درمان صحیح و بموقع برای حفظ عملکرد نخاع و شروع تمرینات بازتوانی به محض ثبات وضعیت جسمانی بیمار و آماده شدن وی از اصول اولیه درمان پزشکی و توانبخشی است.
با انتقال بیمار به مرکز پس از آسیب نخاعی بعد از مرحله بحرانی و ثبات وضعیت جسمانی ، اقدامات درمانی پزشکی و توانبخشی و آموزش بیمار در اولین زمان ممکن آغاز می شود و به این ترتیب ضمن دستیابی بیمار به حداکثر سطح بازتوانی ممکن ، از بسیاری عوارض چون زخم بستر، نارسایی کلیوی ، مشکلات قلبی و عروقی ، تنفسی ، استخوان سازی نابه جا و آتروفی عضلات که منجر به آسیب جسمی و روحی بیمار و لطمات روانی خانواده وی می شود، پیشگیری خواهد شد.
تحقیقات صورت گرفته در 2 دهه گذشته درخصوص افراد ضایعه نخاعی نشان می دهد که اقدامات زودهنگام توانبخشی و آموزش همزمان فرد ضایعه نخاعی بیش از هر عامل دیگری در فرآیند بازتوانی فرد و پیشگیری از بروز عوارض ضایعه نخاعی موثر بوده است. همواره بر این امر تاکید شده است که در صورت ارائه بموقع و مستمر اقدامات توانبخشی و آموزش همزمان به افراد ضایعه نخاعی بویژه در 6 ماه اول بعد از آسیب ، امکان افزایش سطح عملکردی فرد بیشتر خواهد بود و در کنار آن ، همراه با سازگاری فرد بعد از آسیب ، مشکلات روحی وی و خانواده اش کمتر خواهد شد.
لذا با توجه به نقش توانبخشی زودهنگام در فرآیند بازتوانی بعد از آسیب به نخاع و پیشگیری از بسیاری عوارض ناشی از آن ، از حدود 2 دهه پیش مطالعاتی در مورد بیماران با ضایعات نخاعی و به دنبال آن تجدیدنظر روی درمان این بیماری انجام شد و با تاسیس مراکز پزشکی توانبخشی پس از آسیب نخاعی گامهای بلندی به سوی درمان های پزشکی و توانبخشی بیماران ضایعات نخاعی برداشته شد.
مرکز توانبخشی پزشکی پس از آسیب نخاعی مرکزی است که به منظور فراهم آوردن مجموعه کاملی از مراقبت های موردنیاز افرادی که دچار ضایعه نخاعی و عوارض ناشی از آن شده اند، پس از ترخیص از مرکز درمانی پزشکی و به منظور آمادگی جسمی و روانی فرد ضایعه نخاعی و خانواده وی به صورت روزانه یا شبانه طراحی شده است.
ضمنا افراد ضایعه نخاعی که مدت زیادی از آسیب نخاعی ایشان گذشته باشد نیز در دورانی که نیازمند مراقبت های ویژه هستند، می توانند از امکانات مرکز برخوردار باشند.


دکتر رویا حبیبی
مسوول تیم ضایعات نخاعی معلولان سازمان بهزیستی کشور


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM