كرفس جزو سبزیجاتی است از برگ و ساقه آن استفاده غذایی می شود.كرفس سرشار از اسیدفولیك، ویتامینC ، مقدار كمی ویتامین های B1 ، B2،B3 و B 5 و همچنین دارای ویتامین B6 می باشد.از جمله مواد معدنی دیگری كه در كرفس وجود دارد كلسیم، منیزیم و فسفر است.ساقه كرفس منبع خوبی از ویتامین C می باشد، كرفس عروق را باز و قلب، ریه و معده را نیز تقویت می كند.كرفس، كلیه و ریه ها را پاك می سازد، اعصاب را تقویت و غدد داخلی ریز را تحریك می كند، دارای نمك های معدنی (كلسیم، سدیم، منیزیم) و ویتامین های A، Bو C می باشد.این سبزی یك غذای عالی روماتیسم و بهترین درمان برای تنگی نفس می باشد و اشتها را تحریك می كند.
توصیه غذایی:
همیشه در مواقع استفاده از كرفس برگ های سبز آن را هم به غذا اضافه كنید تا خواص بیشتری عاید شما شود، ساقه كرفس منبع خوبی از ویتامین C می باشد، كرفس خاصیت ضد روماتیسمی، ضد اسكوبوت و ضد نفخ دارد.همچنین مصرف عصاره آن خستگی و بی حالی را برطرف می كند.از دیگر خواص كرفس این است كه ضد دردهای سیاتیكی و تشنج است، كرفس یبوست را از بین می برد و مایعات بدن را حفظ می كند و برای درمان چاقی مفرط مناسب است.
مضرات:
كرفس برای بیماران صرعی زیان آور است و این بیماران باید از مصرف آن خودداری كنند، همچنین برای زنان حامله و بیمارانی كه دچار درد حاد كلیه هستند، مضر می باشد.
خواص:
كرفس، ضد روماتیسم و نفخ ، تقویت كننده معده، قاعده آور، تقویت كننده قلب، عرق آور، ضد سنگ كلیه و مثانه، تقویت كننده لثه، اشتها آور، محرك نیروی جنسی، درمان رنگ پریدگی، آسم و زكام، گرفتگی بینی و آلرژی، درمان نقرس، ضد خونریزی و تقویت كننده دستگاه گوارش است.
طریقه مصرف:
*افراد مبتلا به آسم مرطوب، یك هفته رژیم كرفس بگیرند و غذای خود را به آب كرفس كه با كمی آب و آبلیمو مخلوط است، منحصر كنند و هر روز سه یا چهار بار از آن بنوشند.
*آب كرفس را بگیرید و باآب لیموی تازه مخلوط كنید و هر روز آن را غرغره كنید كه نافع گلودرد و ناراحتی های حنجره می باشد.
*برای درمان نقرس مدتی غذاهای چرب و گوشتی را كنار بگذارید و سالاد كرفس مصرف كنید.
*مصرف 110 گرم ساقه كرفس آب پز 15 درصد ویتامین C، 8 درصد فیبر غذایی و 4 درصد كلسیم مورد نیاز روزانه بدن ما را جبران می كند.