اخبار
منبع :
همه جا از سیر به عنوان یك ماده معجزه آسای شفابخش برای پیشگیری و درمان تعداد زیادی از ناراحتی های انسان از جمله در



موارد اختلالهای هاضمه ای معده، گاز گرفتن سگها و نیش مار و عقرب، آسم، رماتیسم، بواسیر و اولسرهای معده و روده، كمی اشتها، تشنج، تومورهای سرطانی بخصوص سرطان رحم، ملین و مدر، كاهش فشار خون، سل، تیفوس، اسهال خونی و پیشگیری از بیماریهای قلبی و صدها بیماری دیگر تجویز شده است.
به طور كلی چهار جنبه دارویی سیر عبارتند از:
آثار ضد میكروبی و آنتی بیوتیك سیر
خواص ضد اكسید كننده بودن سیر
آثار مفید سیر برای قلب و عروق خونی
سیر برای پیشگیری از سرطان

خواص ضد میكروبی سیر
در تحقیقاتی كه طی پانزده سال در دانشگاه «لومالیندا» در مورد پیدا كردن روشی برای پیشگیری از بیماریها به عمل آمده، مشاهده شده است كه سیر توانایی زیادی برای متوقف كردن رشد میكروب شامل باكتریها، قارچها و ویروسها از خود نشان داده است. حتی این خاصیت سیر بیشتر و مؤثرتر از آنتی بیوتیكهای قوی می باشد. در این تحقیقات نشان داده شده است كه سیر برای متوقف كردن رشد قارچ معروف «كاندیدا آلبی كانس» (قارچی مخمر است كه در سالهای اخیر به عنوان عامل بیماریهای قارچی توجه زیادی را به خود معطوف داشته) بسیار مؤثر است.
بوی تند سیر كه «آلیسین» نام دارد، آنتی بیوتیك قوی حتی نیرومندتر از پنی سیلین و تتراسایكلین است. در عین حال ضد باكتری و ضد قارچ و ضد انگل و ضد ویروس می باشد. البته خواص ضد میكروبی سیر مدیون وجود ماده «آلیسین» آن است كه بر اثر پختن از بین می رود. بنابراین سیر پخته از نظر ضد میكروبی ضعیف می شود، ولی سایر خواص آن همچنان وجود دارد.

ضد اكسید كننده
رادیكالهای آزاد، مولكولهای سرگردان مخرب و ناپایداری هستند كه معمولاً جدار سلولها و محتوای ژنتیكی سلولها را مورد حمله قرار داده و زمینه را برای تشكیل تومورهای سرطانی و بیماریهای مزمن التهابی بنیان برانداز مساعد می سازند. فشار خون بالا، تصلب شرایین كه شرایط زیربنایی حمله های قلبی می باشند، ظاهراً از نتایج حمله تعداد زیادی رادیكالهای آزاد و وارد كردن آسیب به رگهای خونی می باشند.
تحقیقات زیادی نشان داده است كه سیر دارای فعالیت مبارزه برای بلع و انهدام رادیكالهای آزاد اكسید كننده مخرب می باشند. سیر از طریق خاصیت ضد اكسید كننده ای كه دارد ممكن است برای بازسازی حافظه در مورد اشخاصی كه به كمی حافظه مبتلا شده اند، مفید باشد.

كاهش كلسترول و جلوگیری از لخته شدن خون
بین خواص متعدد سیر، خاصیت آن روی چربیهای خون؛ یعنی برای كاهش كلسترول و تری گلیسیرید و همچنین روی انعقاد و لخته شدن خون و جلوگیری از حمله های قلبی و سكته های مغزی بسیار مفید است.

پیشگیری از سرطان
سیر غلظت نیترات ها را كه عامل تولید ماده سرطانزای «نیتروزآمین» در عصاره معده هستند، كاهش می دهد و از این طریق بدن را از ابتلا و ایجاد و توسعه سرطان معده حفظ می كند.در سال 1995 مجله آمریكایی «اپیدمیولوژی» نتیجه مطالعاتی را كه در مورد 41 هزار و 837 زن داوطلب در ایالت آیودا برای بررسی اثر سیر در كاهش خطر سرطان «كولون» انجام شده، منتشر نموده است. به نظر می رسد كه سیر از سه طریق در پیشگیری از سرطان مؤثر است.
از طریق اثر مستقیم روی رشد سلولهای سرطانی
از طریق افزایش توانایی سلولهای دفاعی بدن
جلوگیری از فعالیتهای مخاطره آمیز مواد شیمیایی

كاهش فشار خون
سیر به عنوان داروی مؤثر برای كاهش فشار خون شهرت دارد. در چین طی قرنها از سیر برای این هدف استفاده شده است. دولت ژاپن به طور رسمی سیر را به عنوان یك داروی ضد فشار خون می شناسد.

داروی حامی ریه
سیر به عنوان داروی نرم كننده سینه و ضد التهاب ریه در موارد سرماخوردگی و برونشیت های مزمن مؤثر است. دانشمندان لهستانی در تحقیقاتی نشان می دهند كه عصاره سیر برای درمان ناراحتی بچه ها كه از برونشیت مزمن و آسم برونشیتی رنج می برند، بسیار كمك می كند.
نكته بسیار مهم دیگری كه مورد سؤال بسیاری از مصرف كنندگان سیر است؛ اینكه بعضی افراد می پرسند: آیا می توان حبه سیر را بدون جویدن بلعید تا هم بوی كمتری در دهان ایجاد كند و هم از خواص آن بهره مند شوند؟
باید گفت تمام مواد موجود در گیاهان، در سلولهای آن نگهداری می شوند. شرط خروج این مواد از سلولها له شدن یا پاره شدن و یا شكستن دیواره سلولهاست، بنابراین تا وقتی كه گیاهان به صورت له شده و یا پودر (خرد یا آسیاب شده) مورد مصرف قرار نگیرند، مواد مؤثر آنها در بدن استخراج نشده و قسمت اعظم آن دفع می شود.
پس هر چه سیر بیشتر له شود، مواد بیشتری از آن در بدن آزاد می شود و در صورتی كه به صورت حبه یا تكه های بزرگ مصرف شود، كمترین مقدار مواد مؤثر آن به بدن می رسد.
نكته دیگر اینكه برای از بین بردن كامل بوی سیر از دهان، راهی وجود ندارد؛ چون تركیبات گوگردی سیر پس از وارد شدن به بدن و خون، از راه ریه ها و پوست بدن دفع می شود و ارتباطی به دهان ندارد؛ یعنی تركیبات گوگردی كه عامل بوی سیر هستند، در بازدم از ریه و با عرق بدن خارج می شوند، لذا فقط بعضی مواد و یا خوش بو كننده ها می توانند به طور موقت و جزیی بوی دهان را تغییر داده و یا اندكی بوی سیر را كاهش دهند.

جایگاه سیر در رژیم غذایی
اگر هر روز 1 تا 2 قطعه سیر خام مصرف شود پس از مدتی آثار شفابخش آن منعكس می گردد. می توان از فرآورده های سیر به صورت كپسول یا قرص یا اشكال دیگر كه خواص آن حفظ شده باشد، استفاده كرد.
* بی بی زهرا فاطمی نیری

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM