مقاله ها
نویسنده : IPezeshk.com
بازدید : 287
آیا جرم گیری دندان، برای سلامت دندان توصیه می شود؟ درمان جرم گیری در جای خود و در صورت ضرورت، یکی از ضروری ترین درمان های دندان پزشکی است. ضرورت انجام جرم ‌گیری با توجه به مضرات تجمع میکروب ها و تشکیل پلاک ‌ها در دهان اجتناب ‌ناپذیر است، چرا که جرم نه ‌تنها بافت لثه را از بین می ‌برد، بلکه موجب پوسیدگی دندان نیز می‌ شود. با تخریب هر چه بیشتر بافت لثه، موجب لق ‌شدن دندان‌ ها گردیده که در نهایت راهی جز کشیدن دندان را برای بیمار باقی نخواهد گذاشت.
fjrigjwwe9r0tblRecommendation:Result_Question

جرمی که روی دندان ‌ها تشکیل می ‌شود به مرور زمان سبب التهاب و تورم لثه‌ ها شده و پوسیدگی دندان را سبب می ‌شود. در این مرحله با کوچک‌ ترین تحریکی چون مسواک زدن، خونریزی لثه رخ می ‌دهد. چنان چه جرم‌ گیری صورت نگیرد می‌ تواند اثرات مخرب غیرقابل برگشتی برای دندان ‌ها و لثه ایجاد نماید. معمولا اثرات التهابی جرم‌ ها بر لثه بدون درد است، بنابراین بیمار تا مدت ‌ها ممکن است متوجه اثر تخریبی جرم بر لثه خود نگردد. اساس کار دستگاه جرم ‌گیر بر لرزش ‌هایی است که با نوساناتی ضربه‌ های کوتاهی بر دندان وارد کرده و جرم دندان‌ ها را از بین می ‌برد، اما نیاز به هیچ‌ گونه بی ‌حسی ندارد.

در صورت تشکیل جرم، برداشت هر چه سریع‌تر آن به منظور حفظ سلامت لثه‌ها ضروری است. یکی از محل‌های شایع تشکیل جرم، سطح داخلی (رو به سمت زبان) دندان‌های جلویی فک پایین است. پس از انجام جرم‌گیری باید با رعایت بهداشت و استفاده مناسب از مسواک و نخ دندان و تمیز کردن تمامی نواحی دهان، از تشکیل مجدد آن تا حد امکان جلوگیری کرد.

ایجاد حساسیت موقت دندان بعد از جرم گیری، طبیعی بوده و با رعایت بهداشت در عرض چند هفته کاملا بهبود می‌یابد. دلیل بروز مشکلات دیگری مانند لقی دندان‌ها، وجود جرم به مدت طولانی بوده که موجب از بین رفتن استخوان و لثه اطراف دندان‌ها شده، اما خود جرم به طور کاذب دندان‌ها را به هم چسبانده و وقتی آن را برمی‌داریم، تازه این لقی پدیدار می‌شود؛ بنابراین با مراجعه منظم به دندانپزشک و انجام بموقع جرم‌گیری می‌توان از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کرد. مهم‌ترین مشکلی که توسط جرم دندانی ایجاد می‌شود، التهاب لثه و عقب‌نشینی تدریجی لثه است که منجر به از دست رفتن استخوان اطراف دندان‌ها و لقی آنها می‌شود.

 

نکته حایز اهمیت در جرم گیری آنست که جرم ‌گیری باید حتما به وسیله فرد آموزش ‌دیده انجام شود تا از آسیب‌ های احتمالی به مینای دندان جلوگیری شود. از طرفی انجام جرم‌ گیری باید به توصیه دندانپزشک و در حد تعادل صورت گیرد، چرا که جرم ‌گیری بیش از حد رنگ دندان‌ ها را به آبی متمایل می‌ نماید.

 

رعایت بهداشت دهان و دندان‌ ها(استفاده منظم از مسواک و نخ دندان) نقش بسیار مهمی در عدم تجمع جرم و به خصوص تغییر رنگ دندان ‌ها ایفا می ‌کند. استفاده از خمیردندان ‌هایی که به ضد جرم معروف هستند اگرچه در کوتاه‌ مدت ممکن است مفید باشد و رنگ دندان ‌ها را سفید نماید، اما در طولانی‌ مدت به علت وجود مواد ساینده در آن ها روی دندان ‌ها خراش ایجاد کرده و  زمینه را جهت رسوب املاح بزاق و تجمع میکروب ‌ها و تشکیل پلاک فراهم می‌ کند.


بزاق دهان
نیز به صورت طبیعی دارای املاح بسیاری است که معمولا این املاح در جاهایی از دهان و قسمت‌ هایی از دندان‌ ها که کمتر مسواک می ‌شوند رسوب می ‌کند. به مرور زمان میکروب ‌های دهانی نیز به این رسوبات اضافه شده و مواد غذایی نیز از طریق همین لایه‌ های چسبنده روی دندان‌ ها رسوب می‌ کنند و تجمع می ‌یابند و به این صورت پلاک‌ هایی روی دندان ‌ها تشکیل می ‌شود.

در مراحل اولیه این پلاک ‌ها به راحتی با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن قابل پاک شدن هستند، اما به مرور زمان با اضافه شدن هر چه بیشتر مواد آلی و املاح بزاق و میکروب ‌های دیگر، این پلاک ‌ها قابل تمیز کردن نخواهند بود و به لایه‌ای سخت تبدیل شده که جرم دندان خوانده می ‌شود.

تشکیل جرم دندان بستگی زیادی به عادات غذایی و زندگی فرد و عدم مسواک زدن صحیح دارد و این در حالی است که برخی از افراد فیزیولوژی بزاق دهان شان به گونه ‌ای است که مستعد تشکیل جرم دندان و التهاب و پوسیدگی دندان هستند.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *

 

سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر تجمیع
طراحی پرتال سازمانی - بهبود پورتال
طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای بهبود