مقاله ها
نویسنده : امیر قضائی
بازدید : 1334

معماری شبكه sqlserver 
هسته سرویس دهنده sqlserver روی یك  سیستم  nt ، server كه به چندین كلاینت متصل شده است ، قرار داده می شود.  این كامپیوتر می تواند یكی از سیستم عامل های سرویس دهنده ماكروسافت مانند windows nt 4 یا windows nt 2000 یا همان نگارش 5  windows nt  باشد. كلاینت ها نرم افزار كلاینت ، sqlserver  را در خود دارند.اگر sqlserver را روی یك سیستم عاملی مانند win98 نصب كنید، بطور خودكار نرم افزار سمت كلاینت ،sqlserver روی سیستم شما نصب می شود.  sqlserver از كلاینت هائی با سیستم های زیر پشتیبانی می كند. 
windows for workgroups
winows 9x
windows nt
remote access server (ras)
macintosh
dos
os/2
unix
engine ، sqlserver ، باید روی windows nt نصب شود.داده ها تماما از روی سرور دستیابی نمی شوند. اجزاء كلاینت ، sqlserver از كلاینت ها و اجزاء server از سرویس دهنده ای كه engine روی آن نصب شده  است ، دستیابی می شود.
برای اتصال سرویس دهنده به سرویس گیرنده ها ، شبكه لازم می باشد. sqlserver از دو توپولوژی token ring و ethernet پشتیبانی می كند.
sqlserver از كلیه پروتكل های انتقال اطلاعات مانند : tcp/ir ، netbeui و ipx/spx پشتیبانی می كند.
یكی از بزرگترین مزایای sqlserver ، برقراری اتصال قدرتمندی مابین برنامه client/server و برنامه های كاربردی مانند word  ، access و exel می باشد.
شما می توانید توسط visualbasic ، visual c++ ، delphi و powerbuilder و غیره بصورت client/server دسترسی داشته باشید.
این ارتباط می تواند توسط 
data access objects (dao)
remote data objects (rdo)
active data objects (ado)
و ole db و odbc برقرار شود.




معماری  client/server ، sqlserver
شما می توانید 180 ، اتصال odbc  را  به منبع داده خود ، برقرار داشته باشید. یعنی در یك لحظه sqlserver قادر خواهد بود كه به 180 ارتباط برقرار شده پاسخ گوید.
معمار ی پا یگاه داده sqlserver 
servers 
هسته اصلی sqlserver ، engine  پایگاه داده های است ‌، كه روی سرور قرا ر دارد. این   engine یك برنامه 32 بیتی windows nt است كه در خوا ستها ازclinet  ها وارد آن می شو ند و نتایج این در خوا ست ها از سرویس دهنده بهclint ها ارسال میشود. 
databases 
هر سیستم sqlserver   می تواند ، چندین پایگاه داده یاdatabase داشته باشد، كه هر database یك یا چند فایل (os) را در خود نگهداری می كند .  
هرdatabase در یك بخش مجزا از  os نگهداری می شود كه آن قابلیت رشد و فشرده   شدن را در در فضای خود خواهد داشت.
 در هنگام نصبsqlserver  جهارdatabase سسیستمی ایجاد می شود (                  mastermodelmsdbtempdb ). دوdatabase نمونهبه نامهای pubs ، northwind هم ایجاد می شود. هر database  یم فایل log داردكهtransaction های   ،  database در آن قرار می گیرد.                     
master database
دراین database  اطلاعاتی در مورد login هایی كه به هر database  یا چند database  تعریف می شود و  شناسه های آنها می باشد. تمامی اطلاعات در مورد دیگر database های ایجاد شده در آن قرار دارد. در آن اطلاعا تی در مورد  چگونگی ting ، سرور قرار دارد.
model database
هرگاه در sqlserver یك   databaseجدید ایجاد می شود، یك الگو از آن پایگاه داده در model ایجاد می شود. تفاوت آن با temdb  این است كه tempdbهر وقتsqlserver تازه باز می شود و شروع بكار می كند تشكیل می شود ولی اگر الگوی پایگاه داده   در  moodel  همیشه موجود می باشد.





مقدمه :
در این فصل ما قصد داریم با جملات sql با پایگاه داده خود كار كنیم. از جداول با جمله select ، گزارش بگیریم ، با جمله ركرود های جداول را بروز برسانید و با جمله insert سطر جدیدی را به جدول اضافه كنید و با جمله delete سطر هائی از جدول را حذف كنید. در این فصل علاوه بر جملات sql استاندارد بعضی از جملات transact sql را هم یاد می گیرید كه جملات tsql مختص engine ، sqlserver می باشد . sql استاندارد مابین بیشتر پایگاه داده ها یكسان است. در بعضی از انواع پایگاه داده ها امكان دارد گزینه های اضافی داشته باشد و اصول ان یكی است. 
وقتی شما سیستمی  را طراحی و پیاده سازی می كنید ، برای اینكه داده ها را در پایگاه داده ثبت یا بروز برسانید یا در برنامه تان جستجوهائی را تعبیه كنید ، باید به منبع داده متصل شوید و توسط جملات sql این اعمال را انجام دهید.
اگر با جملات sql استاندارد آشنائی دارید از این فصل گذر نكنید ، بخاطر  اینكه در این فصل بجز sql استاندارد مباحثی از tsql هم مطرح شده است. بهتر است اگر با sql استاندارد آشنائی دارید این فصل را به عنوان تمرین و مرور مطالعه كنید . 

sql dml (data manipulation language)


قبل از معرفی جملات sql ، یك سیستم بسیار ساده كارنامه دانش آموزی را طراحی می كنیم و مثال های این بخش را بر اساس این سیستم اجرا خواهیم كرد.
این سیستم سعی شده بسیار ساده طراحی شود. البته در فصول آتی مفصلا در مورد طراحی سیستم ها و قواعد آنها بحث خواهیم كرد. دو موجودیت دانش آموز و درس انتخابی توسط دانش آموزان  ، در این سیستم تشخیص داده شده است. برای اینكه بتوانیم سیستمی را طراحی كنیم باید روابط موجودیت ها را تشخیص بدهیم. موجودیت ، دانش آموز می تواند چندین درس را در هر ترم انتخاب كند و هر درس ارائه شده هم می تواند توسط چندین دانش آموز انتخاب شود. پس می توان بسادگی نتیجه گرفت كه ارتباط این دو موجودیت چند به چند می باشد. در نرمال سازی هیچ ارتباط چند به چندی نباید موجود باشد. بهمین دلیل این ارتباط چند به چند به دو ارتباط یك به چند شكسته می شود. 

ادامه در لینک ذیل ...


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *

 
امیر مسعوداکبرنیا تهران
بسیار عالی و خرسند از موفقیت شما در تمامی عرصه ها
امامی تهران
با تشکر از مطلب خوب آقای دکتر
منصورزارعی کارشناس تعاون تهران
باتشکراز مطالب خوب آقای دکتر.امیداست مطالب درسیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مدیران ذیربط موردمداقه قر
طراحی پرتال سازمانی - بهبود پورتال
طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای بهبود