متن زیر چكیده می باشد، برای دریافت متن كامل مقاله بر روی فایل مقاله كلیك كنید
گلیكوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین ها علت اصلی مشكلات دیابتی و همچنین اختلالات قلبی و عروقی، رتینوپاتی، نفروپاتی و نوروپاتی می باشد. به نظر می رسد آنتی اكسیدان ها تأثیرات بازدارنده مؤثری بر گلیكوزیلاسیون پروتئین ها داشته باشند.
مواد و روش ها: چند نوع فلاونویید از جمله روتین، كامفرول، كوئرستین، آپی ژنین، نارینجین، مورین، بیوچانین آ انتخاب شدند و تأثیرات آنتی اكسیدانی آن ها تحت شرایط in vitro در گلیكوزیلاسیون هموگلوبین، آلبومین و انسولین مورد بررسی قرار گرفت . در ابتدا غلظت مطلوب گلوكز و نیز زمان انكوباسیون برای هر پروتیین تعیین گردید. سپس درصد مهار گلیكوزیلاسیون هر پروتیین در حضور سه غلظت مختلف 10 ?g/ml)، 5، (0.5 از هر فلاونویید با روش اسپكتروفتومتریك تعیین گردید.
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان می دهد كه بیوچانین آ بهترین باز دارنده گلیكوزیلاسیون انسولین و هموگلوبین است، به طوری كه گلیكوزیلاسیون انسولین را 100% و هموگلوبین را 60% مهار می كند. گلیكوزیلاسیون آلبومین به میزان 100% با بیوچانین آ و آپی ژنین مهار می گردد.
بحث: انتظار می رود فلاونوییدها تأثیرات بازدارنده ای در عواقب بیماری دیابت داشته باشند و مصرف آن ها می تواند از بروز بسیاری از مشكلات در افراد دیابتی پیشگیری نماید.