مقاله ها
نویسنده : حیدر فراهانی
بازدید : 756

متن زیر چكیده می باشد، برای دریافت متن كامل مقاله بر روی فایل مقاله كلیك كنید

 
مقدمه: از جوش شیرین به عنوان یك ماده كمكی در طبخ غذاها استفاده می‎شود. غالبا افراد جوان و خصوصا خانمها علاقه خاصی به استفاده از این ماده در طبخ كیكها و شیرینیها نشان می‎دهند. همچنین كلسیم به عنوان یكی از مواد بسیار مهم در رشد و نمو، دوران بارداری و شیردهی محسوب می‏گردد و در صورت كمبود یا افزایش آن افراد دچار صدمات جبران‏ناپذیری می‏گردند. لذا این تحقیق به منظور بررسی تغییرات میزان كلسیم خون (Ca) در اثر مصرف جوش شیرین در موش صحرایی صورت گرفت.
مواد و روشها: در این تحقیق 3 گروه 15 تایی موش صحرایی انتخاب شدند كه از نظر سن و جنس، محیط زیست و تغذیه از شروع تحقیق در محل نگهداری و شرایط یكسان بودند. به غذای گروه A، 5 g/kg جوش‎شیرین و به غذای گروه 10 g/Kg B جوش شیرین اضافه گردید [غذای گروه C (كنترل) فاقد جوش‎شیرین بود]. پس از سه ماه معالجه حیوانات با اتر بیهوش شدند و از قلب آنها بطور مستقیم خون گرفته شد. پس از جداسازی سرم، آزمایش اندازه‏گیری Ca صورت پذیرفت.
نتایج: كلسیم گروه كنترل8.5 mg/dl، گروه 7.9 mg/dl A و كلسیم گروه  7.9 mg/dl Aبدست آمد كه این تغییرات بین گروه C و A چندان قابل ملاحظه نبود، لیكن بین گروه B با A و B با C كاملا قابل توجه بود (P<0.02).
نتیجه‎گیری: در این تحقیق مشاهده گردید افزودن جوش شیرین به رژیم غذایی موش صحرایی باعث كاهش كلسیم سرم می‎گردد كه در مجموع می‏تواند تأثیر بسزایی بر بسیاری از واكنشهای بیوشیمیایی بگذارد.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

نام : *

پیغام : *