متن زیر چكیده می باشد، برای دریافت متن كامل مقاله بر روی فایل مقاله كلیك كنید
مقدمه: از جوش شیرین به عنوان یك ماده كمكی در طبخ غذاها استفاده میشود. غالبا افراد جوان و خصوصا خانمها علاقه خاصی به استفاده از این ماده در طبخ كیكها و شیرینیها نشان میدهند. همچنین كلسیم به عنوان یكی از مواد بسیار مهم در رشد و نمو، دوران بارداری و شیردهی محسوب میگردد و در صورت كمبود یا افزایش آن افراد دچار صدمات جبرانناپذیری میگردند. لذا این تحقیق به منظور بررسی تغییرات میزان كلسیم خون (Ca) در اثر مصرف جوش شیرین در موش صحرایی صورت گرفت.
مواد و روشها: در این تحقیق 3 گروه 15 تایی موش صحرایی انتخاب شدند كه از نظر سن و جنس، محیط زیست و تغذیه از شروع تحقیق در محل نگهداری و شرایط یكسان بودند. به غذای گروه A، 5 g/kg جوششیرین و به غذای گروه 10 g/Kg B جوش شیرین اضافه گردید [غذای گروه C (كنترل) فاقد جوششیرین بود]. پس از سه ماه معالجه حیوانات با اتر بیهوش شدند و از قلب آنها بطور مستقیم خون گرفته شد. پس از جداسازی سرم، آزمایش اندازهگیری Ca صورت پذیرفت.
نتایج: كلسیم گروه كنترل8.5 mg/dl، گروه 7.9 mg/dl A و كلسیم گروه 7.9 mg/dl Aبدست آمد كه این تغییرات بین گروه C و A چندان قابل ملاحظه نبود، لیكن بین گروه B با A و B با C كاملا قابل توجه بود (P<0.02).
نتیجهگیری: در این تحقیق مشاهده گردید افزودن جوش شیرین به رژیم غذایی موش صحرایی باعث كاهش كلسیم سرم میگردد كه در مجموع میتواند تأثیر بسزایی بر بسیاری از واكنشهای بیوشیمیایی بگذارد.