متن زیر چكیده می باشد، برای دریافت متن كامل مقاله بر روی فایل مقاله كلیك كنید
پنبه دانه دارای 26 درصد چربی است و كنجاله حاصل از فرآیند روغن كشی آن دارای حدود 45 درصد پروتئین است ولی به دلیل داشتن تركیب سمی گوسیپول از آن برای تغذیه دام استفاده می شود. اثر مخلوط حلال های آب : استن : هگزان به نسبت های (1:39:60)، (3:53:44) و (3:67:30) و نیز انجام فرآیند استخراج مرطوب پروتئین برای تهیه كنسانتره پروتئینی خوراكی از كنجاله پنبه دانه رقم ورامین بررسی شد. در كنسانتره های تولید شده میزان فیبر خام، ازت محلول، چربی، طبق روشهای استاندارد و گوسیپول آزاد و كل به روش HPLC تعیین شد. نتایج نشان داد كه كنسانتره حاصل از استخراج با حلال آب : استن : هگزان به نسبت (1:39:60) بدون انجام فرآیند استخراج مرطوب، براساس استانداردهای جهانی برای انسان قابل استفاده است.