متن زیر چكیده می باشد، برای دریافت متن كامل مقاله بر روی فایل مقاله كلیك كنید
در تولید سنتى شیره انگور براى كاهش اسیدیته آن از خاك رس محلى استفاده مى شود. املاح معدنى موجود در خاك رس مى تواند بر محصول نهایى تأثبر منفى داشته باشد. در این تحقیق از شیره تولید شده در روستاهاى مختلف استان خراسان به طور تصادفى 11 نمونه گیری انجام و تعدادى از پارامترهاى استاندارد براى وجود آلاینده هاى معدنى و شن اندازه گیرى شد. در شیره هاى انگور تولید شده مقدار عناصر سنگین كادمیوم، نیكل و كبالت بیش از حد مجاز است كه مى تواند ناشى از تركیب خاك كشاورزى منطقه و خاك رس مورداستفاده در فرآیند تولید این محصول باشد. درضمن، ذرات خاك موجود در این محصول نیز زیاد است كه به دلیل عدم شستتشوی انگور درحد مطلوب و استفاده از مقدار زیادى خاك رس در تهیه شیره و نامناسب بودن كیفیت تصفیه نهایى محصول مى باشد. لذا بهینه كردن روش تولید سنتى شیره انگور جهت حمایت از مصرف كننده ضرورى مى باشد.