متن زیر چكیده می باشد، برای دریافت متن كامل مقاله بر روی فایل مقاله كلیك كنید
زمینه و هدف: استنس یکی از قدیمیترین مواد قالب گیری است که در حال حاضر نیز استفاده می شود و سیلان استنس یکی از مهمترین خواص فیزیکی به منظور قالب گیری می باشد. این مطالعه جهت بررسی میانگین سیلان استنس ایرانی پیشرو و مطابقت آن با استاندارد و همچنین مقایسه آن با استنس های شناخته شده Kerr، Kemdent و Harvard صورت گرفته است.
روش بررسی: جهت انجام این بررسی مطابق روش ارائه شده در استاندارد ADA از هر استنس دو نمونه به قطر ده میلی متر و ارتفاع شش میلی متر آماده گردیده است. نمونه ها در دو دمای مختلف 37 و 45 درجه سانتی گراد در یک حمام آب گرم دقیق تحت فشاری معادل دو کیلوگرم (19.16) قرار گرفتند و سپس تغییرات ایجاد شده به وسیله یک میکرومتر دقیق اندازه گیری شد. لذا بر حسب درصد تغییرات نسبت به طول اولیه، میزان سیلان آن استنس در دمای خاص بدست آمده و بعد با معیارهای استاندارد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از نمونه های مختلف با استفاده از آنالیز واریانس یک سویه و دو سویه مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
یافته ها: طبق نتایج بدست آمده، درصد سیلان استنس Kerr در دمای 37 درجه سانتی گراد خارج از استاندارد ADA ولی مطابق با استاندارد BS 3880 بود و سه نمونه دیگر نیز طبق ADA در حد مبنای استاندارد قرار داشت (P<0.05). در دمای 45 درجه سانتی گراد درصد سیلان استنس Kerr مطابق با استاندارد ADA است و سه گروه دیگر کمتر از حد استاندارد ADA هستند، با این توضیح که استنس پیشرو ضعیفتر از بقیه بوده و فاصله بیشتری تا استاندارد دارد (P<0.05).
نتیجه گیری: در دمای 37 درجه سانتی گراد درصد، سیلان استنس Kerr با استاندارد ADA مطابقت ندارد ولی در دمای 45 درجه سانتی گراد سیلان استنس Kerr، Kemdent و Harvard به ترتیب به استاندارد نزدیک و استنس پیشرو از همه ضعیفتر و دور از استاندارد می باشد.