اخبار
منبع : ایران دانش

ایلان ماسک: برای ساخت شهر مریخی به هزار فروند استارشیپ نیاز خواهد بود

مدیرعامل اسپیس‌ایکس چندی پیش درباره‌ی جدول زمانی و وسایل نقلیه‌ی مورد نیاز برای رسیدن به مریخ و همچنین برپایی پایگاهی پایدار روی سیاره‌ی سرخ که بتواند به‌عنوان شهری واقعی به‌کار بیاید و از جمعیت محلی پشتیبانی کند، جزئیاتی تازه ارائه داد. گذشته از تمام جذابیت‌های استعمار مریخ، هدف ماسک چشم‌اندازی بلندمدت برای وی و شرکت هوافضایش محسوب می‌شود. جدول زمانی مورد بحث که ماسک به‌تازگی در پاسخ به طرفداران در توییتر بدان اشاره کرد، می‌تواند بسته به زاویه‌ی دید افراد، فوق‌العاده چشمگیر یا فوق‌العاده بلندپروازانه باشد.

ایلان ماسک در پاسخ به سوالی درباره‌ی اظهاراتش در رویداد پشتیبانی از کسب‌وکارهای نوپای نیروی هوایی ایالات متحده در کالیفرنیا، گفت که بیان داشته است برای ساخت شهری پایدار روی مریخ هزینه‌ی هر پرواز استارشیپ باید تنها درحدود 2 میلیون دلار باشد. ماسک در ادامه افزود، طبق برآوردهایش به‌منظور تبدیل آن شهر به واقعیت، اسپیس‌ایکس باید نزدیک به هزار فروند استارشیپ را بسازد و به پرواز درآورد تا محموله، زیرساخت و خدمه‌ی مورد نیاز در طول مسیری تقریبا 20 ساله به مریخ فرستاده شود. طولانی‌بودن این زمان بدین خاطر است که زمین و سیاره‌ی سرخ هر دو سال یک‌بار در نزدیک‌ترین فاصله به یکدیگر قرار می‌گیرند.

مقاله‌های مرتبط:

ماسک در صحبت‌های خود به موارد استفاده‌ی کوتاه‌مدت‌تر استارشیپ نیز اشاره کرد، از جمله مقدار ظرفیتی که این فضاپیما برای حمل‌ونقل‌های زمینی قادر به حمل خواهد بود. هدف از طراحی استارشیپ، حداکثرسازی استفاده‌ی مجدد است و ماسک نیز در همین راستا اشاره کرد که فضاپیمای نسل بعدی‌اش در حالت ایده‌ال می‌تواند روزانه سه بار پرواز کند. در صورت تحقق این هدف، استارشیپ سالانه بیش از هزار پرواز انجام خواهد داد؛ بدین معنا که اگر اسپیس‌ایکس بتواند درنهایت به تعداد راکت‌های فالکون ساخته‌شده تاکنون (تقریبا 100 فروند) استارشیپ بسازد و هرکدام از آن‌ها نیز قادر به حمل‌ونقل 100 تن محموله به فضا باشند، در آن صورت خواهد توانست در هر سال 10 میلیون تن محوله را به مدار پرتاب کند.

starship / استارشیپ

نسخه درحال ساخت mk1 از استارشیپ

برای درک بهتر رقم یادشده، ماسک خاطرنشان کرد که اگر تمام فضاپیماهای باری فعال کنونی را درنظر بگیریم، مجموع ظرفیت محموله‌ی آن‌ها تنها 500 تن در سال است که راکت‌های سری فالکون ساخت خود اسپیس‌ایکس به‌تنهایی نزدیک به نیمی از این ظرفیت را تشکیل می‌دهند.

توانایی ناوگان استارشیپ‌ها برای حمل محموله درخورتوجه است؛ با این حال، احتمالا در مقیاس زمانی کوتاه‌مدت متناسب با ظرفیت آن‌ها تقاضا وجود نخواهد داشت؛ اما درحقیقت ماسک آینده‌ای را پیش‌بینی می‌کند که در آن، فضای مداری، مکانی بسیار شلوغ‌تر و جایگاهی برای حمل‌ونقل مداری و سوخت‌گیری مجدد خواهد بود تا فضاپیماهای عازم ماه و مریخ بتوانند خود را برای سفری طولانی آماده کنند.

البته برای ساخت شهری دائمی و پایدار روی مریخ، باید نخست با پروازی سرنشین‌دار بدان‌جا برسیم. همچنین تا آن زمان باید گام مهم دیگری را نیز برداریم که شامل بازگردانندن فضانوردان به سطح ماه است. ناسا 2024 را به‌عنوان سال هدف خود برای تحقق این دستاورد تعیین کرده؛ اما اسپیس‌ایکس امیدوار است که استارشیپ را تا سال 2022 روی ماه فرود بیاورد. ماسک درگذشته اظهار داشته بود که مأموریت سرنشین‌دار به مریخ نیز تا سال 2024 به‌وقوع خواهد پیوست؛ اما باتوجه به وضعیت کنونی، این هدف همچون دیگر جداول زمانی‌اش به‌شدت بلندپروازانه به‌نظر می‌آید.

www.zoomit.ir
 

تایید رابطه علّی بین کیفیت خواب و اضطراب

در مطالعه‌ی جدیدی که در آن اسکن‌های‌ مغز افراد سالم مورد بررسی قرار گرفته است، دانشمندان می‌گویند که ارتباط علی بین کیفیت خواب و سطح اضطراب را نشان داده‌اند؛ ارتباطی که باتوجه به شیوع بالای اضطراب در جوامع امروزی، پیامدهای اجتماعی نیز به‌دنبال دارد. متیو واکر، دانشمند علوم اعصاب دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید:

ما عملکرد جدیدی را برای خواب پیدا کرده‌ایم؛ عملکردی که با سازماندهی مجدد ارتباطات موجود در مغز، موجب کاهش اضطراب می‌شود. به‌نظر می‌رسد که خواب عمیق یک عامل ضداضطراب طبیعی باشد.

البته نقش مهم خواب روی اضطراب موضوع تکان‌دهنده‌ای نیست. سال‌ها است که دانشمندان درمورد این موضوع که وقتی به قدر کافی نمی‌خوابیم، چه اتفاقی در مغز می‌افتد، هشدار می‌دهند و در آزمایش‌های بسیاری، پیامدهای خطرناک ناشی از محرومیت از خواب نشان داده شده است. با این حال، میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان به حد کافی نمی‌خوابیم و پژوهش جدید نشان‌دهنده‌ی مشکل بزرگ دیگری است که از کمبود خواب ناشی می‌شود.

پژوهشگران مغز 18 فرد بالغ جوان و سالم را در دو جلسه‌ی آزمایشی اسکن کردند. در جریان این جلسات، آن‌ها کلیپ‌های ویدئویی آزاردهنده‌ای را که برای ایجاد پاسخی عاطفی طراحی شده بود، تماشا کردند. یکی از این جلسات صبحی برگزار شد که شرکت‌کنندگان شب قبلش به‌خوبی خوابیده بودند و یکی از جلسات به‌دنبال شبی برگزار شد که در آن شرکت‌کنندگان تمام مدت را در آزمایشگاه بیدار مانده و به کارهایی مانند خواندن مطالب، تماشای فیلم و بازی‌های تخته‌ای مشغول شده بودند و در همین حین تحت نظارت قرار داشتند که نخوابند. پس از این جلسات، سطح اضطراب شرکت‌کنندگان به‌وسیله‌ی یک آزمون روانشناسی به نام stai اندازه‌گیری شد و نتایج نشان داد که فقط یک شب بی‌خوابی، موجب 30 درصد افزایش در سطح اضطراب این افراد شد. نویسندگان در مقاله‌ی خود توضیح می‌دهند:

78 درصد از تمام شرکت‌کنندگان در شرایط محرومیت از خواب از وجود اضطراب خبر می‌دادند که تاییدکننده‌ی تأثیر قوی فقدان خواب روی افزایش اضطراب در افراد سالم است.

علاوه‌بر‌این، نیمی از شرکت‌کنندگان محروم از خواب واقعا از حد اضطرابی که به‌عنوان آستانه‌ی پایه‌ی علائم اختلالات اضطرابی بالینی تعریف می‌شود، فراتر رفته بودند و همه‌ی این‌ها تنها با یک شب بی‌خوابی رخ داده بود.

اسکن‌های fmri نشان‌دهنده‌ی افزایش واکنش‌پذیری عاطفی در آمیگدال (که به کنترل واکنش جنگ یا گریز کمک می‌کند) و قشر سینگولیت قدامی‌خلفی (که در جریان پاسخ‌های عاطفی منفی برانگیخته می‌شود) مغز، به‌دنبال کاهش خواب بود. درحالی‌که فعالیت مناطق مغزی مذکور در شرکت‌کنندگانی که نخوابیده بودند، افزایش پیدا کرده بود، فعالیت قشر پیش‌پیشانی میانی که به تنظیم عواطفی نظیر اضطراب کمک می‌کند، اساسا متوقف شده بود.

خوانش‌های حاصل از آزمایش چندگانه خواب که در جریان خواب شرکت‌کنندگان ثبت شده بود، نشان می‌داد کسانی که مرحله‌ی خواب nrem طولانی داشتند، کمترین میزان اضطراب را تجربه کردند. پژوهشگران در مقاله‌ی خود توضیح می‌دهند:

مطالعات تجربی ما نشان می‌دهد که درون این تعامل، فقدان خواب می‌تواند به‌طور مستقیم موجب ایجاد سطوح بالایی از اضطراب در افرادی شود که اگر می‌خوابیدند، دچار این اضطراب نمی‌شدند. این یافته‌ها نشان‌دهنده‌ی تأثیر علّی اختلال خواب روی توسعه‌ی اضطراب است که فراتر از یک نشانه‌ی همبودی از اختلالات اضطرابی است (یعنی صرفا یک حضور هم‌زمان نیست).

اضطراب

پژوهشگران، نتایج آزمایش اولیه‌ی خود را سال گذشته گزارش کردند اما مقاله‌ی جدید آن‌ها که امسال منتشر شد، حاوی آزمایش‌های دیگری است که یافته‌های اولیه‌ را تأیید می‌کند. این آزمایش‌ها شامل گروه دیگری متشکل از 32 شرکت‌کننده است که آزمایش چندگانه خواب را تکرار کردند و نیز پژوهشی آنلاین که در آن، 300 شرکت‌کننده به سوالاتی درمورد وضعیت خواب شب و اضطراب روز بعد پاسخ می‌دادند. براساس این نتایج، حتی اختلال کم در خواب می‌تواند روی اضطراب تأثیر گذاشته و آن را پیش‌بینی کند. پژوهشگران می‌گویند به‌طور کلی، این داده‌ها هم نشان‌دهنده‌ی چارچوب عصبی است که توضیح می‌دهد چگونه و چرا خواب ناکافی در اضطراب نقش دارد و هم نشان‌دهنده‌ی عملکرد تسکین‌دهنده‌ی خواب nrem است که می‌تواند اضطراب را کاهش دهد. آن‌ها در مقاله‌ی خود می‌نویسند:

مطابق با اثر اضطراب‌زای محرومیت از خواب، ما نشان دادیم که حتی آشفتگی کم در کیفیت خواب یک شب تأثیر منفی روی اضطراب دارد. نتایج ما نشان می‌دهد که حتی بهبود کم در کیفیت خواب ممکن است پتانسیل کاهش اضطراب را داشته باشد و به‌عنوان یک عامل پیشگیری‌کننده‌ی غیردارویی عمل کند.

به‌عبارت دیگر خواب برای شما خوب است. نکته‌ی دیگر این است که همان‌طور که واکر می‌گوید:

کمبود خواب در مردم کشورهای صنعتی و نیز افزایش قابل‌توجه در اختلالات اضطرابی در همین کشورها، احتمالا موضوعی تصادفی نبوده و این دو عامل با هم ارتباطی علی دارند.

نکته‌ی آخر اینکه، خواب عمیق همچون داروی ضداضطرابی است که بسیاری از ما به‌دنبال آن هستیم و گاهی باید آن را امتحان کنیم.

نتایج این پژوهش در مجله‌ی nature human behaviour منتشر شده است.

www.zoomit.ir
 

طوفان "چرخه‌ای" سیاره مشتری را ببینید

ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری از طوفان سیاره مشتری منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، فضاپیما 'جونو'(juno) ناسا در بیست و سومین پرواز نزدیک خود از سیاره مشتری تصویری از 'طوفان چرخهای'(cyclonic storm) این سیاره به ثبت رسانده است.

?جونو این طوفان چرخه‌ای را در منطقه‌ای از مشتری که 'کمربند معتدل شمال شمال شمال شمال'(north north north north temperate belt) نام دارد، مشاهده کرد. 'کمربند معتدل شمال شمال شمال شمال' یکی از نوارهای ابری این سیاره گازی به شمار می‌آید.

این نوارها توسط وزش باد غالب در عرض‌های مختلف شکل می‌گیرد. طوفانی که در اینجا دیده می‌شود، تقریباً 1200 مایل(2000 کیلومتر) عرض دارد.

باد بیش‌وَز یا بادِ غالِب یا چیره‌باد(prevailing winds) بادی است که غالباً از جهت معینی بوزد و وفور آن از سایر بادهای آن منطقه بیشتر باشد. بادهای بیش‌وز معمولاً جهت گردش جو زمین را نشان می‌دهند. علت ایجاد موج‌های اقیانوس‌ها نیز همین بادهای بیش‌وز هستند.

?'کوین ام گیل'(kevin m. gill) دانشمند شهروندی این تصویر را با استفاده از داده‌های ابزار تصویربردار فضاپیمای junocam هنگامی که این فضاپیما در حدود 5 هزار و 300 مایل(8،500 کیلومتری) بالای این سیاره بود، ایجاد کرد.

فضاپیما جونو

جونو نام فضاپیمای رباتیکِ بدونِ سرنشینِ ناسا است که در چهارم ژوئیه? 2016 در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گرفت. این کاوشگر فضایی در پنجم اوت 2011 از فلوریدا به فضا پرتاب شده و شرکت لاکهید مارتین و مؤسسه تحقیقات جنوب غربی سازنده و پیمان‌کار هدایت آن هستند. این فضاپیما در مدار قطبی این سیاره قرار گرفته تا ترکیب، میدان گرانشی، میدان مغناطیسی، و مَگنِتوسفِرِ مشتری را بررسی کند. جونو همچنین تلاش‌هایی برای یافتن سرنخ‌هایی در مورد چگونگی تشکیل شدن این سیاره، از جمله احتمالِ داشتنِ یک هسته? سنگی، مقدار آب موجود در ژرفای جو آن، توزیع انبوه جِرمی، و بادهای عمیق آن که سرعت آن می‌تواند تا 618 کیلومتر (384 مایل) در ساعت برسد، خواهد داشت. پس از فضاپیمای گالیله که از 1995 تا 2003 این سیاره را دور زد، جونو دومین فضاپیمایی است که مدار مشتری را دور می‌زند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

ماهیت دانشگاه پیام نور بر مبنای مدیریت و آموزش سبز است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور توجه به مقوله محیط زیست در کشور را ضروری دانست و گفت: دانشگاه پیام نور با توجه به ماهیت و ساختار آن که مبتنی بر آموزش‌های ترکیبی و به طور ویژه الکترونیکی است، تاکنون نقش بسیار موثری در مدیریت سبز و کاهش استفاده از کاغذ و ایاب و ذهاب به خصوص در حوزه تولید محتوا و کتب الکترونیکی و آزمون‌های الکترونیکی منجر به کاهش خسران محیط زیست داشته است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد علی کریمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور در سومین همایش ملی آموزش محیط زیست که در دانشگاه پیام نور و به صورت وبینار برگزار شد، با بیان این‌که ماهیت دانشگاه پیام نور بر مبنای مدیریت و آموزش سبز است، افزود: محیط زیست یکی از دغدغه‌های مهم بشر امروز است. هم راستا با افزایش سطح فناوری‌های جدید و پیشرفت علم، توجه به مقوله محیط زیست نیز اهمیت یافته و امروزه بسیاری از کشورها برای حفظ و ارتقای محیط زیست تلاش می‌کنند.

وی با عنوان اینکه در یک دهه اخیر اتفاقاتی که در حوزه فناوری رخ داده، بیشتر دوست‌دار محیط زیست بوده است، افزود: حرکت هدفدار جهانیان و پروتکل‌ها و معاهده‌های متعدد بین‌المللی در این جهت نظیر مونترال، کیوتو و پاریس این امید را به وجود آورده که بتوانیم بر مشکلات زیست محیطی موجود غلبه کرده و با اولویت‌بخشی به رویکردهایی همچون حذف و جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های نو و تجدیدپذیر و بازنگری و اصلاح رویه‌ها در بخش‌های صنعت، کشاورزی، تولید و مصرف بخش عظیمی از دغدغه‌های زیست محیطی و در راس آنها بحران اثر گلخانه‌ای را مرتفع کنیم.

دکتر کریمی افزود: آموزش سهم قابل توجهی در تحقق این امر خواهد داشت و دانشگاه پیام نور می‌تواند با گسترش آموزش در این زمینه پیشرو باشد.

وی تصریح کرد: انتظار می‌رود مدیران عالی رتبه اجرایی کشور در راستای تحقق اسناد بالادستی به‌ویژه سند چشم‌انداز توسعه تلاش مضاعفی داشته باشند تا بتوانیم شاهد کاهش معضلات زیست محیطی در کشور باشیم.

وی تلاش در جهت تحقق شعار مهم این حوزه توسط هر فرد دغدغه‌مند و دوستدار  محیط زیست با عنوان 'شروع از خود و توجه به حقوق دیگران' را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

زمان عرضه هدست‌های واقعیت افزوده اپل 3 سال به تعویق افتاد

گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت "اپل" برخلاف وعده‌های پیشین قصد دارد هدست‌های هوشمند را در سال 2023 عرضه کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی.ان.بی.سی، چندی پیش اپل اعلام کرده بود هدست واقعیت افزوده هوشمند خود را در سال 2020 عرضه خواهد کرد اما بنابر آخرین اخبار این شرکت بنابر دلایلی تاریخ عرضه این محصول هوشمند خود را به تعویق انداخته است و قرار است این محصول را در سال 2023 عرضه کند.

به گزارش وبسایت 'ماندِی'(monday)، در حال حاضر بین شرکت‌های فناوری جهان رقابت وجود دارد که بتوانند عینک هوشمند واقعیت افزوده‌ای توسعه دهنده که نه تنها کوچک باشد بلکه کاربران بتوانند از آن همانند یک عینک معمولی نیز استفاده کنند.

'مینگ چی کو'(ming-chi kuo) تحلیلگر ارشد اپل، در اوایل ماه اکتبر گفت که اپل قصد دارد هدست واقعیت افزوه هوشمند خود را در سال 2020 عرضه کند اما گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که این شرکت تصمیم گرفته است که تاریخ عرضه را سه سال دیگر به تعویق اندازد.

هدست واقعیت مجازی این غول فناوری قادر خواهد بود با بازی‌ها، ایمیل، پیام‌ها و نقشه گوشی آیفون همگام‌سازی شود. این عینک همچنین به لنزهای هولوگرافی نیز مجهز خواهد شد که به احتمال زیاد به عنوان ستون فقرات دستگاه عمل خواهند کرد و تجربه واقعیت افزوده را زنده‌تر خواهند کرد.

پتنت اخیری که توسط اپل ثبت شده، نشان می‌دهد که شرکت اپل این فناوری را به عنوان دستگاه نمایشگر توصیف کرده و از یک ترکیب‌کننده بازتابنده هولوگرافیک استفاده می‌کند.به نظر می‌رسد که اپل تصور می‌کند این فناوری هولوگرافیک که قادر به بازتاب نور در محیط است، می‌تواند اشیاء ارائه شده در نمایشگر هدست را بیشتر با هم ترکیب کند. به این ترتیب عمق دید هدست بیشتر شده و خستگی چشم و حالت تهوع کاربر را کاهش می‌دهد. اخیرا فیسبوک هم با شرکت 'ری‌بن' همکاری کرده تا روی ساخت عینک واقعیت افزود خود کار کند.

اطلاعات حاکی از آن است که اپل تنها به 1000 کارمند خود درباره جزئیات عرضه محصولات واقعیت افزوده آینده خود گفته است زیرا اپل درباره جزئیات یک محصول خاص معمولا تنها چند کارمند خود را در جریان قرار می‌دهد.

بنابر گزارش پایگاه 'اینفورمیشن'(the information) هدستی که اپل عرضه خواهد کرد از نظر اندازه مشابه هدست واقعیت مجازی 'oculus quest 'فیس‌بوک خواهد بود و این محصول به رایانه احتیاج ندارد، اما کاربران زمان استفاده از آن در هنگام پیاده روی قطعا احساس خوشایندی نخواهند داشت چرا که خیلی بزرگ خواهد بود. گزارش دیگری نشان می‌دهد که هدست و عینک‌های اپل از دوربین‌هایی برای واقعیت افزوده استفاده می‌کند، مشابه آنچه در حال حاضر در آیفون‌ها و آیپدهای جدید این شرکت وجود دارد. به عنوان مثال فناوری واقعیت افزوده در آیفون، به شما امکان می‌دهد یک مبل دیجیتالی را در اتاق نشیمن خود قرار دهید تا ببینید آیا مبل برای این قسمت خانه شما مناسب خواهد بود یا خیر.

هدست هدست 'هولولنز 2 '(hololens 2) شرکت مایکروسافت و همچنین هدست 'مجیک لیپ'(magic leap) استارتاپ امریکایی 'مجیک لیپ' نیز از واقعیت افزوده استفاده می‌کنند، اما اندازه آنها بزرگ است. پیشتر، اخباری منتشر شد که نشان می‌داد شرکت مایکروسافت قصد دارد با وزارت دفاع آمریکا در تامین هدست‌های واقعیت مجازی همکاری کند. در این راستا، مایکروسافت موظف شد تا هولولنزهای خود را اصلاح کند و آنها را با قابلیت‌های بیشتر در اختیار نیروهای نظامی بگذارد.

اکنون، ارتش آمریکا در پروژه‌ای موسوم به 'ivas'، از آخرین نمونه یک هدست سبک‌وزن رونمایی کرده است که به سربازان امکان می‌دهد عناصر دیجیتالی را با دامنه دید خود ادغام کنند. بدین ترتیب ممکن است سربازان آمریکایی، به‌زودی بتوانند سربازان دشمن را تنها با کمک یک هدست واقعیت مجازی شناسایی کنند. در پروژه ivas، سربازان می‌توانند با کمک یک نمونه اصلاح شده از  هولولنز مایکروسافت، از کاربردهای آموزش مجازی نیز بهره ببرند.

'کریس اشنایدر'(chris schneider)، مدیر پروژه ivas گفت: ما سعی داریم به‌ زودی، توانایی جدیدی برای سربازان فراهم کنیم تا بتوانند افراد مورد نظر خود را جستجو و به سرعت شناسایی کنند. ارتش آمریکا برای رسیدن به این هدف، از هدست‌ استفاده می‌کند تا نظارت و شناسایی را از یک زاویه دید دیجیتال برای سربازان فراهم کند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

حواشی یک تحصن سه هفته‌ای

یکی از دانشجویان دانشگاه تهران در حالی روز گذشته نوزدهمین روز تحصن خود در مقابل کتابخانه مرکزی این دانشگاه را سپری کرد که مسئولان دانشگاه ادعای این دانشجو در خصوص ستاردار شدن را رد می‌کنند.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران از اواخر ماه گذشته نسبت به آنچه که از آن به عنوان ستاره دار شدن عنوان می کند با در دست گرفتن پلاکاردی مقابل کتابخانه مرکز دانشگاه تحصن کرده و خواستار روشن شدن وضعیت تحصیلی خود در دوره دکتری شده است.

این دانشجو که در نوزهمین روز تحصن خود قرار دارد رتبه 10 آزمون دکتری سال 98 در رشته حقوق را کسب کرده است اما مدعی است که به دلیل سابقه فعالیت‌ صنفی در دوره دانشجویی به دستور حراست دانشگاه در مصاحبه علمی رد شده است.

در همین زمینه دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مسئله این دانشجو به هیچ عنوان سیاسی نیست. در واقع او ادعا می‌کند علی رغم کسب نمره قبولی در دوره دکتری رشته حقوق دانشگاه تهران نام او را به عنوان پذیرفته نهایی اعلام نشده است که البته این ادعا دروغی بیش نیست.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه رتبه دانشجویان در آزمون کتبی دوره دکتری تنها معیار پذیرش محسوب نمی‌شود، گفت: دانشجویان دکتری دانشگاه‌ها علاوه بر آزمون کتبی در دوره دکتری باید در مصاحبه عملی نیز شرکت کنند. دانشجویی که نتوانند رتبه قابل قبولی در دوره مصاحبه کسب کند. اگرچه رتبه کتبی آنها خوب باشد اما نمی توانند به دانشگاه ورود کنند. همچنانکه امسال رتبه یک کنکور به دلیل عدم کسب حد نصاب لازم در مصاحبه در رشته تئاتر نیز پذیرفته نشده است.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه نمره و کارنامه مصاحبه دانشجوی معترض به وی ارائه شده، خاطرنشان کرد: این دانشجو مدعی بود که اساتید نمره و حد نصاب لازم را برای پذیرش او در دانشگاه اعلام کرده‌اند اما دانشگاه به دلیل فعالیت‌های سیاسی او مانع پذیرش شده است. در صورتیکه این ادعا واقعیت ندارد. من حتی کارنامه مصاحبه او با اساتید و نمره‌ای که اساتید اعلام کرده‌اند را به خود دانشجو ارائه دادم.

دکتر سرسنگی در خصوص این ادعا که دانشجوی مورد نظر به دلیل ستاره دار شدن از پذیرش در دوره دکتری دانشگاه تهران منع شده است نیز گفت: به یقین این دانشجو نمره قبولی را برای پذیرش در دوره دکتری دانشگاه تهران کسب نکرده و ادعای رد پذیرش او به دلیل ستاره دار شدن واقعیت ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بحث ستاره دار شدن حقیقت داشت، یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران که سابقه طولانی در انجام فعالیت‌های سیاسی دارد طبیعتا باید این دانشجو نیز از پذیرش در دانشگاه‌ها به دلیل ستاره دار شدن منع می‌شد. این در حالیست که امسال این دانشجو علی رغم سابقه سیاسی در مقطع ارشد دانشگاه تهران پذیرفته شد و سر کلاس‌های درس حضور دارد. بنابراین اینکه دانشجویی با به دست گرفتن تابلویی گروهی از دانشجویان را دور خود جمع کند و با احساسات آنها بازی کند درست نیست.

دکتر سرسنگی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران که چندین برابر دانشجوی مدعی، فعالیت سیاسی انجام داده و حتی هفت سال نیز سابقه زندانی شدن را دارد، نیز از تحصیل محروم نشده و امسال در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران پذیرفته شد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان این دانشگاه مسائل علمی را با مسائل صنفی و سیاسی درگیر نمی‌کند، افزود: دانشجوی مدعی به دلیل مسائل سال 96 در دادگاه بدوی به 6 سال زندان محکوم شد که البته این حکم در دادگاه تجدید نظر در حال بررسی است. به همین جهت این دانشجو مدعی است که به دلیل فعالیت‌های سیاسی ستاره دار شده در حالیکه ما همین امسال دانشجویانی را پذیرش کردیم که سال‌ها به دلیل فعالیت‌های سیاسی در زندان حضور داشتند. 

دکتر سرسنگی خاطرنشان کرد: روند اعتراض دانشجویان به مسائل آموزشی باید به این شکل باشد که آنها نامه‌ اعتراضی خود را به واحد مربوطه ارسال کنند. من حتی به این دانشجو تاکید کردم که وقت ملاقاتی با رئیس دانشگاه هماهنگ کنند که البته او این پیشنهاد را نپذیرفت و جای تعجب دارد فردی که خواسته آموزشی دارد چرا باید این ملاقات را نپذیرد. در واقع مسئله این فرد به هیچ عنوان آموزشی نیست و دنبال ایجاد فضایی است که بر اساس آن تلقین کند که دانشگاه با دانشجویان برخورد مناسبی ندارد.

وی خاطر نشان کرد:دانشجوی معترض باید به این موضوع بیندیشد که چه ویژگی‌های از فعالیت سیاسی دارد که نظام و مجموعه دانشگاه برای تعلیق یا ستاره دار شدن اون اقدام کنند، متاسفانه این فرد خود را مبارز اصلی ایران تصور می‌کند در حالیکه اصلا همچین تصوری درست نیست و این دانشجو دچار نوعی خودشیفتگی شده است و با ادامه این نوع اقدامات نمی‌تواند دانشگاه را برای پذیرش در دوره دکتری تحت فشار قرار بدهد

این در حالی است که دانشجوی فوق با انتشار جوابیه‌ای در گروهای صنفی دانشجویی فضای مجازی ادعا کرده است: سازمان سنجش آموزش کشور در کارنامه نهایی آزمون دکتری من جمله «نقص در پرونده و مراجعه به سازمان سنجش» را درج کرده است. همچنین تاکنون دبیرخانه گزینش دانشجو به درخواست من مبنی بر صدور کارنامه نهایی کنکور دکتری پاسخ منفی داده و آن را منوط به اجازه نهاد امنیتی کشور دانسته است.

در ادامه این دانشجو با اشاره به اظهارات معاون فرهنگی دانشگاه تهران در خصوص وضعیت تحصیلی‌اش مدعی شده است: مقایسه من با دیگر دانشجویان دارای سوابق فعالیت سیاسی و ...  بسیار قابل تامل است. پیشنهاد می‌کنم آقای سرسنگی انگشت اتهام خویش را به سمت مسئولین دانشگاه، سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم بگیرند که با عدم حمایت خود از فعالین صنفی زمینه‌ساز بروز نارضایتی شده‌اند.

این دانشجوی متحصن در پایان ادعاهای خود با بیان اینکه درخواست کنونی من رفع ستاره‌داری و ثبت‌نام در دانشگاه است، مطرح کرد: اقدام غیرقانونی دانشگاه تهران در خصوص نمره مصاحبه‌ام را متعاقباً از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری خواهم کرد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

توقف رشد تومور با یک داروی مهار کننده گلوتامین

ترکیبی که توسط محققان موسسه "جان هاپکینز" ابداع شده است و متابولیسم گلوتامین را مهار می‌کند، می‌تواند رشد تومور را کند کرده و ریزمحیط تومور را تغییر داده و تولید سلول‌های t ضد تومور با دوام و بسیار فعال را ترویج می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، محققان موسسه جان هاپکینز یک دارو که یک نسخه فرآوری شده از آنتاگونیست گلوتامین don است را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که به طور فعال در تومور سرطانی کاربردی باشد.

دکتر 'جاناتان پاول' دانشیار موسسه ایمونوتراپی سرطان جان هاپکینز و همکارانش با توجه به نقش حیاتی گلوتامین در تقویت متابولیسم لازم برای رشد تومورهای سرطانی گفتند: از لحاظ نظری این ترکیب می‌تواند در طیف گسترده‌ای از انواع سرطان استفاده شود.

مطالعه آنها که در مجله science منتشر شده است، تفاوت‌های شگفت آوری در مسیرهای متابولیک سلول‌های سرطانی و سلول‌های t مؤثر نشان داد.

پاول می‌گوید این دارو می‌تواند به عنوان یک 'ایست بازرسی متابولیک' در معالجه سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: با هدف قرار دادن متابولیسم گلوتامین، ما نه تنها قادر به مهار رشد تومور و تغییر ریزمحیط آن شدیم، بلکه سلول‌های t را به شکلی تغییر دادیم که ایمونوتراپی سرطان را به طور قابل توجهی افزایش دادیم.

وی ادامه داد: اگرچه متابولیسم گلوتامین یکی از اجزای کلیه سلول‌های بدن است، اما پروتئین don سلول‌های تومور را به صورت انتخابی هدف قرار می‌دهد، زیرا آنها برای گلوتامین شکننده ترین هستند. آنچه در معالجه متابولیک بروز می‌کند و برای من به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است این است که درمانی مانند درمان ما انتخابی عمل می‌کند و به طور ترجیحی روی سلول‌هایی که بیشترین مشکل را دارند تأثیر می‌گذارد.

پاول و همکارانش این دارو را با نام تجاری 'jhu083' در مدل‌های موش دارای سرطان روده بزرگ، لنفوم و ملانوم مورد آزمایش قرار دادند.

پاول می‌گوید: در ابتدا فکر ما این بود که اگر بتوانیم متابولیسم تومور را هدف قرار دهیم، می‌توانیم به دو هدف برسیم. اول رشد آهسته تومور و دوم تغییر دادن ریزمحیط تومور.

این تیم تحقیق نشان داد که درمان با 'jhu083' در موش‌ها منجر به کاهش معنی داری در رشد تومور و بهبود بقا در بسیاری از مدل‌های مختلف سرطان با متابولیسم سلول تومور و اثرات آن بر ریزمحیط تومور شد.

در تعدادی از موش‌ها، درمان با 'jhu083' به تنهایی منجر به درمان شد. این روش درمانی به دلیل تشدید پاسخ متابولیسم طبیعی بر ضد تومور باعث تسهیل این درمان می‌شود و درمان را ماندگار می‌کند. بدین معنی که وقتی محققان این موش‌های پاک شده از سرطان را به تومورهای جدید آلوده کردند، دریافتند که تقریباً بدن همه موش‌ها تومور جدید را رد می‌کند. این نشان می‌دهد که درمان 'jhu083' حافظه ایمنی قدرتمندی را برای تشخیص و حمله به سرطان جدید ایجاد کرده است.

پاول گفت: ما دریافتیم که 'jhu083' تأثیر بسیار مثبت و مستقیمی بر روی سلول‌های ایمنی بدن دارد و حالا باید علت آن را بررسی کنیم.

پس از تجزیه و تحلیل و مقایسه بیان ژن در سلول‌های تومور تحت درمان و نوعی سلول ایمنی به نام سلول‌های t موثر، پاول و همکارانش به تفاوت در بیان ژن مربوط به متابولیسم رسیدند که به آنها اجازه می‌داد حدس بزنند که چگونه سلول t خود را در مقابله با تومور آماده می‌کند.

آنها برخی از شباهت‌ها را پیدا کردند، اما برنامه‌ریزی متابولیک سلول‌های تومور و سلول‌های ایمنی t مؤثر کاملاً متفاوت بود و محققان از این تفاوت‌ها با داروی مسدود کننده گلوتامین سوءاستفاده می‌کنند.

این تفاوت‌ها به سلول‌های t موثر اجازه می‌دهد با تولید سلول‌های t با دوام و بسیار مؤثر و فعال در نفوذ به تومور واکنش دهند.

پاول خاطرنشان کرد: با مسدود کردن متابولیسم گلوتامین، ما این سلول‌ها را ماندگارتر و فعال‌تر کردیم.

این گروه همچنین نشان داد که درمان تومورها با 'jhu083' باعث افزایش کارآیی سلول درمانی می‌شود. سلول درمانی نوعی از درمان سیستم ایمنی است که در آن سلول‌های t ایمنی بدن قبل از اینکه به بیماران تزریق شود، برای تقویت پاسخ ایمنی در برابر سرطان در آزمایشگاه جمع آوری و به تعداد زیادی کشت می‌شود.

این یافته ها نشان می‌دهد که این رویکرد جدید ممکن است برای تقویت یک نوع امیدوارکننده از سلول‌های ایمنی جدید به نام 'car-t' مورد استفاده قرار گیرد.

در مطالعات بعدی پاول و همکارانش می‌خواهند چگونگی ترکیب 'jhu083' با انواع مختلف سیستم ایمنی درمانی را بررسی کنند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

احتمال عرضه "آیپد پرو" در اوایل 2020 با حسگر سه بعدی جدید

گفته می‌شود به احتمال زیاد نسخه بعدی تبلت‌های مخصوص اپل موسوم به "آیپد پرو"(ipad pro) اوایل سال 2020 میلادی با تمرکز بر فناوری واقعیت افزوده عرضه خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، مشتاقان محصولات اپل باید مدتی برای نسخه بعدی ipad pro صبر کنند، هرچند این صبر احتمالا به برخی از ویژگی‌های هوشمندانه و دلپذیر منتهی خواهد شد.

منابع بلومبرگ ادعا می‌کنند اپل در نظر دارد تبلت جدید خود را در نیمه اول سال 2020 عرضه کند و شامل دو دوربین و همچنین یک سیستم حسگر سه بعدی برای تشخیص چهره و کمک به کاربران برای تهیه مدل از اتاق‌ها، اشیاء و افراد به منظور استفاده در واقعیت افزوده(ar) خواهد بود.

گفته می‌شود حسگر سه بعدی شایعه شده در آیفون‌ها نیز بعدا به بازار خواهد آمد. بنابراین اگر می‌خواهید از اولین نرم افزار اپل مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده استفاده کنید، باید یک 'آیپد پرو' بخرید.

منابع مذکور همچنین ادعا کردند که اپل قصد دارد یک هدست واقعیت افزوده و واقعیت مجازی مختلط را در سال 2022(شاید هم در سال 2021) عرضه کند و به دنبال آن عینک‌های واقعیت افزوده خود را در سال 2023 عرضه خواهد کرد.

گفته می‌شود کاربران با این عینک، تجربه پیچیده‌ای از واقعیت افزوده را خواهند داشت، به طوری که قادر خواهند بود در جلو و پشت اشیاء واقعیت افزوده قدم بزنند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

برنامه‌های ویژه تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد برای روز دانشجو

مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی از برنامه‌های ویژه این اداره کل برای روز دانشجو در واحدهای دانشگاهی خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد قربانی گلشن آبادی مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست آموزشی تشکیلاتی «بانوی مومن انقلابی» ویژه اعضای فعال تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران صبح امروز (سه‌شنبه 21 آبان) در کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه، اظهار داشت: اکنون در نبرد چند جانبه‌ای قرار داریم که دشمنان سعی دارند در جبهه های مختلف فرهنگی و اقتصادی به مصاف جمهوری اسلامی ایران برآیند، در این راستا ده‌ها کانال ماهواره ای فارسی زبان تلاش دارند که با هجمه های سهمگین خود جوانان را هدف قرار دهند.

مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های دشمن در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی که با ابزارها و روش‌ها و متدهای جدید صورت می‌گیرد، تشکل‌های دانشجویی باید بدانند که در کجای این جبهه فرهنگی قرار دارند.

وی با اشاره به نقش مهم حضور دانشجویان خواهر در برنامه های تشکیلاتی گفت: حوزه زنان حوزه حساس و اساسی است. با توجه به اهمیت این موضوع تشکل‌های دانشجویی به ویژه تشکل‌های خواهران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و باید محکم و استوار بایستند و برای حل مشکلات به کمک کشور بیایند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر قربانی از برنامه‌های ویژه اداره کل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی برای روز دانشجو خبر داد و گفت: 16 آذر امسال برنامه‌های ویژه‌ای برای دانشجویان خواهر دانشگاه آزاد اسلامی در واحد دانشگاهی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

لزوم استفاده از ظرفیت دروس معارف اسلامی در حوزه فرهنگ عفاف و حجاب

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه ستاد عفاف و حجاب این وزارت، بر لزوم استفاده از ظرفیت دروس معارف اسلامی در حوزه فرهنگ عفاف و حجاب تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا غفاری، در این جلسه که با حضور اعضای ستاد عفاف و حجاب وزارت علوم و اعضای گروه بازرسی وزارت کشور در سالن مفتح وزارت علوم برگزار شد، ضمن تبریک ایام ماه ربیع‌الاول و اعیاد مبارک پیش‌رو به گستردگی وظیفه وزارت علوم در موضوع عفاف و حجاب پرداخت و اظهار داشت: با توجه به مأموریت‌های دانشگاه‌ها در پرورش نسل آینده کشور باید در همه عرصه‌های آموزشی، تربیتی و عملکردی در حوزه فرهنگ‌سازی عفاف و حجاب اهتمام جدی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در در شرع مقدس اسلام درخصوص عفاف و حجاب تأکیدات فراوانی داریم، گفت: با توجه به خصلت چندگانه این موضوع لازم است هم در حوزه عمل و هم در حوزه نظر، همه واحدهای آموزش عالی باهم همکاری مؤثر و هم‌افزا داشته باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه، به ارائه گزارش فعالیت‌های یک‌ساله دانشگاه‌ها و ستاد وزارت علوم پرداخت و مجموعه اقدامات مدیریتی، ترویجی، نظارتی، پژوهشی و مشاوره‌ای را تبیین کرد.

دکتر غفاری با اشاره به تفکیک دو حوزه باور و رفتار در حوزه عفاف و حجاب به ظرفیت دروس معارف اسلامی برای درونی‌سازی باور این فرهنگ غنی اشاره کرد و افزود: تبیین صحیح و منطقی اهمیت و ضرورت فرهنگ عفاف و حجاب، تضمین‌کننده باور و رفتار مناسب در این حوزه خواهد شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در ادامه اعضای ستاد عفاف و حجاب وزارت علوم به ارائه دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

اطلاعات سلامتی میلیون‌ها آمریکایی در دستان گوگل

بنا بر گزارشات فاش شده از سوی روزنامه "وال‌استریت ژورنال"(the wall street journal) گوگل درحال جمع‌آوری اطلاعات سلامتی میلیون‌ها آمریکایی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، شرکت 'آسنشن'(ascension) که دومین سیستم بزرگ نظارت بر سلامتی در آمریکا است، در حال به اشتراک‌گذاری نتایج آزمایشگاهی، معاینات، تشخیص‌ها و سوابق بیماری میلیون‌ها آمریکایی با شرکت گوگل است.

همچنین در این اطلاعات نام و تاریخ تولد کامل بیماران هم درج شده است.

این پروژه، 'nightingale' نام گرفته و یک شخص آگاه گفته که حداقل 150 نفر از کارمندان گوگل به اطلاعات دهها میلیون بیمار دسترسی دارند.

بر اساس گزارشات منتشر شده، گوگل از این اطلاعات برای طراحی نرم‌افزار جدید مبتنی بر 'هوش مصنوعی' استفاده می‌کند.

اگرچه ممکن است این پروژه به نوعی تجاوز به حریم خصوصی مردم تلقی شود، اما قانون بیمه 'hippa' معمولا به بیمارستان‌ها اجازه می‌دهد داده‌های خود را با شرکای تجاری به اشتراک بگذارند و این در حالی اتفاق می‌افتد که بیماران خبری از این رد و بدل اطلاعات ندارند.

همانند گوگل شرکت‌های بزرگی چون 'آمازون'، 'اپل' و 'مایکروسافت' هم تلاش می‌کنند که به حوزه سلامتی و مراقبت‌های بهداشتی ورود پیدا کنند.

با این اوصاف به احتمال زیاد در آینده شاهد تعداد بیشتری از این موارد خواهیم بود. ولی امید است که این شرکت‌ها حداقل سوابق بیمار را امن نگاه دارند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

اعلام مهلت تغییر محل آزمون پایان ترم دانشجویان پیام نور

کلیه دانشجویان دانشگاه پیام‌نور تا 11 آذرماه سال جاری فرصت دارند با مراجعه به سامانه گلستان به نشانی reg.pnu.ac.ir جهت انتخاب محل آزمون پایان ترم خود اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، دانشگاه پیام نور به منظور برنامه ریزی دقیق برای آزمون پایان ترم، مهلت مذکور به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد و کلیه دانشجویانی که مایل به تغییر محل آزمون خود هستند باید با مراجعه به سامانه گلستان و ازطریق ورود به منوی 1- آموزش 2- دانشجو 3- درخواست ها 4- انتخاب محل آزمون مسیر زیر اقدام به انتخاب محل آزمون خود نمایند.

دانشجویان بدهکار پس از 24 ساعت از زمان پرداخت شهریه قادر به انتخاب محل آزمون خود هستند. در مراکز تهران جنوب، تهران شمال، تهران غرب و تهران شرق، دانشجو صرفا مجاز به انتخاب یکی از این مراکز مطابق با رشته اجرایی در هر یک از این مراکز می باشد.

دانشجویان برون مرزی مجاز به انتخاب محل آزمون نمی باشند. همچنین اگر دانشجویی قصد ندارد که محل آزمون خود را خارج از مرکز تحصیلی خود قرار دهد نیاز به انجام عملیات در این پردازش ندارد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

تصاویر گذر عطارد از مقابل خورشید

علاقه‌مندان به نجوم در سراسر دنیا دیروز عصر شاهد یکی از پدیده‌های زیبای آسمانی بودند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، دیروز رصدگران شاهد یک پدیده نادر آسمانی در سراسر جهان بودند.

این رویداد که با عنوان 'گذر' شناخته می‌شود، تنها هر 13 سال یک بار اتفاق می‌افتد و تنها با تجهیزات مناسب و بدون حضور ابر قابل رویت است.

به این ترتیب دیروز غروب سیاره عطارد از مقابل خورشید عبور کرد. پدیده گذر عطارد از مقابل خورشید از ساعت 11:35 به وقت گرینویچ آغاز شد و 5 ساعت و نیم به طول انجامید.

بنابراین زمان زیادی برای رصد وجود داشت.

در انگلیس، جوامع آماتور نجومی و رصدخانه‌های عمومی رویدادهایی را برگزار کردند و اعضای آن توانستند از طریق تجهیزاتی مناسب و تخصصی با خیالی آسوده پدیده گذر را ببینند.

پروفسور 'مایک کروز'(mike cruise) رئیس انجمن سلطنتی نجوم انگلیس اظهار کرد، پدیده گذر یک نمایش آشکار از چگونگی حرکت سیارات به دور خورشید است.

وی ادامه داد، این پدیده به این دلیل اتفاق می‌افتد که عطارد یکی از دو سیاره منظومه شمسی است که نزدیک‌تر از زمین به دور خورشید می‌چرخد.سیاره دیگر هم زهره است.

گفتنی است در هر قرن تنها 13 یا 14 گذر برای عطارد وجود دارد. از دید ما در زمین، عطارد از بالا یا پایین خورشید عبور می‌کند. اما گاهی اوقات مدارهای زمین و عطارد به گونه‌ای در کنار هم قرار می‌گیرند که عطارد مستقیما میان زمین و خورشید عبور می‌کند.

وقتی که این اتفاق بیفتد، عطارد از زمین، مانند یک نقطه کوچک(حدود 0.5 درصد قطر خود خورشید) دیده می‌شود.

صدها سال است که محققان از پدیده گذر برای مطالعه طریقه حرکت سیارات و ستاره‌ها در فضا استفاده می‌کنند.

تصاویر زیر عکس‌هایی از پدیده  گذر در عصر روز گذشته است.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

اجرای طرح همتاپروری در دانشکده داروسازی شهید بهشتی

رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از اجرای طرح همتاپروری در این دانشکده خبر داد و گفت: در این طرح اساتید جوان می توانند در جوار اساتید نخبه و پیشکسوت توانمندی‌ها و مهارتهای لازم را کسب کنند و ادامه دهنده راه اساتید باشند.

به گزارش ایسنا،دکتر علیرضا زالی در نهصد و هفتاد و نهمین جلسه هیات رئیسه دانشگاه که در دانشکده داروسازی برگزار شد، در سخنانی با اشاره به نقش مهم داروسازی در حوزه سلامت بر استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل موجود در راستای ارتقای دانش و اعتلای آموزش و پژوهش تاکید کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گسترش تعاملات را باعث افزایش نشاط و پویایی گروه‌های آموزشی برشمرد و با ارایه رهنمودها و ارشاداتی در راستای اعتلای دانشکده،‌ بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه ها و تولید دارو، توسعه تعاملات و همکاری‌های بین المللی دانشکده در حوزه آموزش و پژوهش تاکید کرد.

دکتر حسین وحیدی رئیس دانشکده داروسازی نیز با ارایه گزارشی اجمالی درخصوص وضعیت، جایگاه و دستاوردهای این دانشکده در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فناوری، عنوان کرد: 52 عضو هیات علمی در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی دانشکده فعالیت دارند که برخی از آنان در آستانه بازنشستگی قرار دارند.

وی از اجرای طرح همتاپروری در این دانشکده خبر داد و گفت: در این طرح اساتید جوان می توانند در جوار اساتید نخبه و پیشکسوت توانمندی‌ها و مهارتهای لازم را کسب کرده و ادامه دهنده راه اساتید باشند.

دکتر وحیدی در ادامه به تشریح سیاستگذاری جذب اعضای هیات علمی در گروههای مختلف این دانشکده پرداخت و ضمن اشاره به زیرساختهای ایجاد شده در دانشکده در راستای تبدیل شدن به دانشکده نسل سوم ، خاطرنشان کرد: راه اندازی 3 آزمایشگاه بیوتکنولوژی دارویی، آزمایشگاه مجهز نانوتکنولوژی، یک حیوان خانه مجهز به اتاق جراحی، راه اندازی بزرگترین کلین روم دانشگاههای علوم پزشکی برای تولید دارو، آزمایشگاههای کنترل داروهای بیولوژیک، راه اندازی آزمایشگاه غربالگری بیماریهای متابولیک برای اولین بار در کشور برخی از این زیرساختها است.

وی ادامه داد: همچنین کسب جایگاه برتر کشوری در حوزه کارآموزی و کارورزی دانشجویان داروسازی، رسیدن تعداد استنادات به مقالات منتشرشده اساتید دانشکده به 228 در سال 2018 ، چاپ مجله ijpr نیز برخی از دستاوردهای این دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

دکتر حسین وحیدی در خاتمه گزارش خود با اشاره به پتانسیل و ظرفیت بالای دانشکده داروسازی به موضوعاتی نظیر کمبود نیروی انسانی و عدم جایگزینی نیروهای بازنشسته، ضرورت گسترش و توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات دانشکده و لزوم بازسازی و نوسازی تجهیزات و ساختمان دانشکده اشاره کرد و خواستار حمایت مالی و تامین اعتبارات در این خصوص شد.

سپس دکتر زالی و هیات همراه ضمن بازدید از بخشهای مختلف دانشکده داروسازی با اعضای هیات علمی و اساتید هر واحد به گفتگو پرداخت و از نزدیک در جریان نحوه عملکرد آنها قرار گرفت.

در این برنامه بخش‌هایی نظیر واحد تجاری سازی نوآوری ها( واحد تولید کپسول های ژلاتینی نرم مقاوم به اسید معده، مرکز غربالگری بیماریهای متابولیک نوزادان،آزمایشگاه تخمیر، آزمایشگاه بیوکووالانسی)، آزمایشگاههای مختلف(تحقیقات شیمی دارویی، سم شناسی تجزیه ای و داروسازی بالینی، کشت سلولی، آنالیز فیزیکومکانیکال، تخمیر، فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی، رادیوفارماسی و آنالیز دستگاهی) ، کلین روم، مرکز تحقیقات علوم دارویی و نرم افزار آناتومی تشریحان که توسط متخصصان دانشگاه طراحی شده و تصاویر سه بعدی اعضای بدن را با وضوح و برش‌های مختلف نشان می‌دهد، مورد بازدید قرار گرفت.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

ساخت یک کاتالیزگر جدید برای تولید هیدروژن از آب دریا

محققان دانشگاه هوستون(houston) موفق به ابداع یک کاتالیست یا کاتالیزگر جدید شده‌اند که می‌تواند با بهره‌وری بالا از آب دریا در مقیاس بزرگ هیدروژن تولید کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، آب دریا یکی از منابع زمین است که به وفور وجود دارد و به عنوان یک منبع عظیم هیدروژن و آب آشامیدنی در اقلیم‌های خشک شناخته می‌شود. اکنون محققان پیشرفت مهمی را با یک کاتالیزور جدید رقم زده‌اند که قادر به برآورده کردن نیازها در مقیاس صنعتی است و برای شروع الکترولیز آب دریا نیاز به ولتاژ نسبتاً کمی دارد.

آب دریا به عنوان منبع غنی هیدروژن که یک منبع انرژی پاک نیز هست شناخته می‌شود، اما حتی با وجود فناوری‌های تجزیه آب که قادر به تولید هیدروژن از آب شیرین هستند، تجزیه آب دریا همچنان یک چالش است.

محققان دانشگاه 'هوستون' از دستیابی به یک موفقیت چشمگیر با یک کاتالیزور واکنش تکامل اکسیژن جدید خبر داده‌اند که همراه با یک کاتالیزور واکنش تکامل هیدروژن به توانایی مورد نیاز برای پشتیبانی از نیازهای صنعتی رسیده است، در حالی که برای شروع الکترولیز آب دریا نیاز به ولتاژ نسبتاً کمی دارد.

'فروکافت' یا کاتالیز تغییر در سینتیک یک واکنش شیمیایی با بهره‌جویی از یک کاتالیزگر است. هدف از کاتالیز، بیشتر تهییج مرحله آغازین واکنش است. به عبارت دیگر، کاتالیزگر نقش یک آغازگر را بازی می‌نماید. همچنین به واکنشی که در آن کاتالیز صورت پذیرد، واکنش کاتالیتیک یا فروکافته گفته می‌شود.

محققان می‌گویند این دستگاه متشکل از نیتریدهای فلزی رایج و ارزان قیمت می‌تواند بسیاری از موانع موجود در راهکارهای قبلی برای تولید ارزان هیدروژن یا آب آشامیدنی سالم از آب دریا را برطرف کند.

'ژیفنگ رن' نویسنده این مطالعه گفت: یک مانع بزرگ در این راه، عدم ??وجود یک کاتالیزور بود که بتواند به طور موثر آب دریا را تجزیه کند تا تولید هیدروژن بدون اینکه یون‌های سدیم، کلر، کلسیم و سایر مؤلفه‌های آب دریا که پس از آزاد شدن می‌توانند بر روی کاتالیزور تاثیر منفی بگذارند و آن را غیرفعال کنند، انجام شود. یون‌های کلر به ویژه مشکل ساز هستند، زیرا کلر نیاز به ولتاژ بیشتر از مقدار لازم برای آزاد سازی هیدروژن دارد.

محققان این کاتالیزور را با آب خلیج گالوستون(galveston) در ساحل تگزاس آزمایش کردند که موفقیت آمیز بود.

دکتر 'دیوید اندرسون' رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه هوستون گفت: این کاتالیزور با فاضلاب نیز کار می‌کند که منبع دیگری از هیدروژن را از آب‌هایی فراهم می‌کند که بدون انجام روش‌های تصفیه گران قیمت غیر قابل استفاده است. بیشتر محققان از آب شیرین تمیز برای تولید هیدروژن از طریق تجزیه آب استفاده می‌کنند، اما آب شیرین تمیز در دسترس محدود است.

این کاتالیزورها می‌توانند در یک الکترولیز کننده قلیایی دو الکترود قرار بگیرند که می‌تواند با استفاده از اتلاف گرما و از طریق یک دستگاه ترموالکتریک یا یک باتری تامین نیرو شود.

ولتاژهای سلولی مورد نیاز برای تولید چگالی جریان 100 میلی آمپر بر سانتیمتر مربع از 1.564 ولت تا 1.581 ولت است.

محققان می‌گویند میزان ولتاژ مهم است، زیرا در حالی که حداقل ولتاژ 1.23 ولت برای تولید هیدروژن لازم است، کلر با ولتاژ 1.73 ولت تولید می‌شود و این به این معنی است که دستگاه باید قادر به تولید سطح معنی داری از ولتاژ بین دو سطح باشد.

این مطالعه در مجله nature communications منتشر شده است.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

تشکیل کمیته ملی تسهیل و ترویج ازدواج و کاهش طلاق/افزایش مبلغ وام‌ ازدواج دانشجویی

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها از تشکیل کمیته تسهیل و ترویج ازدواج و کاهش طلاق در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: در این کمیته بسته اجرایی برای تسهیل ازدواج اعم از دانشجویی و غیره در حال نهایی شدن است که امیدوارم تا قبل از سال جاری ابلاغ و فاز اولیه آن اجرایی شود.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام صالحی در نشست خبری بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی که امروز در دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، از تشکیل کمیته ملی تسهیل و ترویج ازدواج و کاهش طلاق در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: با توجه به ضرورت موجود جامعه این کمیته اولویت اول خود را به بحث کاهش طلاق قرار داده است و براساس مصوبه این کمیته ارائه آموزش‌های بدو ازدواج برای تمامی افراد الزامی شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها بهترین مرجع برای تعیین صلاحیت‌های عمومی و حرفه‌ای مربیان ازدواج به شمار می‌رود. به همین جهت شورا در قالب کمیته فوق در حال نهایی کردن بسته اجرای برای تسهیل ازدواج اعم از ازدواج دانشجویان و سایر افراد می‌باشد.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها خاطر نشان کرد: این نهاد متناسب با بسته اجرای شورا که در قالب بسته حمایتی ازدواج تدوین شد یک بسته حمایتی ازدواج دانشجویی را نیز آماده کرده است و براساس آن قول داده شد اولویت‌ها و حمایت‌های بیشتری به ازدواج دانشجویی صورت بگیرد. در واقع تاکید ما این است اگر دستگاه‌ها نمی‌توانند به 12 یا 13 میلیون مجرد جامعه تسهیلاتی را ارائه دهند بنابراین سزاوار است این حمایت‌ها از دانشجویان که جامعه 4 میلیون نفری را تشکیل می‌دهند انجام شود.

صالحی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بسته حمایتی ازدواج دانشجویی تشکیل شده و امیدوار هستیم قبل از پایان سال جاری ابلاغ و فاز اولیه اجرای آن را رو کنیم.

وی همچنین از افزایش مبلغ وام‌های ازدواج دانشجویی خبر داد و گفت: هنوز میزان این افزایش مشخص نشده است.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در پایان بر ضرورت واهمیت واسطه گری و میانجیگری ازدواج در جامعه تاکید کرد و گفت: در حال حاضر این واسطه گری در چند دانشگاه کشور اتفاق افتاده ولی هنوز به صورت جدی وارد این امر نشده‌ایم زیرا تاکید داریم که واسطه گری ازدواج با رعایت پروتکل‌های لازم در فضای دانشگاهی، اخلاقی و عرفی اهمیت زیادی دارد و می‌تواند موثر باشد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

ترویج علم؛ تغییر پارادایم از زکات علم به ضرورتی برای بقاء

روز جهانی "علم در خدمت صلح و توسعه" یادآور دو مطلب مهم در دنیای جدید است؛ "دانسته‌های پنهانی و مراقبت‌شده، دیگر مزیت نیست" و "رشد و تعالی علوم و در نتیجه انسان‌ها، سازمان‌ها، جوامع و کشورها در انتشار دانسته‌ها و در دسترس دیگران قراردادن آن‌ها است".

به گزارش ایسنا، فرشید گل‌زاده کرمانی، دکترای مدیریت دانش از دانشگاه شفیلد انگلیس در یادداشتی با عنوان 'ترویج علم؛ تغییر پارادایم از زکات علم به ضرورتی برای بقاء' که آن را در اختیار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قرار داده، آورده است: '10 نوامبر (19 آبان)، روز جهانی 'علم در خدمت صلح و توسعه' بود که امسال با موضوع محوری 'دانش باز' (open science) هفته ترویج علم در حال برگزاری است. اینجا به جای استفاده از کلمه 'علم' در معنی science از عبارت 'دانش'  که فراتر از علم و معادل 'علم همراه با تجربه و مهارت و متاثر از ارزش‌ها و بینش‌ها'ست، استفاده می‌کنم.

چنین روزی برای یادآوری دو مطلب مهم در دنیای جدید است: 1) دانسته‌های پنهانی و مراقبت‌شده، دیگر مزیت نیست و 2) رشد و تعالی علوم و در نتیجه انسان‌ها، سازمان‌ها، جوامع و کشورها در انتشار دانسته‌ها و در دسترس دیگران قراردادن آن‌ها است. قصه‌های مربوط به فرمول کوکالا و سس مک‌دونالد و ... افسانه‌هایی بیش نبوده و نیست. هیچ مزیتی مبتنی بر دانش پنهانی در دنیای علم و کسب‌وکار وجود ندارد.

رویکردهای قدیم به تحقیق و توسعه و خلق دانش جدید در شرکت‌ها به سرآمده است و سازمان‌ها (و البته تک تک افراد) باید ظرفیتی در درون خود ایجاد کنند که دانش موجود در محیط را جذب کنند (knowldege absorptive capacity). این موضوع ریشه در آن دارد که ارزش و عمر دانش پشت درهای بسته به سرآمده و فقط از تعامل و مشارکت جمعی از شرکت‌ها، انسان‌ها، دانشگاه‌ها و ... دانش جدید به صورت تدریجی، تعاملی و ذره ذره ساخته می‌شود.

دنیا با تغییرات سریع، غیرقابل پیش‌بینی و با عدم قطعیت‌های فراوان، ماهیت و کارآمدی مراکز تحقیق و توسعه در درون شرکت‌ها را به طور جدی زیر سوال برده و در عوض ضرورت و ویژگی‌های 'ظرفیت جذب دانش' از محیط را برای سازمان‌های علمی و تجاری الزام کرده است. باز بودن نسبت به محیط (openness) یک الزام برای ماندگاری هر سازمانی است. به این معنی که دانش مورد نیاز برای بهبود فرآیندها، محصولات و رویکردها را باید از دل مشتریان، رقبا، استارتاپ‌ها، محققان، جامعه و کارکنان استخراج کرد و نه در اتاق‌های در بسته پژوهشی دانشگاه‌ها و یا مراکز محرمانه تحقیق و توسعه شرکت‌ها.

اما رویکرد دیگری هم در شرکت‌ها و حتی انسان‌ها در حال رشد است مبنی بر این که نه تنها باید با ارتقای مستمر 'ظرفیت یادگیری' و در 'تعامل مستمر با محیط'، دانش جدید را کسب کرد و با تلفیق آن با توانمندی‌ها و دانش موجود، دانش جدیدی توسعه داد، بلکه باید به صورت فعال، دانش خود را به محیط عرضه کرد. یعنی اینکه نه تنها نگران افشاء و نشر دانش درون سازمان به بیرون (حتی رقبا) نباشیم، بلکه باید داوطلبانه و فعالانه در انتشار دانش داخل سازمان به دیگران اقدام کنیم. این کار، لزوما یک رویکرد خیرخواهانه نیست. بلکه برای ارتقای ظرفیت جذب دانش و رشد سازمان، باید و باید در 'انتشار دانش' (knowledge dissemination) موجود به صورت جدی و نظام‌مند اقدام کرد.

داستان در دنیای علم، فراتر از انتشار دستاوردها و نتایج و مقالات است. بلکه نتایج تحقیقات شکست‌خورده، داده‌ها، روش‌های تحقیق و ... هم در این رویکرد، باید منتشر شود و در دسترس دیگران باشد. دنیای جدید نیازمند ذهن‌هایی باز برای یادگیری و یاددهی مستمر و توامان و در معرض قراردادن شکست‌ها و تردیدهاست. انسان‌ها باید شخصیتی مبتنی بر نگاه باز را در درون خود پرورش دهند و این مهم نیازمند سال‌ها تمرین و مراقبت است.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

هوش مصنوعی پیش‌گوی مرگ انسان‌ها می‌شود

پژوهشگران آمریکایی موفق شدند هوش مصنوعی را طوری آموزش دهند که بتواند به پیش‌بینی خطر مرگ و میر کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، هوش مصنوعی می‌تواند امکان مرگ و میر افراد را طی یک سال آینده با بررسی نتایج آزمایش قلب آنها پیش‌بینی کند.

'براندون فورنوالت'(brandon fornwalt)، از پژوهشگران 'مرکز سلامت گیسینجر' (ghs) آمریکا و همکارانش، هوش مصنوعی را برای بررسی نوار قلب حدود 400 هزار نفر به کار گرفتند تا امکان وجود خطر مرگ طی سال آینده را در آنها پیش‌بینی کنند.

نوار قلب، فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کند و الگوهای آن، هنگام وجود مشکلاتی مانند حمله قلبی و  فیبریلاسیون دهلیزی تغییر می‌کنند.

پژوهشگران، دو مدل از هوش مصنوعی را آموزش دادند که یکی از آنها با داده‌های خام نوار قلب آموزش داده شد و می‌تواند ولتاژ را به مرور زمان بررسی کند. مدل دوم، با ترکیبی از داده‌های نوار قلب و سن و جنسیت بیمار آموزش داده شد.

این گروه پژوهشی، عملکرد هوش مصنوعی را بررسی کردند و توانستند پیش‌بینی کنند که کدام یک از بیماران طی سال آینده از دنیا می‌روند و کدام یک زنده می‌مانند. هوش مصنوعی در این آزمایش توانست رتبه بالای 0.85 را در شرایطی به دست بیاورد که رتبه کامل، یک است.

پژوهشگران، یک الگوریتم هوش مصنوعی دیگر نیز برای بررسی نوار قلب ابداع کرده‌اند که پزشکان در حال حاضر، الگوهای خاصی را با آن اندازه‌گیری می‌کنند.

فورنوالت گفت: این مدل پیش‌بینی می‌تواند بهتر از هر مدل دیگری عمل کند که تاکنون برای بررسی نوار قلب ساخته شده است.

هوش مصنوعی در این آزمایش، خطر مرگ را حتی در افرادی که از نظر متخصصان قلب و عروق، نوار قلب معمولی داشتند، به دقت پیش‌بینی کرد. متخصصان قلب و عروق که نوار قلب را به صورت جداگانه بررسی کرده بودند، نتوانستند الگوهای خطری که هوش مصنوعی به آنها پی برده بود، پیش‌بینی کنند.

فورنوالت اضافه کرد: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که مدل هوش مصنوعی می‌تواند نکاتی را پیش‌بینی کند که انسان‌ها قادر به پیش‌بینی آنها نیستند و یا اینکه از آنها غافل می‌شوند و فکر می‌کنند که موضوعی عادی هستند. هوش مصنوعی می‌تواند نکاتی را به ما آموزش دهد که تاکنون اشتباه تفسیر شده‌اند.

از آنجا که روش کار این مدل هوش مصنوعی هنوز مشخص نیست، بسیاری از پزشکان به استفاده از چنین الگوریتم‌هایی تمایل ندارند.

'کریستوفر هگرتی'(christopher haggerty)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، اهمیت بسیاری در بررسی‌های بالینی خواهد داشت و می‌تواند به بهبود پیامدهایی که برای بیمار پیش می‌آیند، کمک کند.

این پژوهش، روز 16 نوامبر در نشست علمی 'انجمن قلب آمریکا'(aha) ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

مشاهده یک انفجار گرماهسته‌ای در فضا توسط ناسا

"تلسکوپ نایسر"(neutron star interior composition explorer یا nicer) ناسا اخیرا انفجار گرما هسته‌ای عظیمی در فضا را ثبت کرد.

به گزارش ایسنا، 'بمب هیدروژنی' یا 'گرماهسته‌ای'(thermonuclear) نوعی بمب هسته‌ای است که انرژی آن ابتدا از طریق فرایند شکافت هسته‌ای تأمین می‌شود و گرما و فشار حاصله از این انفجار باعث شروع فرایند همجوشی هسته‌ای استفاده می‌شود. اخیرا 'تلسکوپ نایسر' ناسا انفجار گرما هسته‌ای عظیمی در فضا را ثبت کرده است که بنابر گزارش‌ها این انفجار در عرض 20 ثانیه انرژی آزاد کرد که خورشید در 10 روز این انرژی را آزاد می‌کند.

تلسکوپ نایسر ناسا به تازگی انفجار اشعه ایکسی را در فضای بیرونی شناسایی کرده است. فضای بیرونی یا فضا یا اِسپاش به منطقه‌ای نسبتاً خلأ در جهان گفته می‌شود که خارج از جو می‌باشد. این پرتوهای ایکس بخشی از انفجار بزرگ گرماهسته‌ای بر روی سطح تپ اخترها هستند.

تَپ‌اخترها(pulsar) ستاره‌های نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دوران می‌کنند و پالس‌های مداومی از انرژی تابشی به همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی را از خود منتشر می‌کنند. برخی از تپ‌اخترها نیز پرتوهای ایکس تابش می‌کنند. ستاره‌های نوترونی در حقیقت بقایای هسته? ستاره منفجر شده‌ای هستند که حجم کوچک و چگالی بسیار بالایی دارند. این انفجار 20 اوت در ایستگاه فضایی بین‌المللی ثبت شد زیرا پرتوی اشعه ایکس بسیار شدید بود. این موضوع نشان می‌دهد که فضای عمیق تا چه حد می‌تواند غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک باشد.

انفجار مداری

این انفجار درخشان‌ترین موردی است که تاکنون توسط ناسا دیده شده است. انفجار مذکور از جسمی به نام 'sax j1808.4-3658' یا 'j1808' آمده است. آنچه که در مورد این انفجار واقعاً جالب است، این است که بسیاری از پدیده‌هایی را که دانشمندان قبلاً هرگز در کنار هم ندیده‌اند، در این انفجار با یکدگیر ادغام شده بودند. علاوه بر این، انفجار مذکور در مدت کوتاهی رخ داد و این پدیده‌ای است که دانشمندان در حال بررسی و کشف آن هستند.

'پیتر بولت '(peter bult) محقق اخترفیزیک 'مرکز پرواز فضایی گودارد' ناسا اظهار کرد: این انفجار واقعا هیجان انگیز بود. ما شاهد تغییر دو مرحله‌ای در روشنایی این انفجار بودیم، که فکر می‌کنیم با بیرون کشیدن لایه‌های جداگانه از سطح تپ اختر و سایر موارد ایجاد شده است. اخترشناسان این اشعه را اشعه ایکس نوع i طبقه‌بندی کردند.

به لطف مشاهدات تلسکوپ نایسر، دانشمندان می‌توانند چنین انفجار شدیدی را بهتر درک کنند و اطلاعات بیشتری در مورد آنها کسب کنند. اخترشناسان معتقدند که این انفجار گرماهسته‌ای توسط هلیوم که در زیر سطح تپ اختر وجود دارد، ایجاد شده است و در یک بلوک کربن قرار گرفته است.

یافته‌های این مطالعه در مجله  astrophysical journal letters منتشر شد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

اخذ رتبه‌های برتر نظام رتبه‌بندی گرین متریک توسط 5 دانشگاه کشور

گزارش رتبه‌بندی جهانی دانشگاهی «گرین‌متریک» که در سال 2018 درباره توسعه پایدار در مؤسسه‌های آموزشی پژوهشی منتشر شد، نشان می دهد که دانشگاه‌های «زنجان»، «کاشان»، «اصفهان»، «گیلان» و «فردوسی مشهد» توانسته‌اند در فهرست مؤسسه‌های برتر این نظام رتبه‌بندی قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، «گرین‌متریک» از شش شاخص کلیدی مکان و زیرساخت، سیاست‌های انرژی و تغییرات اقلیمی، مدیریت پسماند، آب، حمل و نقل و آموزش و پژوهش برای رتبه‌بندی مؤسسه‌ها استفاده می‌کند.

همچنین «گرین‌متریک» ابزاری برای جلب توجه مدیران و سیاست‌گذاران در محیط‌های دانشگاهی فراهم آورده و سالانه بیش از 10 هزار مؤسسه توسط این نظام رتبه‌بندی ارزیابی می‌شوند که فهرست 500 مؤسسه برتر بر روی وب منتشر می‌شود. دانشگاه زنجان با کسب 7275 امتیاز در رتبه 50، دانشگاه کاشان با 6550 امتیاز در رتبه 107 و دانشگاه اصفهان با 5500 امتیاز در رتبه 220 جهانی قرار دارند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، بر اساس گزارش سال 2018 رتبه‌بندی «گرین‌متریک»، « wageningen university & research » با بیش‌ترین امتیاز، سبزترین مؤسسه جهان است.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

وزیر علوم رؤسای 4 پژوهشگاه را ابقاء کرد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در احکام جداگانه‌ای رؤسای پژوهشگاه‌های «شیمی و مهندسی شیمی ایران»، «علوم و فناوری اطلاعات ایران»، «پلیمر و پتروشیمی ایران» و «رنگ» را ابقاء کرد.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، دکتر منصور غلامی بر اساس پیشنهاد معاون پژوهش و فناوری این وزارت، دکتر محمدرضا امیدخواه، دکتر سیروس علیدوستی، دکتر مهدی نکومنش و دکتر زهرا رنجبر را به ترتیب در سمت رؤسای پژوهشگاه‌های «شیمی و مهندسی شیمی ایران»، «علوم و فناوری اطلاعات ایران»، «پلیمر و پتروشیمی ایران» و «رنگ» برای یک دوره چهار ساله تمدید کرد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

38 درصد پناهجویان ورودی از طریق دریا به یونان، افغان و کمتر از 2 درصد ایرانی هستند

به اعتقاد محققان رصدخانه مهاجرت ایران در سال 2019 پس از مهاجران افغانستانی، مهاجران سوری 25 درصد پناهجویان وارد شده از طریق دریا به کشور یونان را در سال 2019 تشکیل می‌دهند و پس از آن مهاجران کشورهای "کنگو" و "عراق"در رتبه‌های بعدی قرار دارند و این در حالی است که مهاجران ایرانی کمتر از 2 درصد کل پناهجویان وارد شده به این کشور را شامل می‌شوند.

داود عیوضلو، پژوهشگر حوزه مهاجرت در رصدخانه مهاجرت ایران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پس از بحران ورود پناهجویان به قاره اروپا در سال 2015، روند ورود پناهجویان به سرعت کاهش پیدا کرد، به گونه‌ای که در سال 2015 در مجموع بیش از یک میلیون پناهجوی جدید وارد اروپا شد که می‌توان گفت به طور متوسط روزانه حدود 2700 پناهجوی جدید وارد کشورهای اروپایی شده است.

وی با بیان اینکه این تعداد در سال 2018 به 367 پناهجو در هر روز کاهش پیدا کرد، یادآور شد: تعداد پناهجویان ورودی به اروپا به‌ویژه از مسیر شرق دریای مدیترانه (یونان) پس از توافق اتحادیه اروپا با کشور ترکیه برای نگهداشت پناهجویان و یا بازگشت بخشی از پناهجویان به این کشور کاهش چشمگیری پیدا کرد.

عیوضلو ادامه داد: از طرف دیگر پس از کاهش ورود پناهجویان از شرق مدیترانه در سال‌های 2016 و 2017، روند ورود پناهجویان از مسیر غرب (اسپانیا) و مرکز (ایتالیا) دریای مدیترانه افزایش پیدا کرد، اما پس از به روی کار آمدن دولت دست راستی در ایتالیا این روند به خصوص در سال 2019 به شدت کاهش یافت.

این پژوهشگر حوزه مهاجرت با تاکید بر اینکه در سال 2019 تعداد پناهجویان ورودی به اروپا از مسیر یونان (مسیر دریا) مجددا روند صعودی را نشان می‌دهد، خاطر نشان کرد: آمارهای ارائه شده توسط کمیساریای عالی پناهندگان (unhcr) نشان می‌دهد که تا اواخر اکتبر 2019 (5 آبان 1398) در مجموع 55 هزار و 348 نفر از طریق دریا و خشکی وارد یونان شده‌اند که نزدیک به 44 هزار نفر از آنها از طریق دریا خود را به جزایر کشور یونان رسانده‌اند. این در حالی است که در کل سال 2018 تعداد پناهجویان وارد شده به یونان در حدود 50 هزار نفر بوده است که این موضوع حاکی از روند افزایشی ورود پناهجویان به کشور یونان است.

وی کل پناهجویان واردشده به یونان از طریق دریا در سال 2018 را در حدود 32 هزار نفر ذکر کرد و ادامه داد: مقایسه تعداد پناهجویان وارد شده از طریق دریا به جزایر یونان در 10 ماه اول سال 2019 (43683 نفر) با کل سال 2018 (32494 نفر) حاکی از افزایش 25 درصدی ورود پناهجویان در سال 2019 به جزایر یونان است.

به گفته این محقق از زمان توافق اتحادیه اروپا و کشور ترکیه در سال 2016 تا تابستان سال 2019 تعداد پناهجویان وارد شده به یونان از طریق دریا در یک ماه به بیش از 5 هزار نفر نرسیده بود که برای اولین بار در ماه آگوست به بیش از 5 هزار نفر رسیده و در سپتامبر امسال به بیش از 10 هزار نفر افزایش پیدا کرد.

پژوهشگر حوزه مهاجرت در رصدخانه مهاجرت ایران اضافه کرد: بر اساس آمارهای unhcr از نظر ملیت پناهجویان وارد شده به یونان از طریق دریا تا اواخر سپتامبر سال 2019، مهاجران افغانستانی با 13820 نفر 38 درصد پناهجویان وارد شده به جزایر یونان را تشکیل می‌دهندکه از این لحاظ در رتبه اول قرار دارند.

وی افزود: پس از مهاجران افغانستانی، مهاجران سوری (9133 نفر) 25 درصد پناهجویان وارد شده از طریق دریا به کشور یونان را در سال 2019 تشکیل می‌دهند و پس از آن مهاجران کشورهای 'جمهوری دموکراتیک کنگو' و 'عراق' در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

عیوضلو با اشاره به میزان پناهجویان ایرانی به یونان، گفت: پناهجویان ایرانی وارد شده به کشور یونان از طریق دریا در این بازه زمانی با 654 نفر کمتر از دو درصد کل پناهجویان وارد شده به یونان را شامل می‌شوند.

وی تاکید کرد: ورود این حجم از پناهجویان به جزایر یونان باعث شده است تا بسیاری از کمپ‌های پناهجویان بیش از ظرفیت خود از پناهجویان میزبانی کنند که در هفته‌های اخیر باعث افزایش اعتراضات و بعضا درگیری میان پناهجویان شده است.

عیوضلو با بیان اینکه موضوع جدید در مسیر دریای مدیترانه برای پناهجویان اروپا، روند کاهشی تعداد پناهجویان ورودی از غرب دریای مدیترانه (کشور اسپانیا) در سال 2019 در مقایسه با سال 2018 است، اظهار کرد: اما در طرف مقابل شاهد افزایش ورود پناهجویان از طریق شرق دریای مدیترانه (کشور یونان) هستیم. شاید بتوان گفت که یکی از دلایل افزایش تعداد پناهجویان ورودی به یونان تحولات شکل گرفته در کشور ترکیه است؛ چراکه پس از حمله ترکیه به شمال سوریه و برنامه‌ریزی این کشور برای اسکان تعداد زیادی از پناهجویان سوری مستقر در ترکیه در شمال سوریه، بخشی از این پناهجویان به سبب عدم تمایل به بازگشت به کشورشان اقدام به مهاجرت مجدد به سمت کشورهای اروپایی می‌کنند.

وی روی کار آمدن دولت راست گرا در یونان را از دیگر عوامل در این زمینه دانست و یادآور شد: این امر موجب شد تا بخشی از مهاجران از ترس کنترل بیشتر مرزهای دریایی این کشور در سال‌های آتی همچون ایتالیا از سال 2017 تاکنون، در تلاش هستند تا هر چه زودتر خود را به اروپا برسانند.

عیوضلو با بیان اینکه تحولات کشور افغانستان و شدت گرفتن درگیری‌ها و تعداد بالای کشته‌های داخلی در سال 2018 نیز روند خروج مهاجران افغانستانی به سوی ترکیه و اروپا را تشدید کرده است، ادامه داد: از سوی دیگر با تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و کاهش ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی، بخشی از مهاجران افغان ساکن در ایران نیز به سمت کشورهای اروپایی حرکت کردند. به علاوه افزایش تعداد مهاجران فاقد مدرک بازداشت شده افغانستانی در کشور ترکیه و دیپورت آنها به کشور افغانستان نیز باعث شده است تا بخشی از مهاجران فاقد مدرک افغانستانی ساکن در کشور ترکیه اقدام به حرکت به سمت جزایر کشور یونان کنند.

وی در تحلیل این وضعیت خاطر نشان کرد: به طور کلی پس از روی کار آمدن دولت جدید راستگرای 'دموکراسی نوین' در یونان از اواسط سال جاری میلادی و تصویب قانون جدید پناهجویی در اواخر اکتبر 2019 در این کشور، در خصوص تسریع در روند بازگشت پناهجویان رد شده به کشور ترکیه، باید دید که تحولات مسیر شرق دریای مدیترانه برای مهاجران به سمت اروپا به چه صورت رقم خواهد خورد. به علاوه، تحولات شمال سوریه و همچنین تهدیدهای مکرر دولت ترکیه مبنی بر باز کردن مرزها به روی مهاجران و اتمام زمان توافق مهاجرتی سه ساله اتحادیه اروپا با کشور ترکیه در اواخر سال 2019، از دیگر چالش‌های پیش‌روی کشورهای اروپایی در زمینه مدیریت ورود مهاجران به این قاره است.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

زلزله 4.1 ریشتری در استان کرمان

زلزله‌ای به قدرت 4.1 ریشتر ساعت 16:41 بعد از ظهر امروز به وقت محلی منطقه" چاه‌داد خدا" در استان کرمان را لرزاند.

به گزارش ایسنا، شبکه‌های لرزه‌نگاری مرکز لرزه‌نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ساعت 16:48:21 ثانیه عصر امروز سه شنبه 21 آبان ماه این زمین‌لرزه را ثبت کردند.

مختصات این زمین‌لرزه که در عمق 5 کیلومتری زمین رخ داده، 27.06 درجه عرض شمالی و 57.95 درجه طول شرقی ثبت شده است.

این زمین‌لرزه در 39 کیلومتری چاه داد خدا در استان کرمان، 50 کیلومتری هشتبندی هرمزگان و 51 کیلومتری قلعه گنج کرمان رخ داده است.

به گزارش ایسنا، پیش از این نیز در ساعت 11:55 دقیقه‌ پیش از ظهر امروز نیز یک زلزله 4.6 ریشتری منطقه چاه داد خدا در استان کرمان را لرزانده بود.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

افتتاح "نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته چین" با حضور ستاری

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران، در راس هیاتی علمی، فناوری و دانش‌بنیانی به چین رفت تا همکاری‌های علمی و فناورانه میان دو کشور را رونق ببخشد.

به گزارش ایسنا، ستاری به دعوت رسمی وزیر علوم چین به این کشور سفر کرده است و 70 شرکت دانش‌بنیان، فناور و خلاق او را همراهی می‌کنند. سفری علمی و فناورانه که گسترش تعاملات میان دو کشور ارمغان آن است. ستاری در این سفر دیدارهایی با وزیر علوم چین و سونگ تائو وزیر امور بین الملل حزب کمونیست چین خواهد داشت.

سونگ تائو مرداد ماه سال جاری به ایران سفر کرد و با سورنا ستاری دیدار داشت. او در این سفر ابراز کرده بود که «متوجه شدم ایران نه تنها صادرکننده نفت و گاز است، بلکه در حوزه علم و فناوری نیز پیشرفته است. با وجود تحولات بین‌المللی و چالش‌ها اما اراده چین برای توسعه روابط با ایران تغییر نکرده است و در شرایط فعلی از توسعه بیشتر روابط با ایران استقبال می کنیم.»

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان در بخش دیگر سفر خود به شهر شنزن به‌عنوان قطب فناوری اطلاعات چین می‌رود. ستاری در نشست تجاری و فناوری میان شرکت‌های فناور ایرانی و چینی حاضر می‌شود و سخنرانی می‌کند. او همچنین فردا 22 آبان ماه همزمان با افتتاح «نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته چین» در این رویداد نیز حاضر می‌شود و با سخنرانی توضیحاتی درباره پیشرفت‌های علمی و فناوری کشورمان و ایجاد زیست بوم فناوری و نوآوری ارائه می‌دهد.

این رویداد بیست و یکمین دوره خود را تجربه می‌کند و 500 شرکت چینی به همراه شرکت‌هایی از 30 کشور دنیا دستاوردهای خود را در حوزه‌های مختلف همچون خانه هوشمند، رباتیک و لیزر، انرژی، هوا و فضا، سلامت هوشمند و فناوری اطلاعات و ارتباطات به نمایش می‌گذارند.

دیدار با دانشجویان ایرانی که در چین مشغول به تحصیل هستند، بخش دیگر برنامه‌های سفر معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری است.

اقدامات علمی‌وفناورانه میان دو کشور در این سال‌ها رو به گسترش است. ایجاد صندوق علمی راه ابریشم بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آکادمی علوم چین در سفر رئیس جمهور چین در ژانویه 2016 به ایران به امضا رسید و فرآیند اجرای آن نیز بلافاصله آغاز شد.

همچنین در آوریل 2017 در سفر معاون نخست وزیر چین به تهران، تفاهم همکاری در خصوص تبادل محققان میان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت علوم و فناوری چین به امضا رسید و به دنبال آن تعدادی از محققان جوان ایران به مرکز تعاملات علم و فناوری وزارت علوم و فناوری چین معرفی شدند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

آخرین مهلت ثبت‌نام در دوازدهمین المپیاد علمی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی

آخرین مهلت ثبت نام در دوازدهمین المپیاد علمی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، 10 آذرماه جاری اعلام شد.

به گزارش ایسنا،  مرکز استعدادهای درخشان این دانشگاه در اطلاعیه‌ای آخرین مهلت ثبت نام در این المپیاد علمی را 10 آذرماه 98اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است؛ دانشجویان رشته پزشکی و تمامی رشته‌های علوم پزشکی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی و دکتری تخصصی بالینی متقاضی شرکت در دوازدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور که تابستان 1399 برگزار می‌شود، تا 10 آذرماه برای ثبت نام فرصت دارند.

المپیاد مذکور در 6 حیطه؛ استدلال بالینی،  تفکر علمی در علوم پایه،  مدیریت نظام سلامت،  کارآفرینی در بستر دانشگاه‌های هزاره سوم،  آموزش پزشکی و  مطالعات میان رشته‌ ای علوم انسانی و سلامت برگزار می شود.

دانشجویان دوره دکتری تخصصی و دکتری تخصصی بالینی می توانند در دو حیطه کارآفرینی و مطالعات میان رشته ای و دانشجویان پزشکی و مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد در تمام حیطه های ذکر شده ثبت نام کنند.

براساس این اطلاعیه دانشجویان تنها مجاز به انتخاب یک حیطه هستند.

نحوه ثبت نام :

متقاضیان برای ثبت نام باید به دفتر استعدادهای درخشان و نخبگان دانشگاه واقع در طبقه اول ساختمان شماره یک ستاد دانشگاه به نشانی بزرگراه چمران، اوین، میدان شهیدشهریاری، بلوار دانشجو، خیابان شهید اعرابی ، جنب بیمارستان آیت ا... طالقانی ، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی مراجعه کنند.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متقاضیان به منظور کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اطلاع رسانی http://talent.sbmu.ac.ir مراجعه کرده یا با شماره 23872316 تماس بگیرند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

بازگشایی دفتر فن‌بازار ملی در لرستان/افتتاح 2 دفتر فن‌بازار تخصصی طی امسال

شبکه فن‌بازار ملی ایران که به عنوان مرجع اطلاعات فناوری کشور، وظیفه توسعه شبکه اطلاعات فروش و بازاریابی را بر عهده دارد، در راستای توسعه بیشتر زیست بوم فناوری اعلام کرد که دفتر فن بازار ملی در لرستان بازگشایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، شبکه فن‌بازار ملی ایران پس از ارزیابی و بررسی‌های انجام شده موافقت خود مبنی بر بازگشایی دفتر فن‌بازار منطقه‌ای لرستان را اعلام کرد. بر این اساس مجوز ایجاد و راهبری فن‌بازار منطقه‌ای آن استان به شرکت شهرک‌های صنعتی استان لرستان اعطا شد، این شرکت تحت نظارت شبکه فن‌بازار ملی ایران فعالیت خواهد کرد.  

مراسم بازگشایی دفتر فن‌بازار منطقه‌ای لرستان با حضور خادمی، استاندار استان لرستان، صالحی‌نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت،  قنبرپور معاون پارک فناوری پردیس و صدرخانلو رئیس شبکه فن‌بازار ملی ایران برگزار شد.

شبکه فن‌بازار ملی ایران دارای 20 دفتر فن‌بازار منطقه‌ای و یک دفتر فن‌بازار تخصصی است. بر اساس برنامه‌های اعلامی این مرکز، طی سال جاری چهار دفتر فن‌بازار منطقه‌ای و دو دفتر فن‌بازار تخصصی دیگر نیز ایجاد خواهد شد.

دفاتر فن‌بازار وظیفه توسعه بازار فناوری را عهده‌دار هستند که از جمله آن می‌توان به بازاریابی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه، جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها، طرح‌های فناورانه و اختراعات و نیز انتقال دانش فنی اشاره کرد.

بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، فن‌بازار ملی ایران تلاش دارد تا دسترسی به مرجع اطلاعات فناوری کشور در بستر اینترنت را برای شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تسهیل کند. این شبکه همچنین به شرکت‌های مورد تایید فن بازار کمک می‌کند تا برای محصولات و فناوری‌های خود بازاریابی کنند.  

شناسایی و تامین فناوری‌ها و محصولات مورد نیاز صنایع و شرکت‌های بزرگ دولتی و غیر دولتی، بخش دیگری از فعالیت‌های این مجموعه را در بر می‌گیرد.

همچنین فن بازار ملی ایران سعی دارد تا برای طرح‌های مبتنی بر فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در صورت داشتن توجیه اقتصادی سرمایه جذب کند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

افزایش مشارکت و فعالیت اعضای هیئت علمی در حوزه ارتباط با صنعت

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم از افزایش مشارکت و فعالیت اعضای هیئت علمی در حوزه ارتباط با صنعت خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد سعید سیف در هفتمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور که امروز (سه‌شنبه) در محل این وزارت برگزار شد، به شاخص‌های کاری دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تعریف وظایف دانشجویی که قشر پویای جامعه هستند، تعریف فعالیت‌های پژوهشی اساتید و تقاضامند بودن و هدفمند بودن این فعالیت‌ها، ارتباط گسترده دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها با حوزه ستادی ازجمله این شاخص‌های کاری به شمار می‌رود.

سیف با اشاره به اینکه طرح تحول هم به کلیه دانشگاه‌ها ابلاغ‌شده و دستاوردهای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بسیار گسترده و جامع بوده است، گفت: انتظار مهم حوزه ستادی وزارت علوم این است که حتماً اطلاعات جلسات دفاتر ارتباط با صنعت ردوبدل و مطالعات و مستندات مورد تبادل نظر و گفت‌وگو قرار گیرد.

وی درخصوص پایش وضعیت قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی گفت: ضرورت ارزیابی عملکرد، روش‌های جمع‌آوری آمار، تجزیه‌وتحلیل و ارزیابی و شناخت دقیق ظرفیت‌ها ازجمله ضروریات این طرح به شمار می‌رود.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، در ادامه افزود: عدم احساس نیاز صنعت و دستگاه‌های اجرایی به دانشگاهیان، عدم آگاهی مدیران صنایع از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها، عدم تجربه و کارآمدی دانشگاهیان در انجام پروژه‌ها، کمبود قوانین حمایتی از محققان و عدم وجود اعتماد متقابل دانشگاه و صنعت به یکدیگر از مشکلات و معضلاتی است که بر سر راه این طرح است.

سیف به تألیف کتاب قراردادهای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور اشاره کرد و افزود: کتاب قراردادهای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه با مشارکت 122 مرکز آموزشی و آمار شاخص قراردادهای ارتباط با صنعت مراکز در طی سال‌های 1392 تا 1396 تهیه و گردآوری شده است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم درخصوص روش اجرای طرح‌ها گفت: تدوین شاخص‌های قراردادهای ارتباط با صنعت توسط دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، ارسال فایل شاخص‌ها به‌منظور تکمیل اطلاعات به مراکز آموزش عالی، تکمیل فایل شاخص‌ها توسط هر دانشگاه و ارسال آن به دفتر و بررسی و ارزیابی آمار دریافتی و تدوین گزارش نهایی توسط دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم از روش‌های اجرایی هستند.

وی گفت: اطلاعات عمومی دریافتی شامل سه بخش اساسی اطلاعات قراردادها، اطلاعات تکمیلی قراردادها به‌منظور تحلیل و بررسی شاخص‌ها و لیست کامل دانشگاه‌های تکمیل‌کننده اطلاعات است.

سیف در مورد نمونه‌های آماری قراردادها افزود: نتایج پایش وضعیت قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه در سال 98 حاکی از این امر است که تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت در حال اجرا از سال 92 تا سال 97 از 3035 به 5218 عدد افزایش‌یافته است و تعداد کارفرمایان قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه در حال اجرا از تعداد 1079 در سال 92 به تعداد 2838 در سال 97 گسترش داشته است.

وی ادامه داد: تعداد پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی مرتبط با قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه نیز از 559 در سال 92 به 1254 در سال 97 افزایش داشته و تعداد متوسط اعضای هیئت‌علمی مجری قراردادها از 16 نفر به 43 نفر در سال 97 افزایش داشته است.

مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم به ارائه پیشنهاداتی نیز در این زمینه پرداخت و گفت: ضرورت ایجاد روال مناسب در دانشگاه‌های کشور به‌منظور پیمایش شاخص‌های قراردادها، ساماندهی و هدفمندسازی پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و حمایت از اساتید و پژوهشگران فعال در عرصه ارتباط با صنعت و جامعه و حداکثر زمان ارسال اطلاعات قراردادهای ارتباط با صنعت تا حداکثر دوشنبه 27 آبان ماه سال جاری ازجمله این پیشنهادات هستند.

سیف درخصوص پایش و توسعه دوره‌های مهارت‌افزایی افزود: سیاست‌های کلی اشتغال ابلاغ‌شده از سوی مقام معظم رهبری بر اهمیت نقش مهارت‌افزایی در دانشگاه‌ها تأکید دارد و برنامه اشتغال فراگیر مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی حرفه‌ای و مهارتی مصوب آذر سال 1396 همه ضرورت و الزامات اسناد بالادستی بر امر دوره‌های مهارت‌افزایی را نشان می‌دهد.

وی در ادامه به مهارت‌های موردنیاز دانشجویان اشاره کرد و افزود: مهارت‌های تخصصی دانشگاهی، عمومی، فنی و حرفه‌ای و فردی و توانمندسازی شخصی، چهار مهارت لازم دانشجویان به شمار می‌رود.

سیف ضمن ارائه گزارشی در خصوص اقدامات صورت گرفته در هفته پژوهش و فناوری سال 1397، به تدوین کتاب وضعیت دوره‌های مهارت‌افزایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، اطلاع‌رسانی و دعوت گسترده از متخصصان، برگزاری تعداد 2981 دوره‌های تخصصی، 1570 دوره‌های عمومی و تعداد 132464 شرکت‌کننده در این دوره‌ها اشاره کرد.

وی گفت: 10 دانشگاه که بیشترین دوره‌ها را برگزار کرده‌اند به ترتیب دانشگاه صنعتی شریف، سیستان و بلو چستان، محقق اردبیلی، گیلان، فنی حرفه‌ای، صنعتی کرمانشاه، علامه طباطبایی، صنعتی سهند، صنعتی اصفهان و علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بوده‌اند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم ادامه داد: در دوره‌های عمومی که دانشگاه‌ها برگزار کردند دانشگاه صنعتی شریف کماکان بیشترین تعداد دوره‌ها و دهمین دانشگاه، دانشگاه ارومیه بوده است و دانشگاه‌هایی که بیشترین دوره‌ها را با مشارکت واحدهای صنعتی برگزار کرده‌اند شامل دانشگاه‌های صنعتی شریف، یاسوج، صنعتی سهند و شهید مدنی آذربایجان بودند.

سیف به برنامه‌های دفتر ارتباط با صنعت در هفته پژوهش و فناوری سال 98 اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها شامل نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با معاونان و مدیران پژوهشی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، مستندسازی دستاوردهای برگزیده، اطلاع‌رسانی و دعوت گسترده جهت حضور در نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی، امضای تفاهم‌نامه همکاری و قراردادهای صنعتی و برگزاری دو میزگرد تخصصی با نام‌های روش‌های توسعه و بهبود ارتباط مراکز پژوهش و فناوری با صنعت و عوامل و الگوهای بهبود مشارکت دانشگاه‌ها در رفع مشکلات ملی است.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

آیا تصویر زنان چادری در رسانه‌ها مثبت است؟

یکی از کارکردهای اساسی رسانه‌ها، بازنمایی واقعیت‌های جهان خارج برای مخاطبان است. تصویری که ما به مثابه یک مخاطب از پدیده‌های مختلف داریم، در موارد زیادی ناشی از تجربه مواجه با گزارش‌ها و تصاویری است که به وسیله رسانه‌ها ارائه شده است.

به گزارش ایسنا،‌ لباس پوشیدن شانی از شئون انسان است و پدیده ای است که تقریبا به اندازه طول تاریخ بشر سابقه و به قدر پهنه جغرافیای امروزی زمین، گسترش دارد. پوشش در هر جامعه، بارز ترین عنصر و نماد فرهنگ و ارزش‌های آن جامعه است.

در واقع پوشش به مثابه یک نشانه عمل می‌کند که به وسیله آن می‌توان به جایگاه و شخصیت اجتماعی هر فرد پی برد. پوشش، در عین حالی که سلیقه‌های شخصی کنشگر را نشان می‌دهد، در سطحی کلان‌تر، تحولات اجتماعی هر دوره را نیز نشان می‌دهد، چرا که انسان در انتخاب کنش‌های خود به میزان زیادی فرزند زمانه خویش است و در حیطه ارزش‌ها و هنجارهای همان دوره عمل می‌کند.

پژوهشی که در خصوص 'بازنمایی زنان چادری در سریال‌های تلویزیونی ایران' توسط تیم پژوهشگران متشکل از مهدخت بروجردی علوی(عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی)، سید محمد مهدی‌زاده طالشی(عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی) و محسن شاکری‌نژاد(دانشجوی دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی) انجام شده، آمده است:« در سال های پس از انقلاب اسلامی تصویر مطلوبی از زنان چادری در تلویزیون ارائه نشده است، به‌طوری که زنان چادری یا اساسا حضور  پررنگی در سریال‌های تلویزیونی ندارند یا اگر دارند اغلب دارای ضعف‌ها و مشکلات مختلفی هستند که در مقایسه با شخصیت‌های زن غیر چادری نمود پررنگ‌تری دارد. زنان چادری به ‌گونه ای معنا دار؛ مسن،‌ بدون تحصیلات دانشگاهی، از طبقه متوسط و پایین جامعه، دارای مشکلات روحی و روانی و دارای چهره‌ای متوسط و زشته به تصویر کشیده شده‌اند.»

در این پژوهش که با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی، شخصیت‌های چادری 40 سریال از پربیننده‌ترین سریال‌های پخش شده از تلویزیون ایران در سال‌های پس از انقلاب اسلامی مورد تحلیل قرار گرفته، آمده است:« امروزه چادر تنها یک پوشش هنجاری نیست، بلکه یک ارزش است و ارزش‌ها نیازمند نگهداری‌، مراقبت و توسعه فرهنگی هستند. بدیهی است ارزش‌های مذهبی در جامعه اسلامی ما از ارزش‌های محوری هستند که علاوه بر نظام اسلامی و دستگاه‌های فرهنگی آن، آحاد جامعه نیز متعهد به حفظ و دفاع از آنها هستند. این مهم گرچه بر عهده تک تک نهادهای فرهنگی و اجتماعی است ولی در این میان جایگاه رسانه‌ها به دلیل نقش آن‌ها در فرهنگ‌سازی و انتقال میراث فرهنگی از ارزش و اهمیت بیشتری برخوردار است. عملکرد رسانه‌ها، بویژه تلویزیون می‌تواند به تقویت یا تضعیف این نماد ملی و مذهبی، در سطح جامعه بیانجامد؛ اینجاست که بررسی عملکرد رسانه ملی در این زمینه ضرورت و اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند.»

پژوهشگران می‌گویند:« بازنمایی پوشش در سریال‌های تلویزیونی در فاصله بین دودهه 1370 و 1380،‌ تغییراتی را در رمزگذاری فرهنگی به خود دیده است. از سوی دیگر، بازنمایی مانتو در این بازه بیست ساله از پوششی بلند، گشاد و غالبا تیره  به تدریج، به پوششی کوتاه‌تر، تنگ‌تر و رنگارنگ تر تبدیل شده است. اگر در اوایل دهه 70، پوشش مانتو، بیشتر ابزاری برای تمایز از چادر بود،‌ اما در اواخر دهه 80، مانتو نه تنها ابزاری برای نمایش زیبایی‌های زن، که فراتر از آن،‌ حتی گاهی وسیله ای برای نمایش بدن نیز شده است.»

یافته‌ها نشان می‌دهند:«در جامعه ایرانی به دلیل غلبه فرهنگ شفاهی بر فرهنگ مکتوب، تلویزیون یکی از پربیننده ترین رسانه‌های جمعی است و نقش‌های متفاوتی را از آموزش، جامعه‌پذیری و انتقال فرهنگ تا توانایی تغییر اجتماعی ایفاء می‌کند. تلویزیون می‌تواند با برنامه‌هایی که ارائه می‌دهد، برخی ارزش‌ها و هنجارها را به تصویر کشد و تعمیق بخشد.

علاوه بر این مسئله مهم در بازنمایی واقعیت توسط رسانه‌ها اینجاست که یک رسانه هیچگاه ابزار خنثی و یک میانجی بی طرف در ارائه تصویر به حساب نمی‌آید. بازنمایی حوادث توسط رسانه‌ها، جدای از بحث اخلاقی و غیر اخلاقی بودن آن، سوگیری ایدئولوژیک دارد و در راستای تضعیف یا تثبیت قدرت و گفتمان ویژه‌ای گام برمی‌دارد.»

در نتایج این پژوهش آمده است:« شاخص‌های جامعه شناختی ارائه شده در مورد زنان محجبه چادری،‌ تصویری را از ایشان ارائه می‌دهد که متناسب با شان و منزلت زن مسلمان نیست. زنان چادری بیشتر متاهل دارای فرزند یا بیوه، بدون تحصیلات دانشگاهی،‌ مسن،‌ بدقیافه،‌ از سطح متوسطه به پایین جامعه و دارای مشکلات روحی و روانی بازبینی شده اند. بدیهی است این نوع پرداخت به چادر وزنان چادری، باعث ایجاد نگاه منفی به این نوع پوشش در مخاطب می‌شود و کمتر مخاطبی تمایل به همذات پنداری و احیانا الگوبرداری از چنین پوششی می‌شود.

رسانه ملی در خصوص ترویج چادر به عنوان یک نماد پوشش ایرانی اسلامی، در قالب سریال‌های تلویزیونی، عملکرد مطلوبی نداشته است و ایفای نقش بهینه این نهاد بسیار مهم و موثر فرهنگی، مستلزم دقت، نظارت،‌ برنامه‌ریزی و بازنگری جدی در این رویکردها و عملکردها دراین زمینه است.»

این پژوهش در شماره بیست و نهم فصلنامه علمی رسانه های دیداری و شنیداری منتشر شده است.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

مقاله تحقیقاتی پژوهشگر مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی در میان 5 درصد برتر آلتمتریکس

براساس آخرین بروزرسانی آلتمتریکس، مقاله‌ای با موضوع "تاثیر تحریم‌های آمریکا در مشارکت علمی بین‌المللی محققان ایرانی" در میان 5درصد برتر آلتمتریکس قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، در تازه‌ترین به روزرسانی گزارش آلتمتریکس که بر اساس ذکر مدارک علمی در خبرگزاری‌ها، صحبت پیرامون آن در شبکه‌های اجتماعی، استفاده از آن‌ها در اسناد سیاست‌گذاری و سایر استفاده‌ها از مدارک علمی در محیط وب یک شاخص اثرگذاری مدرک علمی بر جامعه را ارایه می‌کند، مقاله‌ی ' impact of united states political sanctions on international collaborations and research in iran' که در نشریه‌ی bmj global health منتشر شده در سال 2019 در میان 5 درصد برتر آلتمتریکس قرار گرفته است.

عبدالصمد کرامت‌فر، مدیر اداره تحلیل دادگان مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، به عنوان یکی از 9 نویسنده در تدوین این مقاله مشارکت داشته است.

نمره آلتمتریکس شاخصی از میزان توجه و برد برخط یک خروجی تحقیق است و هدف آن فراهم کردن معیاری از میزان توجهی است که یک خروجی تحقیقاتی به خود جلب کرده است. بر این اساس آلتمتریکس بحث و صحبت پیرامون یک خروجی تحقیقاتی را از منابعی چون: گوگل پلاس، لینکدین، اسناد، اخبار، وبلاگ‌ها، توییتر، داوری‌های پس از چاپ، فیس‌بوک، ویکی‌پدیا، ردت، یوتیوب و پین‌ترست گردآوری می‌کند.

نمره آلتمتریکس با استفاده از یک الگوریتم وزن‌دهی و بر اساس سه عامل اصلی محاسبه می‌شود: اندازه ذکرها (منظور تعداد دفعاتی است که یک عنوان مقاله در صفحات دیگر ذکر شده است.)، منبع ذکرها و نویسنده ذکرها. جهت آشنایی کامل با آلمتریکس اینجا را ببینید.

بنا بر اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، مقاله مذکور تحت پوشش رسانه‌های مختلف بین‌المللی از جمله the scientist قرار گرفته است. جهت دسترسی به متن کامل مقاله از شناسه http://dx.doi.org/10.1136/bmjgh-2019-001692 استفاده کنید.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

آغاز تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد از 23 آبان

تکمیل ظرفیت مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی از روز پنج شنبه 23 آبان ماه آغاز و تا روز یکشنبه 26 آبان ماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، پیرو مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، تکمیل ظرفیت مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی از روز پنج شنبه 23 آبان ماه آغاز و تا روز یکشنبه 26 آبان ماه ادامه خواهد داشت.

داوطلبان شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد که براساس کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور مجاز به انتخاب رشته شده اند ( اعم از پذیرفته شدگان یا مردودین اعلام نتیجه قبلی این مقطع و یا افرادی که در مرحله قبل انتخاب رشته ننموده‌اند) به منظور شرکت در این مرحله از تکمیل ظرفیت و انتخاب رشته محل در دانشگاه آزاد اسلامی می توانند طی روزهای فوق با مراجعه به سامانه ثبت نام الکترونیکی مرکز سنجش و پذیرش به آدرس http://azmoon.org نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.

مرکز سنجش و پذیرش دانشجو دانشگاه آزاد همچنین اعلام کرد که جدول رشته محل های این مرحله از پذیرش دانشجو طی اطلاعیه ای در روز چهارشنبه 22 آبان ماه منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

زمان ثبت‌نام تکمیل ظرفیت کاردانی و کارشناسی بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد

زمان ثبت نام تکمیل ظرفیت مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در پذیرش های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی نیمسال دوم 98 دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.

به گزارش ایسنا، پیرو مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، ثبت نام کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته  و ناپیوسته از تاریخ 28 آبان ماه آغاز می‌شود و 30 دیماه 98 پایان می‌پذیرد.

آغاز ثبت نام کاردانی پیوسته از دوم آذرماه خواهد بود و این مهلت روز 30 دیماه 98 پایان می‌پذیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جدول رشته محل های این مرحله از پذیرش دانشجو و نحوه ثبت نام از داوطلبان طی اطلاعیه‌ای متعاقباً در سایت www.azmoon.net اعلام می شود.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

کارخانه‌های رباتیک "آدیداس" در آسیا تاسیس می‌شوند

مقامات شرکت آدیداس در مصاحبه‌ای اعلام کردند که قصد دارند کارخانه‌های رباتیک آدیداس را در آسیا تاسیس کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌کرانچ، شرکت 'آدیداس' به تازگی اعلام کرده که قصد دارد تا شش ماه دیگر، کارخانه‌های رباتیک خود موسوم به 'اسپید فکتوریز'(speedfactories) را در شهرهای آتلانتا و آنسباخ تعطیل کند. این شرکت امیدوار است که بتواند فناوری رباتیک خود را در کارخانه‌های مجهز به نیروی انسانی در آسیا دوباره آغاز کند.

کارخانه‌های رباتیک آدیداس، در سال‌ها 2016 و 2017 در آتلانتا و آنسباخ تاسیس شدند تا فرآیند ساخت و تولید متمرکزی را شکل دهند اما آدیداس قصد دارد این صنعت را مانند بسیاری از صنایع دیگر، در آسیای شرقی پیش ببرد زیرا نیروی کار در این ناحیه، فراوان است و هزینه بسیار کمتری را نیز به همراه دارد اما روند این کار برای شرکت بزرگ و معروفی مانند آدیداس که باید با سرعت مد همراه باشد، کمی کند است.

'اریک لایتکه'(eric liedtke)، مدیر ارشد بازاریابی آدیداس در مصاحبه‌ای گفت: بیشتر محصولات ما در حال حاضر، بیرون از آسیا تولید می‌شوند و ارسال آنها با کمک کشتی و هواپیما صورت می‌گیرد اما اسپید فکتوریز می‌توانند این روند را تغییر دهند. ما می‌توانیم به جای داشتن یک مرکز توزیع در این ناحیه، یک کارخانه در آن داشته باشیم.

در هر حال، به نظر می‌رسد که مشکلات این کار، بیش از حد تصور است. کارخانه‌های رباتیک، ابزاری قدرتمند به شمار می‌روند اما پیکربندی و تغییر مجدد آنها، کار دشواری است زیرا تنظیم بازوهای رباتیک، سیستم‌های بینش رایانه‌ای و تجهیزاتی از این دست، به دانش تخصصی نیاز دارد. تولیدکنندگانی که در حوزه رباتیک فعال هستند، به پیشرفت در این زمینه کمک می‌کنند اما دشواری‌های این کار، بسیار بیشتر از آموزش نیروی انسانی برای استفاده از ابزار استاندارد با الگویی متفاوت است.

'مارتین شانکلند'(martin shankland)، مدیر اجرایی آدیداس در یک مصاحبه خبری گفت: اسپید فکتوریز، تاثیر قابل توجهی در قابلیت‌ها و نوآوری‌های ما در ساخت داشته‌اند و این همان هدفی است که از ابتدای کار در سر داشته‌ایم.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

بهره‌مندی 15 استان کشور از نانو محلول ضدعفونی‌کننده دام و طیور

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به دانش فنی تولید ضد عفونی‌کننده‌های نانویی با کاربرد در صنایع طیور و دام دست یافته و با توزیع 25 هزار لیتر مایع از این ضدعفونی‌کننده‌ها موجب کاهش میزان مرگ‌ومیر دام و طیور شده است.

به گزارش ایسنا، گسترش بیماری‌­های عفونی در مجتمع‌های پرورش دام و طیور موجب کاهش میزان بازدهی اقتصادی شده و می­‌تواند خسارات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر برخی از انواع این بیماری­‌ها می­‌تواند به انسان منتقل شده و برای سلامت جامعه خطرآفرین باشد. از این رو بهداشت سالن‌های نگهداری دام و طیور از اهمیت ویژه­‌ای برخوردار است. امروزه انواع مختلفی از مواد شیمیایی با هدف گندزدایی سالن نگهداری دام و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد و 'نقره کلوئیدی' که حاوی نقره با غلظت‌ها و اندازه‌های ذره‌ای مختلف است، در طول تاریخ برای درمان زخم‌ها و عفونت‌ها و از بین بردن آلودگی­‌ها مورداستفاده قرارگرفته است. نفوذ نقره به درون سلول باکتری­‌ها تغییرات زیاد ساختاری و مورفولوژیکی را ایجاد می‌کند که به مرگ آن می‌انجامد. نانوذرات نقره می‌توانند از رشد و یا چسبیدن باکتری بر روی سطح جلوگیری کنند و خواص گندزدایی به همراه داشته باشند.

در سال‌های اخیر که فناوری نانو وارد عرصه‌های مختلف  صنعتی شد، از مزایای این فناوری در تولید ضد عفونی‌کننده‌های غیر شیمیایی استفاده شد، به گونه‌ای که محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه نانو فناوری با بهره‌گیری از این فناوری موفق به تولید ضدعفونی‌کننده‌ غیرشیمیایی و سازگار با محیط‌زیست با عنوان نانوبیوساید nf شدند که علاوه‌بر دارا بودن مزایای فراوان، در مقایسه با ضد عفونی‌ کننده‌های شیمیایی و پایه الکلی، بسیاری از معایب آنها را نیز ندارد.

نانوذرات نقره موجود در نانوبیوساید nf از طریق تولید اکسیژن فعال توسط نانوذرات نقره، دگرگون کردن میکروارگانیسم‌ها (ترکیب با گوگرد موجود در rna سلولی) و افزایش بار مثبت نقره در ابعاد نانو که موجب تخریب غشای سلولی میکروارگانیسم‌ها خواهد شد، اثرگذار می‌شود. بر این اساس نانوبیوساید nf با پراکسیداسیون لیپیدها و پروتئین‌های غشایی و اختلال در غشاهای باکتریایی و تغییر در فعالیت آنزیم‌ها موجب از بین رفتن باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود و با متلاشی کردن دیواره سلولی باکتری باعث مرگ آنها خواهد شد.

علاوه بر آن نانوبیوساید nf با چسبیدن روی گیرنده‌های آنتی‌ژنی و شکستن پوشش ویروس‌ها موجب نابودی ویروس‌ها می‌شود. اسپری کردن نانوبیوساید در مکان‌های آلوده، بار آلودگی محیطی را کاهش داده و موجب مهار گسترش آلودگی خواهد شد.

این نانو محصول نسبت به مواد پایه الکل از ایمنی بالاتری برخوردار است و حساسیت پوستی ایجاد نمی‌کند و در عین حال امکان حذف بو از محیط دام و طیور را فراهم می‌کند. سازگاری با محیط از دیگر مزیت‌های این محصول به شمار می‌رود، ضمن آنکه ماندگاری بالا و نیاز به دوز پایین موجب شده تا مصرف‌کنندگان نسبت به خرید این فناوری علاقه‌مند شوند. از آنجایی که این ماده ضدعفونی‌کننده نانویی در محیط ایجاد خواص آنتی‌باکتریال می‌کند، به مرور مصرف دارو در دام و طیور کاهش می‌یابد.

نانوبیوساید nf برای دام‌های بزرگ، کوچک و صنعت طیور قابل کاربرد است. ضدعفونی حوضچه ورودی به سالن‌های پرورش، ضدعفونی محوطه مزارع پرورش طیور شامل سالن‌های پرورش، سقف، دیوارها، بستر، پنجره‌ها و اطراف سالن‌ها به صورت اسپری، ضدعفونی تجهیزات و لوازم آبخوری، دانخوری، ضدعفونی مخازن آب مصرفی و مسیرهای انتقال آب به داخل سالن و از بین بردن زیست‌فیلم در لوله‌ها و مخازن آب و ضدعفونی انبارهای خوراک (دیوار و سقف و کف و تجهیزات و میکسر) از جمله موارد کاربرد این محصول است.

از دیگر کاربردهای نانو بیوساید nf می‌توان به ضدعفونی کود به‌منظور کم شدن بوی نامطبوع و جلوگیری از احتمال انتشار آلودگی، ضدعفونی البسه و پوشاک و لوازم شخصی کارگران (چکمه‌ها و دستکش‌ها، روپوش‌ها)، ضدعفونی قفس‌های طیور و دستگاه‌های جوجه‌کشی و ضدعفونی کامیون‌های حمل جوجه و مرغ، ضدعفونی سالن‌های کشتار (سقف و دیوار و کف)، ضدعفونی تمام مسیر و دستگاه‌های خط کشتار و سالن‌های بسته‌بندی و ضدعفونی فیلتر دستگاه‌های هواساز و پوشال کولرهای آبی که منجر به کاهش شدید بار میکروبی از هوا و محیط دام و طیور می‌شود، اشاره کرد.

تاکنون 25 هزار لیتر ماده ضدعفونی‌کننده نانویی دام و طیور این شرکت به بازار داخل عرضه شده، ضمن آنکه این محصول تاکنون در 15 استان توزیع شده است و از آن برای محافظت از مرغ گوشتی، مرغ مادر، شترمرغ، گوسفند، گاو، شتر، حیوانات و پرندگان خانگی استفاده می‌شود.

از ابتدای سال تاکنون 25 هزار لیتر از ضدعفونی‌کننده نانویی به ارزش 12 میلیارد ریال به صنعت دام و طیور عرضه شده و به دلیل جذابیت‌های این محصول، این شرکت در حال رایزنی با شرکت‌هایی از ترکیه و سوریه است تا نسبت به صادرات این محصول اقدام کند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

آغاز ثبت نام ازدواج دانشجویی از امروز

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از آغاز ثبت نام برای شرکت در بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی از امروز تا پایان آذر ماه خبر داد و گفت: پیش بینی می‌کنیم در این دوره 20 هزار نفر برای ازدواج دانشجویی شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام رستمی در نشست خبری بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی که امروز در ساختمان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: علاقمندان واجد شرایط تا پایان آذر ماه جاری فرصت دارند برای شرکت در این مراسم ثبت نام کنند.

وی در خصوص شرایط شرکت کنندگان در این دوره از ازدواج دانشجویی تاکید کرد: دانشجویانی که از ابتدای سال 97 به بعد رسما عقد کرده باشند، می‌توانند در این دوره از ازدواج دانشجویی شرکت کنند؛ حتی اگر این دانشجویان در حال حاضر فارغ التحصیل شده باشند نیز می‌توانند در بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی شرکت کنند.

دکتر رستمی خاطر نشان کرد: محدودیتی از نظر ظرفیت برای ثبت نام در بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی وجود ندارد و پیش بینی ما این است که امسال 20 هزار نفر در این دوره ثبت نام کنند ضمن این که سال گذشته نیز حدودا 20 هزار نفر متقاضی وجود داشت.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بحث ازدواج را موضوعی تاثیرگذار در نظام اجتماعی اسلام تعریف کرد و گفت: کوچکترین و در عین حال مهمترین رکن یک جامعه خانواده است  که این نهاد اهمیت فراوانی از دیدگاه اسلام دارد. ضمن این که دین اسلام برای فروپاشی از آن  محدودیت‌های قائل شده است. بنابراین به فرموده پیامبر اسلام ازدواج مهمترین مبنای تشکیل خانواده و وساطت ازدواج بهترین وساطت‌ها به شمار می‌رود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: از دیدگاه اسلام ایمان و اعمال افرادی که ازدواج کرده‌اند در مقایسه با اعمال  و ایمان کسانی که مجرد هستند بهتر است و مجرد ماندن در دین اسلام امری ناپسند تلقی می‌شود. به همین جهت سند ملی خانواده و ازدواج در کشور ما تدوین شد تا زمینه‌ای برای ترویج، تشویق و ابلاغ ازدواج تلقی شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بر متغییرهای تاثیرگذار در امر ازدواج در جامعه اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت و ارزش بالای که ازدواج در دین اسلام وجامعه دارد اما واقعیت این است  که در صحنه اجتماع این موضوع تحت تاثیر متغییرهای مختلف اجتماعی، اقتصادی ، روانی و فرهنگی قرار گرفته و موجب کاهش آمار ازدواج در کشور شده است. در نتیجه ما شاهد کاهش نرخ ازدواج در کشور شده‌ایم.

حجت الاسلام رستمی در ادامه بر اهمیت ازدواج در فضای دانشگاهی اشاره کرد و گفت: با توجه به جمعیت 4 میلیون نفری دانشجویان در کشور لازم است فرصت‌ها و شرایط لازم برای ازدواج این افراد فراهم شود. به همین جهت از 24 سال پیش همکاران ما در نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها  در زمینه ازدواج دانشجویی اقداماتی را انجام دادند. و هر سال نیز بر غنای این اقدامات افزوده می‌شود.

وی همچنین تاکید کرد: در حال حاضر ذخیره خوبی از جهت تجربه معیارهای علمی و غیره در زمینه ازدواج دانشجویی در اختیار نهاد نمایندگی رهبری وجود دارد و ما معتقد هستیم ازدواج دانشجویی که یکی از پایدار ترین و مانا ترین ازدواج‌ها در کشور است می‌تواند  الگوی خوبی برای ترویج ازدواج در جامعه به شمار رود.

ماموریت نهاد نمایندگی رهبری برای ترویج ازدواج در جامعه

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در خصوص تسهیلاتی که به شرکت کنندگان ازدواج دانشجویی ارائه می‌شود نیز گفت: برنامه ترویج ازدواج دانشجویی در نهاد نمایندگی رهبری در حال تهیه است و به زودی این برنامه رونمایی می‌شود.  در واقع این برنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده و در جلسه‌ای که سران قوا در حضور رهبری بودیم از ازدواج دانشجویی به عنوان یکی از الگوهای موفق یاد شده و به همین جهت این نهاد مامور شد این الگو در فضای کلان تری پیاده سازی کند. بنابراین در همین راستا برنامه در حال تدوین است.

به گفته رستمی تلاش نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در طرح همسفر تا بهشت این است که همه دانشگاه‌ها در بحث ازدواج دانشجویی فعال تر ظاهر شوند و ما نیز تسهیلاتی شامل آماده‌سازی‌های فرهنگی عمومی جامعه دانشجویی برای اندیشیدن و اقدام ازدواج به هنگام، تهیه و تامین زیر ساخت‌های مناسب در تامین ازدواج دانشجویی، تشکیل مقررات  حمایتی و تشویقی، تامین زیر ساخت‌های نظیر خوابگاه‌های دانشجویی، متاهلی، همکاری با دستگاه های مسئول در حوزه اشتغال و کارآفرینی برای ایجاد درآمد حداقل در بین دانشجویان در بسته حمایتی از ازدواج دیده شده است.

وی خاطر نشان کرد: اولین دوره ازدواج دانشجویی سال 76 در دانشگاه شهید بهشتی شروع شد و تاکنون بیش از 500 هزار زوج در آن شرکت کرده‌اند و این ازدواج نیز طی سال‌های اخیر در قالب طرح همسفر تا بهشت اجرایی می‌شود.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

الگوی جدید ترویج علم منتشر می‌شود/وعده کاشت "نهال مروجان علم" محقق نشد!

رئیس انجمن ترویج علم ایران از افزایش علاقه سازمان‌ها به مشارکت در ترویج علم نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: دانشگاه‌ها نیز فعالیت‌های ترویجی خود را انجام می‌دهند، اما به این موضوع نیز باید از سمت نهادهای بالادستی پرداخته شود و امیدواریم سال دیگر برنامه مشخصی برای دانشگاه‌ها در حوزه ترویج علم تدوین کنیم.

اکرم قدیمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه موضوع هفته ترویج علم امسال را به موضوع 'شناخت ایران زمین با رویکرد ترویجی' و محورهای آب و هوا و فرهنگ اختصاص داده‌ایم، گفت: علت این انتخاب از آن جهت بود که یکی از ابزارها و لوازم موفقیت در ترویج علم، این است که افراد شناختی از محیط اطراف خود به دست آورند.

وی در همین زمینه با اشاره به اینکه یکی از شیوه‌های ساده روش تحقیق نیز 'مشاهده' است، اظهار کرد: بسیاری از افراد از محیط اطراف خود آگاهی چندانی ندارند و بنابراین سعی داریم هفته ترویج علم امسال فرصتی باشد که به افراد درباره محیط اطراف‌شان اطلاعات دهیم؛ به عنوان مثال یکی از موضوعاتی که درصد کمی از افراد کشور از آن آگاهی دارند، این است که تنوع اقلیم آب و هوایی در کشور ما در کمتر جایی از جهان یافت می‌شود. چنین موضوعاتی و موضوعی همچون 'تنوع فرهنگی' در کشور می‌تواند با یک رویکرد ترویجی به افراد آموزش داده شود.

رئیس انجمن ترویج علم ایران تصریح کرد: زمانی که از اطراف خود آگاهی چندانی نداریم، امکان اظهار نظرهای تخصصی را هم نداریم و در صورت ابراز آن‌ها، این اظهارنظرها از پشتوانه علمی برخوردار نیستند.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سیاست‌ علمی کشور تشریح کرد: به عنوان مثال زمانی فردی می‌خواهد منصبی را به دست بیاورد و در این راه به مردم وعده‌هایی می‌دهد. این وعده‌ها ممکن است به ظاهر خوب به نظر برسند، اما 10 سال دیگر برای آن منطقه مشکل به وجود آورند و اکوسیستم منطقه را به هم بزنند. در صورتی که افراد از محیط اطراف خود شناخت لازم را داشته باشند، نسبت به چنین مسائلی آگاهانه برخورد کرده و مشارکت در مسائل علمی را به صورت پایه‌ای آغاز می‌کنند.

قدیمی با بیان اینکه اقدامات ترویجی در حوزه افزایش آگاهی از محیط ادامه‌دار بوده و به یک هفته محدود نخواهد شد، اضافه کرد: موضوع دیگری که مورد توجه قرار دادیم، جغرافیای سیاسی است که در طی سال با کمک اُرگان‌ها و سازمان‌های مختلف به آن خواهیم پرداخت.

نهالی به نام مروّجان علم کاشته نشد!

وی در پاسخ به اینکه آیا به وعده کاشت نهال به نام 'مروّجان علم' سال گذشته که در روز اهدای جایزه ترویج علم سال 97 داده شده بود، عمل شده است یا خیر، اظهار کرد: متأسفانه علی‌رغم پیگیری ما از سازمان زیباسازی شهر تهران، این وعده محقق نشد و به ما گفتند امکان کاشت نهال وجود ندارد؛ این در حالی است که پیگیری ما از شورای شهر نیز به نتیجه نرسیده است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به اینکه هنوز ردیف بودجه مستقلی به موضوع ترویج علم اختصاص نیافته است، افزود: با افتتاح کرسی ترویج علم یونسکو نیز موافقت نهایی صورت گرفته و ان‌شاءالله بعد از هفته ترویج علم زمان افتتاحیه را اعلام خواهیم کرد.

ایجاد هم‌افزایی در ترویج علم در گروی ایفای نقش دولت به عنوان بازیگر اصلی

قدیمی درباره نقش دولت در نظام ترویج علم توضیح داد: یکی از بازیگران اصلی نظام ترویج علم، دولت بوده و نقش‌هایی که ایفا می‌کند از جهات مختلف قابل بررسی است و ترویج علم در کشورهای دیگر زمانی پیشرفت کرده که دولت‌ها به این عرصه وارد شده‌اند.

وی ادامه داد: در ایران نیز بیشتر سازمان‌های غیردولتی به ترویج علم پرداخته‌اند، اما چند سال است در تلاش هستیم دولت را نیز به عنوان یک بازیگر اصلی وارد این عرصه کنیم. در صورتی که دولت وارد این عرصه نشود، هماهنگی بین سایر کارها انجام نشده و هم‌افزایی ایجاد نخواهد شد.

افزایش علاقه سازمان‌ها به مشارکت در حوزه ترویج علم

رئیس انجمن علم ایران نقش دانشگاه‌ها را نیز در ترویج علم مهم دانست و افزود: نقش دانشگاه‌ها نیز به عنوان یک نیروی پیشران در حوزه‌های علمی و آموزشی غیر قابل انکار است که در این حوزه نیز دانشگاه‌ها در حال انجام فعالیت‌های ترویجی هستند؛ اما این موضوع باید از سوی نهادهای بالادستی دیده شود.

قدیمی ادامه داد: موضوع ترویج علم نسبت به سال‌های ابتدایی پیشرفت کرده و سازمان‌های مختلف ابراز علاقه کرده‌اند که به این حوزه وارد شوند و مشارکت سازمان‌ها نسبت به یک سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته است.

وی در پایان با بیان اینکه برای ترویج علم الگوی جدیدی تعیین شده و نتایج آن را منتشر خواهیم کرد، گفت: اجرای این الگو نیاز به زمان و برنامه دارد و دانشگاه‌ها نیز لازم است که پا را فراتر بگذارند و وارد حوزه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی شوند. تاکنون برنامه خاصی برای دانشگاه‌ها در حوزه ترویج علم مشخص نکرده‌ایم، اما امیدواریم سال آینده به این موضوع پرداخته شود.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM