دانش آی آر

ماینینگ باکس کاشی سنتی

وانیل کوکی ربات فنآوری اطلاعات افرنگ

مجتمع آموزشی شایگان

هواوي نمي‌تواند از کارت حافظه ميکرو اس دي در گوشي‌هايش استفاده کند

tsmc به همکاري خود با هواوي ادامه مي‌دهد

انواع خدمات ملکي و ثبت رايگان و نامحدود آگهي در آقاي املاک

استفاده از ويروس عفوني‌کننده ميمون براي توليد واکسن hiv

نسخه سفارشي از هوندا سيويک type r مخصوص رالي ساخته شد

برنده جايزه 12 هزار دلاري سري دوم مسابقه lg challenger iran مشخص شد

زوم‌اپ؛ walldrobe wallpapers: حد اعلاي تصاوير پس‌زمينه موبايل

امکان پرداخت قبض‌هاي at&t ازطريق ارز ديجيتال فراهم شد

گجت پوشيدني آمازون احساسات کاربر را از روي صداي وي تشخيص مي‌‌دهد

رولزرويس wraith eagle viii معرفي شد

دانستني هاي جالب در مورد کوچک‌ترين کشور جنوب شرقي آسيا

جعبه دنده zf، بهترين محصول در بازار جهاني است؟

هواوي نشان تجاري سيستم عامل هانگ‌منگ را ثبت کرد

دانشمندان به چگونگي ويرايش خاطرات نزديک‌تر شده‌اند

اسپيس ايکس 60 ماهواره از پروژه اينترنت جهاني را به فضا ارسال کرد

خودروي مفهومي بي‌ ام‌ و گارميش کلاسيک بازتوليد شد

خودروسازان فعلا حق پيش فروش ندارند

شناسايي 18 سياره شبه‌زمين با يک الگوريتم جديد

اين "برج توپي" با کمک نيروي اصطکاک ساخته شده است!

ساخت ايستگاه تاکسي‌هاي پرنده در سنگاپور تا پايان سال
زيست‌شناسان سرانجام منشاء ژنتيکي زعفران را تشريح کردند
تعداد بازدید : 10

زعفران با قیمتی حدود 30 هزار یورو برای هر کیلوگرم، گران‌ترین ادویه‌ی جهان است؛ قیمت آن گاهی از قیمت طلا نیز فراتر می‌رود. عطر معمول زعفران حاصل آپوکاروتنوئیدی به نام سافرانال است. زعفران از گل‌های سافرون کروکوس (کروکوس ساتیووس) برداشت می‌شود که فقط در پاییز شکوفه می‌دهند. برای تولید یک کیلوگرم زعفران (افراد ماهر می‌توانند 80-60 گرم در روز جمع کنند)، باید 200-150 هزار گل زعفران با دست برداشت شود. پس از آن، سه کلاله‌ی هر گل نیز با دست جدا شده و خشک می‌شود؛ همین تارها هستند که ادویه‌ی زغفران را تشکیل می‌دهند. تقریبا هر سال در سرتاسر جهان 200 تُن از این تارهای زعفران برداشت می‌شود.

تولید زعفران برای بسیاری از کشاورزان کشورهای منطقه‌ی مدیترانه‌، کشمیر، هند، افغانستان، ایران و پاکستان منبع اصلی درآمد است زیرا سافرون کروکوس در خاک‌هایی که برای کاشت دیگر محصولات کشاورزی قابل استفاده نیستند، زنده می‌مانند. کشت زعفران حتی در حوالی درسدن در آلمان، اخیرا پس از وقفه‌ای طولانی به اندازه‌ی یک قرن، مجددا از سر گرفته شد. پروش‌دهندگان محلی روی کیفیت عالی این زعفران که در آلمان پرورش داده می‌شود، قسم می‌خورند. سرما و یخ‌زدگی، گیاه را قوی‌تر می‌کند و عطر تارها بیشتر می‌شود.

زعفران

گل کروکوس ساتیووس همراه‌با سه برچه‌ی نارنجی رنگ (برچه قسمتی از مادگی است که حاوی تخمک است)

در طول هزار سال گذشته، زعفران به‌عنوان یک ادویه، رنگ و نیز دارویی برای درمان روماتیسم و اعتیاد به الکل استفاده شده است. علاوه‌بر‌این، در گذشته، زعفران به‌عنوان داروی ضددرد برای کاهش درد زایمان و نیز برای مشکلات زنانگی استفاده می‌شد. براساس اسطوره‌های یونانی، زئوس روی بستری از زعفران می‌خوابید. در قرن 14 در جنگ‌های زعفران بالستال، به بازرگانان سوئیسی، حمله و زعفران‌های آن‌ها ربوده شد.

به‌خاطر قیمت بالایی که زعفران دارد، گاهی با افزودن موادی نظیر گرده‌ی گل‌های دیگر در آن تقلب می‌‌شود. به‌همین خاطر کارشناسان به مشتریان توصیه می‌کنند که تارهای کامل زعفران را بخرند.

سافرون کروکوس یک گونه‌ی هیبریدی تریپلوئید است، عقیم بوده و قابل دو رگ‌گیری نیست. اگرچه این گیاه برای بیش از 3500 سال کشت شده است، ولی تمام گیاهان کشت‌شده در سرتاسر جهان از پیازهای دختری منشاء گرفته‌اند. حدود 100 سال است که درمورد گونه‌های والدی سافرون کروکوس مباحثی وجود دارد. در صورت شناسایی گونه‌های والدی، می‌شد ازطریق دو رگ‌گیری، تغییراتی در ژنوم کروکوس ایجاد کرد. البته زیست‌شناسان درسدن به‌تازگی این معما را حل کردند. توماس اشمیت، استاد زیست‌شناسی سلولی و ملکولی و پژوهشگر این مطالعه می‌گوید:

ما برای شناسایی منشا کروکوس برنامه‌ریزی کرده بودیم و با استفاده از روش‌های ملکولی و سیتوژنتیکی درمورد گونه‌های والدی آن اطلاعاتی به‌دست آورده‌ایم. مقاله‌ی ما معمایی به قدمت یک قرن را حل می‌کند: با روش رنگ‌آمیزی کروموزوم‌ها، طبیعت اتوتریپلوئیدی زعفران به‌عنوان هیبریدی از سیتوتیپ‌های crocus cartwrightianus تأیید می‌شود.

بنابراین سافرون کروکوس تنها از یگ گونه منشاء گرفته است: گونه‌ی وحشی crocus cartwrightianus که در یونان یافت می‌شود. با توالی‌یابی ژنوم سافرون کروکوس و تجزیه‌و‌تحلیل‌های مقایسه‌ای کروموزومی (تکنیک ه?بر?داس?ون در محل با مواد فلورسنت یا fish) از گونه‌های مختلف کروکوس، زیست‌شناسان نشان دادند که ژنوم دو فرد crocus cartwrightianus با قدری اختلاف کروموزومی درهم ادغام شده است.

چند نکته درمورد زعفران: به‌منظور حفظ عطر زعفران، آن را نباید به مدت طولانی حرارت داد. بهتر است تارهای زعفران را برای چند دقیقه در آب گرم خیس کرد و وقتی پخت غذا تقریبا به پایان رسید، آن‌ها را به‌همراه مایع به غذا اضافه کرد. اگر تارهای زعفران تازه باشند، رنگ پررنگ‌تری حاصل می‌شود.

تاریخ درج : 1397/12/23
منبع خبر : www.zoomit.ir
نام : شهر :