اخبار
منبع : ایران دانش

نام مریخ نورد بعدی سازمان فضایی اروپا مشخص شد

مریخ‌نورد بعدی سازمان فضایی اروپا (esa) که قرار است سال آینده‌ی میلادی پرتاب شود، به‌تازگی به افتخار شیمیدان مشهور بریتانیایی، روزالیند فرانکلین نامیده شد. این دانشمند بزرگ، در نتیجه‌ی پژوهش‌های خود توانست ساختار dna را کشف کند.

ژوئیه‌ی سال گذشته، سازمان فضایی بریتانیا برای نام‌گذاری مریخ‌نورد مورد بحث که به‌عنوان بخشی از مأموریت در حال پیشرفت exomars برای پرتاب در سال 2020 برنامه‌ریزی شده است، مسابقه‌ای را برگزار کرد. افراد از سرتاسر اتحادیه‌ی اروپا، 36هزار نام را برای رسیدگی و انتخاب ارسال کردند و درنهایت، هیئتی از کارشناسان نام روزالیند فرانکلین را برگزیدند. تیم پیک، فضانورد بریتانیایی روز پنجشنبه این تصمیم را در صفحه‌ی توییتر خود اعلام کرد:

مفتخرم که امروز در شرکت هوافضای ایرباس‌اسپیس، در ادای دینی کاملا مناسب به دانشمند بزرگ بریتانیایی، نام مریخ‌نورد اگزومارس سازمان فضایی اروپا را روزالیند فرانکلین اعلام کنم.

در سال 1953، فرانکلین، شیمیدان بریتانیایی تصویر پرتو ایکسی از یک رشته دی‌ان‌ای به ثبت رساند و نخستین مدرک واقعی را از ساختار مارپیچ دوگانه‌ی آن فراهم کرد. او تنها 5 سال بعد در سن 37 سالگی از دنیا رفت. برای سال‌ها،‌ سهم فرانکلین در پیشبرد علم نادیده گرفته شد؛‌ اما این مسئله به آرامی تغییر کرد و اکنون نام یک سیارک و چندین ساختمان و جایزه از روی نام این دانشمند گرفته شده است.

جنیفر گلن، خواهر فرانکلین به نقل از بی‌بی‌سی گفت:

به یاد می‌آورم که در واپسین سال زندگی روزالیند، در روزی او را در بیمارستان ملاقات کردم که از خبر پرتاب ماهواره‌ی روسی اسپوتنیک و آغاز اکتشافات فضایی به وجد آمده بود. وی هرگز نمی‌توانست تصور کند که بیش از 60 سال بعد، مریخ‌نوردی وجود خواهد داشت که نام او را یدک می‌کشد؛ اما این نام‌گذاری به‌نوعی باعث می‌شود که پروژه‌ی اگزومارس بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مأموریت اگزومارس توسط سازمان فضایی اروپا و روسکاسموس، سازمان فضایی روسیه اجرا می‌شود. این مأموریت در ابتدا قرار بود متشکل از سه بخش مدارگرد، مریخ‌نورد و سطح‌نشینی باشد که به افتخار ستاره‌شناس ایتالیایی، جووانی اسکیاپارلی نامیده شده است. سطح‌نشین و مدارگرد در سال 2016 به‌همراه یکدیگر عازم مریخ شدند و مسیر را برای سفر مریخ‌نورد هموار کردند؛ اما متاسفانه، سفر سطح‌نشین به سیاره‌ی سرخ سرانجام خوبی نداشت. هرچند مدارگرد در همان سال پرتاب موفق به قرارگیری در مدار مریخ شد؛ اما سطح‌نشین اسکیاپارلی با سطح سیاره‌ی سرخ اصابت کرد و فاجعه‌ای را رقم زد که احتمالا ناشی از باگی نرم‌افزاری بود.

سازمان فضایی اروپا امیدوار است که مأموریت روزالیند فرانکلین با موفقیت بیشتری همراه باشد. این مریخ‌نورد شش‌چرخه و مجهز به پنل‌های خورشیدی که هم‌اکنون در حال ساخت در بریتانیا است،  قادر به حرکت روی زمین ناهموار و حفر سطح مریخ حداکثر تا 183 سانتی‌متر خواهد بود. فرانکلین همچنین از چند دوربین، رادار زمین‌نفوذ و آزمایشگاهی برای تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های سنگ بهره خواهد گرفت و با به‌کارگیری آن‌ها به جستجوی نشانه‌های حیات در سیاره‌ی سرخ خواهد پرداخت.

اگر همه‌چیز با پرتاب سال 2020 به‌خوبی پیش برود، روزالیند فرانکلین در سال 2021 روی سطح مریخ فرود خواهد آمد. محل فرود رسمی این مریخ‌نورد تا انتهای سال جاری میلادی اعلام خواهد شد.

www.zoomit.ir
 

بررسی آخرین ماموریت کپلر

محققان ناسا درباره ماموریت نهایی کپلر توضیحاتی را ارائه دادند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، چندی پیش ناسا از مرگ و پایان فعالیت تلسکوپ فضایی کپلر خبر داد. این تلسکوپ تقریباً 10 سال پس از راه اندازی به فعالیت‌های خود اتمام بخشید.

مأموریت 600 میلیون دلاری کپلر در ماه مارس 2009 با هدف کمک به شناخت سیاره‌های مشابه با زمین در سراسر کهکشان راه شیری راه‌اندازی شد.

کپلر طی مأموریت خود، به طور پیوسته 150 هزار ستاره را زیر نظر گرفت و داده‌هایی را جمع‌آوری کرد که منجر به شناسایی بیش از دو هزار و 600 سیاره فراخورشیدی شد که ممکن است در برخی از آنها حیات فرازمینی نیز وجود داشته باشد.

در ابتدا قرار بود مأموریت کپلر 3 سال و نیم به طول انجامد ولی استفاده دقیق این تلسکوپ از سوخت باعث شد که مأموریت آن 9 سال و 7 ماه و 23 روز ادامه پیدا کند.

'آلیسون هاوکس'( alison hawkes) یکی از محققان ناسا اظهار کرد، تلسکوپ کپلر در آخرین رصد خود در جهت صورت فلکی دلو بوده است.

صورت فلکی دلو یا آبریز یکی از صورت‌های فلکی منطقةالبروج است.

این صورت فلکی نمایشگر مرد یا پسری است که از کوزه‌ای آب می‌ریزد که شکلی باستانی در آسمان است و تحت نام‌های گوناگون شناخته می‌شود.

کپلر در آخرین رصد خود نگاهی اجمالی به ستاره 'تراپیست ' (trappist-1) و 7 سیاره سنگی آن انداخته است که احتمالاً 3 سیاره از میان آن‌ها سیاره‌های با شرایط جوی معتدل هستند.

'تراپیست ' یک ستاره کوتوله فراسرد است که در فاصله 39 سال نوری از زمین قرار دارد. جرم این ستاره کوچک 8 درصد جرم خورشید بوده و در مقیاس ستاره‌ای اندکی پرجرم تر از مشتری به‌شمار می‌رود. این ستاره در راستای صورت فلکی دلو قرار دارد و بسیار کم‌سو است.

هدف رصدی بعدی کپلر سیستم ستاره‌ای ' gj 9827' بوده که ستاره‌ای درخشان و میزبان یک سیاره دیگر است.

کپلر پیش از بازنشستگی خود ویدئویی از ' trappist-1' گرفت و دو سیستم ستاره‌ای دیگر موسوم به ' k2-138' و ' gj 9827' را نیز بررسی کرد.

تیم تحقیقاتی تلسکوپ کپلر اظهار کردند که کپلر توانست مأموریت آخر خود را هم با موفقیت انجام دهد و داده‌های حاصل از آن را به زمین بازگرداند.

این اطلاعات آرشیو و دسترس عموم مردم قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM