اخبار
منبع : ایران دانش

تصویری شگفت‌انگیز از سیارک بنو، زمین و ماه در یک قاب

کاوشگر اسیریس رکس در تاریخ 19 دسامبر (28 آذر) موفق به ثبت تصویر شگفت‌انگیزی شد که زمین، ماه و سیارک بالقوه خطرناک بنو (bennu) را در یک قاب نشان می‌دهد. فضاپیمای ناسا در زمان ثبت این تصویر نادر نزدیک به 114 میلیون کیلومتر از زمین فاصله داشت؛ اما به سنگ فضایی بسیار نزدیک‌تر بود.

اعضای تیم osiris-rex در توصیف تصویر نوشتند:

در تصویر،‌ فاصله‌ی فضاپیما با بنو تنها 43 کیلومتر است؛ به‌همین جهت این سیارک در گوشه‌ی راست بالا به‌شدت پرنور به‌نظر می‌رسد. علاوه‌بر این، سر صورت فلکی مار باریک را نیز در سمت راست پایین تصویر می‌توان مشاهده کرد.

کاوشگر 800 میلیون دلاری اسیریس رکس در تاریخ سوم دسامبر (12 آذر) به سیارک بنو رسید و چهار هفته بعد به مدار پیرامون این سنگ فضایی 500 متری وارد شد. هیچ کاوشگری قبلا هرگز از این فاصله موفق به چرخش در مدار جرمی به این کوچکی نشده بود. اسیریس رکس هم‌اکنون از فاصله‌ی تقریبا 1.6 کیلومتری بر فراز سطح سنگی بنو در حال چرخش به دور آن است.

کاوشگر سیارکی ناسا برای مدتی از این جایگاه به مطالعه‌ی بنو خواهد پرداخت و سپس با نشستن بر سطح آن در میانه‌ی 2020، نمونه‌ای از این سیارک را برداشت خواهد کرد. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ی برداشت‌شده از بنو در ماه سپتامبر 2023 درون یک کپسول به زمین بازخواهد گشت. به‌گفته‌ی مقامات ناسا، تجزیه و تحلیل نمونه‌ی فرستاده‌شده توسط اسیریس رکس، جزییات بی‌نظیری را درباره‌ی نخستین روزهای منظومه‌ی شمسی و همچنین نقش احتمالی سیارک‌های غنی از کربن همچون بنو در شکل‌گیری حیات در زمین فاش خواهد کرد.

علاوه‌بر این، مأموریت اسیریس رکس کمک‌های دیگری نیز انجام خواهد داد. به‌گفته‌ی اعضای تیم، داده‌های این فضاپیما به دانشمندان کمک می‌کند به درک بهتری از نیروهای مؤثر بر شکل‌گیری مسیر سیارک‌ها دست یابند و برخورد احتمالی آن‌ها را پیش‌بینی کنند. مشاهدات کاوشگر ناسا همچنین در اندازه‌گیری ظرفیت منابع سیارک‌های مشابه بنو به دانشمندان کمک می‌کند.

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد، بنو به‌صورت بالقوه سیارک خطرناکی محسوب می‌شود؛ اما جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا دانشمندان هر سنگی را که بتواند در برخی مواقع در مدارش به فاصله‌ی 0/05 واحد نجومی (au) از زمین برسد، خطرناک به‌شمار می‌آورند. یک واحد نجومی برابر با فاصله‌ی زمین تا خورشید یا به عبارت دیگر 150 میلیون کیلومتر است.

بنو عضوی ترسناک از طبقه‌ی یادشده محسوب نمی‌شود. براساس برآورد دانشمندان، احتمال برخورد این سیارک با زمین بین سال‌های 2175 و 2199، تنها یک در 2700 است.

www.zoomit.ir
 

نگاه هنری به آسمان

عکاسی امروزه بیش از آن که یک شغل به حساب آید یک کار هنری به شمار می‌رود. با شروع عکاسی دیجیتال، این هنر گسترش زیادی پیدا کرد بویژه در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه علاقمندان به نجوم قرار گرفته است زیرا امکانات آن اجازه می‌دهد تصاویر زیبایی از آسمان گرفته شود.

به گزارش ایسنا؛ جدای از عکاسی نجومی علمی، این رشته به عنوان یک کار هنری علاقمندان به اخترشناسی را به خود جلب کرده  و باعث شده در سراسر جهان، علاقمندان با ابداع روش‌های مختلف زیبایی‌های اعجاب‌انگیز عظمت خلقت را به نمایش بگذارند.

عکاسان نجومی ساعات زیادی را صرف شکار تصاویر هنری از فضا می‌کنند و گرچه عکس‌های زیبایی از حرکت ستاره‌ها-چه در حال حرکت که به صورت خط نورانی دیده می‌شوند و چه نقطه‌ای و ثابت می‌گیرند- اما عکاسی از اعماق آسمان به ویژه کهکشان‌ها موجب خلق تصاویر زیبای فوق العاده‌ای شده است. در این میان می‌توان گفت کهکشان راه شیری که منظومه شمسی ما نیز بخشی از آن به حساب می‌آید جایگاه ویژه‌ای دارد.

آنچه می‌بینید  یک منظره 360 درجه است که از بالای قلعه تاریخی 'کاستل راک دروایراراپا' در نیوزیلند گرفته شده است. این قلعه در ارتفاع 162 متری از سطح دریا قرار دارد و فانوس دریایی 'کاستل پوینت' هم در انتهای دیگر ساحل دیده می شود در ارتفاع 62 متری زمین است.

در این عکس مرکز کهکشان راه شیری به سمت شرق اقیانوس امتداد یافته و ابرهای کوچک و بزرگ ماژلانی را می‌توان در سمت چپ آن مشاهده کرد. روشنایی صبح کاذب در پایین سمت راست گنبد آسمان دیده می‌شود. این تصویر شامل 32 عکس است که با استفاده از یک نرم افزار ویژه رایانه‌ای با هم ترکیب شده‌اند.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

بزرگترین رادیو تلسکوپ تا 2020 در مدار ماه+تصاویر

روسیه در حال طراحی بزرگترین تلسکوپ رادیویی است تا آن را در مدار ماه قرار دهد. این کاوشگر فضایی که انتظار می‌رود تا اواسط سال 2020 تکمیل شود، قادر به ارائه دقیق‌ترین تصاویر جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا؛ تلسکوپ در فاصله به اصطلاح هاله - مدار، حدود یک سوم فاصله بین زمین و قمر طبیعی قرار خواهد گرفت. انتظار می‌رود این رادیو تلسکوپ که میلی‌مترون نام دارد، از توانایی قابل توجهی نسبت به سلف خود یعنی تلسکوپ رادیوآسترون، که در سال 2011 با همکاری روسیه و سازمان‌های فضایی بین‌المللی پرتاب شد، برخوردار باشد.

تلسکوپ رادیوآسترون که همچنین با نام اسپکتر-آر شناخته می‌شود، یکی از بزرگترین تلسکوپ‌هایی است که تا به حال در فضا قرار گرفته و دارای بالاترین میزان وضوح زاویه‌ای از نوع خود و قادر به تهیه دقیق‌ترین تصاویر جهان است.

با این حال ویکتوریا ودیوین، کارشناسان موسسه فیزیک کاربردی آکادمی علوم روسیه، به خبرگزاری ریانووستی گفت که میلی‌مترون تصاویری با وضوح چهار برابر بیشتر از مدل قبلی را به تصویر خواهد کشید.

تلسکوپ قادر خواهد بود به طور مستقل عمل کند یا با همتای زمین خود کار کند. بنابراین، میلی‌مترون و تاسیسات زمین، یک 'تلسکوپ مجازی' با پایه اینترفرومتریک 1.5 میلیون کیلومتر را تشکیل می‌دهند، که به دورترین گوشه‌های جهان دسترسی پیدا خواهد کرد.

الکسی اسمیرنوف، مدیر فنی پروژه میلی‌مترون به خبرنگار ریانووستی گفت: در حال حاضر زیرسیستم‌های جدید تلسکوپ هنوز بطور کامل ساخته نشده است و طراحی و ساخت آنها به احتمال زیاد به موفقیت دانشمندان در زمان کار بر روی اسپکتر-آرشناخته بر می‌گردد.

'بهترین نمونه کار برای میلیمترون، اسپکتر-آر شناخته است و طراحی این رادیو تلسکوپ نیز توسط همان طراح توسعه یافته است.'

اسمیرنوف افزود: 'قطر این آنتن هم 10 متر است. با این حال، تلسکوپ جدید دارای فرکانس کاری بالاتر، آینه برودتی و سامانه‌های پیشرفته دیگر است.'

وی توضیح داد که کار بر روی میلی‌مترون از حد انتظار طولانی تر شد، زیرا بسیاری از ویژگی‌های آن منحصر به فرد است. تحویل تلسکوپ، تا به حال چند بار به تعویق افتاده است ولی انتظار می‌رود که تا اواسط دهه 2020 تکمیل و پرتاب شود.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM