اخبار
منبع : ایران دانش

اسپیس ایکس از اتمام ساخت نسخه پرواز آزمایشی استارشیپ خبر داد

ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس در صفحه‌ی توییتر خود اعلام کرد که ساخت نسخه‌ی پرواز آزمایشی فضاپیمای استعمارگر مریخ starship به پایان رسیده است. این نسخه‌ی زیرمداری و پرواز کوتاه از استارشیپ، ظاهری شفاف و براق با سه باله‌ی برجسته دارد که راکت با اتکا به آن‌ها روی سکوی پرتاب قرار گرفته است. امروز صبح با انتشار تصویر استارشیپ در توییتر نوشت:

مونتاژ راکت پرواز آزمایشی استارشیپ به‌تازگی در سایت پرتاب تگزاس اسپیس‌ایکس پایان یافت. این تصویری واقعی است، نه رندرشده.

تصویری که ماسک به تازگی منتشر کرده است، به تصویر رندری که ابتدای هفته به اشتراک گذاشت، شباهت بسیار زیادی دارد. همچنین با توجه به تصویر فردی با لباس فضایی که در کنار استارشیپ ایستاده، می‌توان به اندازه‌ی غول‌پیکر این راکت پی برد.

starship rocket / راکت استارشیپ

به‌نظر می‌رسد اسپیس‌ایکس با اتمام ساخت نمونه‌ی اولیه‌ی استارشیپ می‌تواند نخستین پروازهای زیرمداری کوتاه را به‌زودی با آن انجام دهد. ماسک چند روز پیش اعلام کرد که اسپیس‌ایکس درصدد آغاز چنین پروازهایی است. به‌گفته‌ی مدیرعامل این شرکت، پروازهای کوتاه آزمایشی احتمالا ظرف مدت 4 تا 8 هفته‌ی آینده از سایت پرتاب تگزاس انجام خواهند شد.

ماسک در توییت دیگری افزود که این پروازها مشابه پروازهای کوتاه انجام‌شده با فضاپیمای آزمایشی گرس‌هاپر در سال 2012 و 2013 خواهند بود. پروازهای گرس‌هاپر که به حداکثر ارتفاع نزدیک به 700 متر رسیدند، به اسپیس‌ایکس امکان دادند تا برای فرود و پرواز مجدد مراحل نخست راکت فالکون 9 آماده شود.

با این حال، استارشیپ قصد دارد بسیار فراتر از فالکن 9 برود. براساس پیش‌بینی اسپیس‌ایکس، استارشیپ که سوار بر راکتی غول‌پیکر به‌نام super heavy پرتاب خواهد شد، 100 مسافر را به ماه و مریخ و دیگر مقاصد احتمالی در اعماق فضا خواهد برد.

استارشیپ و سوپر هوی فعالیت‌های مختلف دیگری را نیز انجام خواهند داد. اسپیس‌ایکس قصد دارد این دو وسیله در نهایت تمام پروازهای فضایی شرکت از پرتاب ماهواره‌ها تا آذوقه‌رسانی و خدمات‌رسانی به ایستگاه‌های فضایی مداری تا حمل افراد از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر در سرتاسر جهان را برعهده بگیرند. اسپیس‌ایکس هم‌اکنون برای میلیاردری ژاپنی به نام یاساکو مایزاوا به‌عنوان نخستین مسافر استارشیپ یک صندلی رزرو کرده است.

راکت‌های فالکون 9 و فالکون هوی اسپیس‌ایکس به رنگ سفید هستند؛ اما به گفته‌ی ماسک، استارشیپ رنگ‌آمیزی نخواهد شد و ظاهری براق با رنگ نقره‌ای متالیک خواهد داشت. همچنین، نسخه‌ی عملیاتی این راکت غول‌پیکر دارای پنجره و هفت موتور رپتور در مقایسه با سه موتور نسخه‌ی آزمایشی خواهد بود. ماسک در توییتی دیگر نوشت:

این [نسخه از استارشیپ] برای آزمایش‌های پرواز و فرود عمودی زیرمداری است. نسخه‌ی مداری کشیده‌تر، دارای پوسته‌های ضخیم‌تر (بدون چین‌خوردگی) و انحنای یکنواخت‌تر بخش دماغه خواهد بود.

علاوه بر این، مدیرعامل اسپیس‌ایکس در ادامه افزود که ساخت نسخه‌ی اولیه‌ی استارشیپ مداری در حوالی ماه ژوئن (خرداد یا تیر) به پایان خواهد رسید. به گفته‌ی ماسک، اگر کارزار آزمایش و توسعه به خوبی پیش برود، استارشیپ و سوپر هوی می‌توانند ماموریت‌های پرواز به مریخ را در میانه‌ی دهه‌ی 2020 آغاز کنند.

www.zoomit.ir
 

درخواست ناسا از روسکاسموس برای ساخت "سایوز ماه‌نورد"

ناسا از روسکاسموس خواست تا نسخه‌ای از ناو سایوز را برای حمل و نقل فضانوردان به ماه بسازد.

به گزارش ایسنا؛ دیمیتری راگوزین رئیس سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی'روسیا-24' این خبر را اعلام کرد.

راگوزین گفت: 'آنها از یک نسخه از سایوز درخواست می‌کنند که بتواند به عنوان یک سامانه پشتیبان برای پرواز به ماه و حمل و نقل فضانورد از آن استفاده کنند.'

او همچنین اشاره کرد که ناسا اصرار دارد که روسیه همچنان فضانوردان آمریکایی را با ناوهای کیهانی سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی بفرستد.

گرچه ناسا تصمیم دارد در سال 2019 سفینه‌های فضایی سرنشین‌دار ساخته شده بخش خصوصی و شرکت‌های آمریکایی را وارد عمل کند اما از آنجا که برای کاربری دائمی از آنها نیاز دارد این سفینه‌ها دوران آزمایشی خود را بگذرانند.

سازمان فضایی آمریکا، اطمینان لازم استفاده از آنان را پیدا کند. از سوی دیگر آمریکا قصد دارد برنامه‌ای فضایی با مشارکت بین‌المللی برای ایجاد یک ایستگاه مداری دائمی در مدار ماه را به مورد اجرا بگذارد که ناوهای کیهانی به طور منظم بین آن و زمین رفت و آمد کنند.

ناو کیهانی سایوز در دهه 1960 برای سفر فضانوردان روس به ماه طراحی و ساخته شده بود و با افزودن یک موشک تقویتی، توانایی حمل انسان به مدار ماه را دارد. نوع بدون سرنشین سایوز با نام زوند، در اواخر دهه 1960 توانست با موفقیت به مدار ماه سفر کند و به زمین بازگردد و مسئولان ناسا از این توانایی سفینه سایوز آگاه هستند بویژه که این ناو به خوبی تاکنون توانسته از عهده آزمایش برآید، در حال حاضر با تعویض بسیاری از سامانه‌ها، پیشرفته‌تر شده و ضمنا از سفینه‌های دیگر بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود.

انتهای پیام

www.isna.ir
 

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM