اخبار
منبع : هموطن سلام
ركودی یك ساله در حركت به سوی جامعه‌ی اطلاعاتی در كشور به وجود آمده بود، اما امیدواریم با گذر از این ركود، بتوانیم مجددا شروع كیفی مطلوبی در این عرصه داشته باشیم.
دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی درباره‌ی این‌كه تا چه اندازه به تعهدات اجلاس WSIS ژنو و تونس عمل كرده‌ایم، گفت: ركودی یك ساله در حركت به سوی جامعه‌ی اطلاعاتی در كشور به وجود آمده بود، اما امیدواریم با گذر از این ركود، بتوانیم مجددا شروع كیفی مطلوبی در این عرصه داشته باشیم.
دكتر حمید شهریاری در پاسخ به این پرسش كه ایران در زمینه‌ی جامعه‌ی اطلاعاتی باید چه مسائلی را در اولویت قرار دهد، اظهار كرد:‌ با توجه به این كه یونسكو یك نهاد فرهنگی است و بخش مهم جامعه‌ی اطلاعاتی در یونسكو پیگیری می‌شود،‌ بنابراین شورای عالی اطلاع‌رسانی نیز مسوولیت امور فرهنگی جامعه‌ی اطلاعاتی در كشور را برعهده دارد و به طور جدی مسائل WSIS را پیگیری خواهد كرد؛ البته WSIS جنبه‌های دیگری مانند مسائل سخت‌افزاری، فنی و مخابراتی دارد كه باید توسط سایر نهادهای مسوول پیگیری شود.
به عقیده‌ی دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی، جامعه‌ی اطلاعاتی آینده‌ی دنیا را رقم خواهد زد و اگر در هر بخشی از آن كوتاهی كنیم به طور حتم فرصت‌های مناسبی را در آینده از دست خواهیم داد؛ بنابراین لازم است تمامی ‌مسوولان و دست‌اندركاران كشور، نه فقط مسوولان فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات بلكه كلیه مسوولان نسبت به جامعه‌ی اطلاعاتی و دانش محور حساس شوند تا مسوولیت‌های خود را در این زمینه شناسایی و با توجه به مطالعات و اولویت‌هایی كه دارند این مساله را پیگیری كنند.
او افزود: شورای عالی اطلاع‌رسانی نیز در تلاش است كارگروهی را در زمینه‌ی WSIS فعال كند، همچنین مذاكراتی با وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری انجام شده تا یك دانشكده‌ كه محور اصلی آن فعالیت پژوهشی در جامعه‌ی اطلاعاتی و معرفتی باشد، ایجاد كنیم تا بتوانیم به شكل زیربنایی كارهای علمی‌ را در این زمینه انجام دهیم؛ چراكه تقویت بنیان‌های علمی‌ سبب می‌شود حركت به سوی این جامعه با شتاب بیشتری انجام گیرد.
شهریاری كه به تازگی در اجلاس مشورتی یونسكو درباره‌ی خطوط عمل جامعه‌ی اطلاعاتی كه در روز‌های شانزدهم تا نوزدهم اكتبر ( 24 لغایت 27 مهر) در مقر یونسكو در پاریس برگزار شد، شركت حضور یافته بود، درباره‌ی این اجلاس اظهار كرد: همان طور كه از نام اجلاس مشخص است، این اجلاس و سایر اجلاس‌هایی كه در یونسكو در زمینه‌های مختلف برگزار می‌شود، بیشتر جنبه‌ی مشورتی دارد تا زمانی كه یونسكو بخواهد پیش‌نویسی در زمینه‌های مذكور تهیه كند، بر نظر جمع یعنی اعضای یونسكو مبتنی باشد.
او افزود: در این اجلاس دسترسی به اطلاعات و دانش به عنوان عامل اصلی در رشد افراد و توسعه‌ی سازمان‌ها و جوامع مورد تاكید قرار گرفت كه توانمندسازی محیط برای دسترسی به اطلاعات بخش عمومی، دسترسی اجتماعی، كتابخانه‌ها و آرشیوها، مدل‌‏های نرم‌افزاری، تحقیق و توسعه، دسترسی آزاد و دولت الكترونیك، هفت محور اشاره شده بود كه در فصل سوم از خطوط عمل مصوب ژنو آمده است.
وی افزود: در این اجلاس تصمیم گرفته شد هر یك از این موارد یاد شده به بخشی از سهامداران واقعی یعنی بخش دولتی، خصوصی،‌ جامعه‌ی مدنی و نهادهای بین‌المللی سپرده شود تا چگونگی مسوولیت پیگیری خطوط عمل 11 گانه‌ی مصوب ژنو مشخص شود، اما این پیشنهاد از سوی برخی از كشورها ازجمله نمایندگان مصر و ونزوئلا مورد نقد واقع شد و ازسوی دیگر، شركت‌كنندگان نیز تاكید داشتند كه مسوولیت همچنان بر دوش یونسكو باقی بماند و به گروه سهامداران چند سویه واگذار نشود و نقش این گروه صرفا به شكل مشورتی باشد.
شهریاری ادامه داد: هر یك از نشست‌ها موضوع خاص خود را داشت و صرفا در باب همان موضوع بحث می‌شد، از این رو نكته‌ی خاصی درباره‌ی راهبری اینترنت در این اجلاس مطرح نشد و تنها گفته شد اجلاسی درخصوص IGF هفته‌های آتی در پكن و پس از آن در یونان برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: در این اجلاس تصمیم گرفته شد ارتباط آنلاین نیز با مسوولان رده‌ بالای یونسكو برقرار شود تا افرادی كه نمی‌توانند در این اجلاس‌های مشورتی حضور داشته باشند، نقطه نظرات خود را به مسوولان امر ارسال كنند، از این رو ما نیز می‌توانیم با استفاده از این ارتباط، نقطه نظرات مشورتی خود را با هزینه‌ی كمتری به مسوولان امر در یونسكو ابلاغ كنیم.
دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی خاطرنشان كرد: كنار هم قرار گرفتن بخش خصوصی و بخش دولتی در تصمیم‌سازی و تفاوت روش در كشورهای شمال و جنوب یكی از ایرادهایی بود كه ازسوی هیات ایران مورد تاكید قرار گرفت، چراكه در كشورهای جنوب عمدتا دولت، اصلی‌ترین تولید كننده‌ی اطلاعات است در حالی كه در كشور‌های شمالی عمدتا بخش خصوصی تولید كننده‌ی اطلاعات است.
او افزود: الزام دولت به عرضه‌ی اطلاعات و دانش موجب می‌شود كه كشورهای جنوب همچنان از اطلاعات و دانش محروم باشند كه در دست شركت‌های خصوصی غربی است و نه در دست دولت، در مقابل دولت‌های جنوب ملزم می‌شوند كه اطلاعات و دانش خود را در اختیار همه قرار دهند.
وی با بیان این كه هیات ایرانی نكاتی را درباره‌ی ابعاد اخلاقی جامعه‌ی اطلاعاتی را مطرح و گوشزد كرد، گفت: بر این اساس مراسم افتتاحیه‌ این اجلاس با سخنرانی كوتاهی از سوی ماگنز اشمیت - معاون مدیر بخش اطلاعات و ارتباطات یونسكو - آغاز شد و پس از تصویب صورت جلسه با رأی حضار، چارلز گیگر - مدیر اجرایی اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی - گزارشی از نتایج اقدامات عملی نشست مشورتی ژنو كه در بیست و چهارم فوریه سال جاری برگزار شده بودف عرضه كرد.

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM