دانش آی آر

ماینینگ باکس کاشی سنتی

وانیل کوکی ربات فنآوری اطلاعات افرنگ

مجتمع آموزشی شایگان

در تصاوير رندر ال‌ جي g8، خبري از گوشي تاشدني يا نمايشگر ثانويه نيست

چه تغييراتي در 20 سال آينده در بازار کار ايجاد خواهد شد

تراشه‌هاي اينتل بدون گرافيک يکپارچه ارزان‌تر نيستند

سياره ستاره برنارد شايد براي حيات فرازميني مناسب باشد

گوگل با پرداخت 40 ميليون دلار از دانش فسيل در زمينه ساعت هوشمند استفاده مي‌کند

مرور تصاوير برگزيده مسابقه عکس مسافرتي سال 2018 (قسمت دوم)

آيفون 2019 از دوربين سه گانه با زوم اپتيکال سه برابري و باتري 4000 ميلي آمپر ساعتي بهره خواهند برد

رندر جذاب تويوتا سوپرا کروک نسل جديد

آيا فناوري‌هاي ديجيتال موجب کاهش تندرستي مي‌شوند؟

نتفليکس در سال 2018 درآمدي 16 ميليارد دلاري کسب کرده است

باگ توييتر، توييت هاي خصوصي کاربران طي 5 سال اخير را نمايش داده است

فورد موندئو 2019 هيبريد رونمايي شد

با فرهنگ آفريقايي‌ها آشنا شويد

مايکروسافت پشتيباني از ويندوز 10 موبايل را در آذر 98 متوقف خواهد کرد

مايکروسافت، دستيار صوتي کورتانا را رقيب الکسا آمازون يا گوگل اسيستنت نمي‌داند

ميت 20 پرو هواوي از dxomark امتياز 109 گرفت

نقد سريال true detective؛ فصل سوم، قسمت اول و دوم

شرايط براي فروش و صادرات عناب خراسان جنوبي مهيا شود

ضرورت پيوستن صنايع بزرگ به عرصه دانش‌بنيان/رشد صادرات کشور به مدد توسعه صنعت فولاد

ژني که از متاستاز سرطان پروستات پيشگيري مي‌کند
کشف نحوه ساخت کندوي زنبور عسل پس از هزاران سال
تعداد بازدید : 908

کشف نحوه ساخت کندوی زنبور عسل پس از هزاران سال

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه یک تیم سه نفره از دانشمندان بریتانیایی و چینی موفق شده اند با زیر نظر گرفتن نحوه ساخت کندوی زنبور عسل چگونگی شکل گیری سلول های منظم این سازه طبیعی را کشف کنند.

آنطور که یافته های پژوهشی جدید نشان می دهد، سلول های کندو در ابتدا به شکل دایره - و نه شش ضلعی - ساخته می شوند. سپس این دایره ها به تدریج بر اثر نرم شدن و جریان یافتن آرام موم به شکل شش ضلعی در می آیند. در عمل، موم به کار رفته در ساختمان کندو در اثر گرمای ناشی از فعالیت نوعی زنبور کارگر به حالت نیمه ذوب در آمده و پس از آن شکل شش ضلعی به خود می گیرد.

هزاران سال است که اندیشمندان مسحور مهندسی بی بدیل کندوی زنبورعسل شده اند. هر کدام از سلول های مومی درون یک کندو به شکل یک شش ضلعی زیبا و بی نقص ساخته شده و دیواره های نازک آن آنقدر قدرت دارند که نه تنها ساختار کندو را حفظ می کنند بلکه هوشمندانه ترین روش برای نگهداری عسل را نیز ارائه می دهند.

زمانی پاپوس الکساندریا، هندسه دان یونانی قرن چهارم میلادی درباره این شگفتی طبیعت نوشت: «به کمک محاسبات هندسی خاص زنبورها می دانند که شش ضلعی شکلی مناسب تر از مربع و مثلث است و با صرف مصالحی کمتر مقدار بیشتری عسل را در خود جای می دهد،» چارلز داروین نیز از جمله تحسین کنندگان کندوی زنبور عسل بود و در مدح این ساختار طبیعی نوشت: «بهترین روش برای صرفه جویی در موم و کار است.» اما زنبورها چگونه موفق به چنین کاری می شوند؟

تحقیق علمی یاد شده توسط گروه سه نفره ای از دانشمندان بریتانیایی ?و چینی به سرپرستی «بوشان کاریهالو» از دانشگاه کاردیف انجام شد.

پژوهشگران برای یافتن پاسخ پرسش های خود درباره کندوی زنبور عسل، روند ساخت آن را از زمان انتقال موم از زنبورهای اکتشاف گر به زنبورهای متخصص ساخت کندو زیر نظر گرفتند. زنبورها که به ظاهر با انرژی زیادی کار می کردند، دوشادوش همدیگر به دور خود استوانه هایی مُدور می تنیدند و پس از آن با پوسته های مومی خمیری  یک به یک حفره های سه گوش ایجاد شده بین استوانه های کوچک شش میلی متری را پر می کردند.

در مرحله بعد گرمای 45 درجه ای ناشی از فعالیت زنبورها باعث به جریان افتادن موم به شکل مایعی کشسان و چسبناک شد. در قسمت اتصال استوانه ها، انبساط سطحی موجب کش آمدن موم به شکل خمیر شده و آن را به قسمت بالا هدایت کرد و دست آخر، یکایک گوشه های شش ضلعی را تشکیل داد.

در جریان این روند، دیواره های سلول به طور مداوم در حال کشیده شدن بوده و در نهایت با یکدیگر ترکیب شده و به شکل خطوطی صاف در می آیند.

دانشمندان می گویند به رغم نقش آشکار قوانین فیزیک و ریاضی در شکل گیری کندوی زنبور عسل در نهایت نمی توان نقش زنبورها را در ایجاد این شاهکار طبیعی انکار کرد. تیم پژوهشی یاد شده در نهایت در گزارش خود این تحقیق - که در نشریه «رویال سوسایتی اینترفیس» به چاپ رسیده، - می نویسند: «نمی توانیم از [نقش آنها] چشم پوشی کنیم، همچنان که نمی توانیم از دیدن چگونگی گرم کردن، ورز دادن و نازک کردن موم توسط زنبورها شگفت زده نشویم.»
تاریخ درج : 1392/04/31
منبع خبر :
نام : شهر :