اخبار
منبع :

کشف قاره‌ای کهن در اعماق اقیانوس هند

 

پژوهشگران بخش‌هایی از یک قاره کهن را در اعماق اقیانوس هند یافته‌اند که زمانی بین 2 میلیارد تا 850 میلیون سال قبل وجود داشته است. این قاره که به آن موریشیا نام داده‌اند زمانی که قاره های فعلی شروع به شکل گیری کردند به زیر آب رفته است.

750 میلیون سال پیش بخش خاکی کره زمین را تنها یک قاره شکل می‌داد که به آن رودینیا می‌گویند. اجزای آن قاره اکنون از هم جدا شده اند و بعضی سرزمینها که در حال حاضر هزاران کیلومتر با هم فاصله دارند، در آن زمان همجوار بوده اند، مثلا هند در کنار ماداگاسکار واقع بوده است.

اکنون به نظر می رسد که دانشمندان آثاری از قاره ای کوچک یافته اند که در آن زمان بین هند و ماداگاسکار قرار داشته است.

دانشمندان که سرگرم بررسی دانه های شن در سواحل موریس بودند متوجه شدند این دانه های شن که قدمت آنها به فوران آتش فشانی در نه میلیون سال پیش برمی‌گردد، حاوی موادی معدنی هستند که قدمتی بیشتر دارند.

پروفسور تروند تورسویک، استاد دانشگاه اسلوی نروژ می گوید: "ما در شنهای ساحل ماده ای معدنی به نام زیرکون پیدا کردیم که معمولا در پوسته قاره ها یافت می‌شود."

قدمت این زیرکون یا به دوران پالئوپروترزوئیک (بیش از 1971 میلیون سال قبل) می رسد یا به دوران نئوپروتروئوزیک (بین 660 و 840 میلیون سال قبل). محققان به این نتیجه رسیده اند که اینها بقایای قاره ای کهن هستند که فوران آتش فشانی به سطح زمین آورده است.

پروفسور تورسویک می‌گوید دانشمندان عقیده دارند بخشهایی از قاره کهن موریشیا را می توان ده کیلومتر پایینتر از خاک جزیره موریس و زیر باریکه ای از اقیانوس هند یافت.

این قاره احتمالا میلیونها سال در سطح کره زمین بوده، از دوره پیش-کامبرین که کره زمین بایر و برهوت و فاقد حیات بود تا زمانی که دایناسورها در کره زمین جولان می‌دادند.

اما 85 میلیون سال پیش که شبه قاره هند از ماداگاسکار جدا شد و به سمت موقعیت کنونی خود حرکت کرد، قاره موریشیا تکه و تکه شد و به زیر آب رفت؛ با این حال شاید بخش کوچکی از آن باقی مانده باشد: "جزیره سیشل در حال حاضر سرزمینی است از جنس گرانیت یا همان پوسته قاره ای؛ که عملا وسط اقیانوس هند واقع شده."

"اما روزی روزگاری سیشل در شمال ماداگاسکار قرار داشته و ما می گوییم که این جزیره زمانی بسیار پهناورتر بوده و بسیاری از قطعات این قاره در گوشه و کنار اقیانوس پراکنده اند."

پروفسور تورسویک در ادامه این توضیح یادآور می‌شود که برای یافتن بقایای این قاره باید تحقیقات بسیار کاملتری انجام گیرد: "ما باید با لرزه نگاری تصویری از ساختار کف اقیانوس فراهم کنیم، این می تواند مدرکی قطعی بدست ما دهد؛ یا باید در کف اقیانوس حفاری کنیم که پول بسیار زیادی لازم دارد."

این تحقیق را تیمی از دانشمندان نروژی، بریتانیایی و آفریقای جنوبی انجام داده اند و نتایج آن را درنشریه "نیچر ژئوساینس" منتشر کرده اند.


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM