اخبار
منبع : radiofarda.com

پروژه خزر در جمهوری آذربایجان
1390/11/07
کنسرسیوم «آوستا»، یکی از شرکتهای بزرگ ساخت و ساز هتلها و برجهای باکو اعلام کرده است که پروژه ساخت جزایر زنجیره ای مصنوعی با مجموعه ساختمانهای تجاری-مسکونی به همراه یک برج عظیم به بلندای 1050 متر در آبهای دریای خزر آغاز خواهد شد.

ابراهیم نهرملی، رئیس کنسرسیوم «آوستا» (avesta) به خبرگزاری «آپا» آذربایجان گفته است که برج «قله آذربایجان» بلندترین برخ دنیا خواهد بود.

هم اکنون بلندترین برج دنیا، الخلیفه، با 828 متر ارتفاع در دبی قرار دارد.

کنسرسیوم «آوستا» در راستای عملیاتی کردن پروژه «قله آذربایجان» با شرکتهای سازنده «برج خلیفه» مذاکراتی را در راستای جلب مشارکت آنها آغاز کرده است.

نهرملی در ادامه گفته است که «قله آذربایجان» در سالهای 2018-2019 به بهره برداری خواهد رسید، این برج از «برج خلیفه» که سال 2010 در دبی به بهره برداری رسید، 200 متر و از «برج پادشاهی» عربستان که قرار است در شهر «جده» ساخته شود نیز 50 متر بلندتر خواهد بود.

کنعان قلی‌زاده، مدیر بازاریابی شرکت «آوستا» نیز در مصاحبه ای جداگانه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که پروژه ساخت 41 جزیره مصنوعی زنجیره ای با نام «جزیره خزر» در 15 مایلی جنوب باکو، پایتخت آذربایجان، سال 2013 آغاز خواهد شد. قرار است یک مرکز تجاری در قلب این مجمع الجزایر مصنوعی ساخته شود.

در برج «قله آذربایجان» چندین مجموعه، از جمله یک هتل چهار فصلی، سه سالن سخنرانی و همچنین بلندترین سکوی دیدبانی در 157-مین طبقه آن ساخته خواهد شد.  

ترکمنستان نیز اعلام کرده است که یک جزیره مصنوعی در دریای خزر احداث خواهد کرد.

جزیره‌‌ مصنوعی خزر بخشی از طرح گردشگری 5 میلیارد دلاری «آوازه» ترکمنستان است. احداث مجتمع گردشگری آوازه در امتداد 22 کیلومتری از سواحل جنوب شرقی خزر 7 سال است که آغاز شده است، اما جزیره مصنوعی که قرار است توسط یک شرکت هلندی به نام «فان اورد» احداث شود، هنوز در مرحله طراحی قرار دارد.

قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان در نظر دارد یک رودخانه مصنوعی قابل کشتیرانی، آکواریوم بزرگ دریایی، مرکز تفریحی برای اسکی‌بازان و یک «شهر کازینویی» شامل استراحتگاه رقص و موسیقی با نمونه‌برداری از شهر لاس وگاس نیز به بهره برداری برساند.

قرار است این جزیره مصنوعی به شکل نشان ملی ترکمن‌ها (ستاره 8 ضلعی) به همراه بناهای تجملی ساخته شود. شرکت «فان اورد» که یکی از شرکتهای مشارکت کننده در ساخت جزایر «نخل‌شکل» امارات نیز هست، از چهار سال است که در ترکمنستان فعالیت دارد و هم اکنون در حال عملیاتی کردن قرارداد نصب و نگهداری راهنماهای شناور آبی در طول کانال کشتیرانی منطقه توریستی «آوازه» است.

هیچ کدام از پروژه های ساخت جزایر مصنوعی آذربایجان و ترکمنستان بصورت رسمی گزارشی درباره جنبه های زیست محیطی پروژه های خود منتشر نکرده اند.

برخی کارشناسان محیط زیست بر این باورند که جزایر مصنوعی سامانه اکولوژیکی دریای خزر را به هم خواهد ریخت، نخست اینکه در رسوباتی که طی هزاران سال در بستر دریا جمع شده به هم خوردگی ایجاد خواهد شد؛ چرا که اجرای این طرح ها باعث ورود مواد زائد بسیاری به دریا از فلزات سنگین گرفته تا آلودگی های نفتی که طی هزاران سال در بستر دریا خوابیده اند می شود. همچنین، میلیونها تن خاک وشن که برای ایجاد خشکی در دریا ریخته خواهد شد، باعث ایجاد کدورت در آب و کشته شدن آبزیان خواهد شد.

طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM